Connect with us

Hi, what are you looking for?

Διεθνή

Αντζελίνα Τζολί – Μπραντ Πιτ: Ξανά στα δικαστήρια, για ένα γαλλικό οινοποιείο

Στα δικαστήρια και πάλι το πρώην ζεύγος Αντζελίνα Τζολί- Μπραντ Πιτ με τον 58χρονο γοητευτικό ηθοποιό να της κάνει μήνυση για την πώληση του μεριδίου της σε γαλλικό οινοποιείο που είχε αγοράσει όταν ήταν μαζί, εν αγνοία του.

Ο Αμερικανός ηθοποιός έκανε μήνυση στην πρώην αγαπημένη του με την αιτιολογία ότι παρανόμως πούλησε το μερίδιό της στο γαλλικό κτήμα « Château Miraval». Ο Πιτ ισχυρίζεται ότι είχε συμφωνήσει με την Αντζελίνα να μην πουλήσει κανείς καμία από τις μετοχές του Château, όπου και ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου το 2014, χωρίς συμφωνία και των δύο ως κύριων μετόχων.

Τώρα όμως είναι είναι πυρ και μανία, όπως γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ καθώς ο ίδιος έχει επενδύσει όχι μόνο οικονομικά αλλά και συναισθηματικά στην επιχείρηση.

Από το γαλλικό οινοποιείο , ο Αμερικανός ηθοποιός είχε πουλήσει χιλιάδες μπουκάλια ροζέ Μιραβάλ σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Αντζελίνα, από την πλευρά της, αποφάσισε να πουλήσει το μερίδιό της σε πάμπλουτο Ρώσο χωρίς την έγκριση του πρώην συζύγου της.

Αγοραστής ο Ρώσος ολιγάρχης, Γιούρι Σέφλερ, ο οποίος κατέβαλε το ποσό των 28,4 εκατομμυρίων δολαρίων. O 54χρονος είναι ιδιοκτήτης ενός διεθνούς ομίλου εταιρειών που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την εταιρεία εμφιάλωσης της βότκας «Stolichnaya».

Όπως διαρρέει από τα διεθνή ΜΜΕ, τα δικαστικά έγγραφα τα οποία κατατέθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες αναφέρουν ότι: «Η Αντζελίνα Τζολί καταχράστηκε τα δικαιώματά της αρνούμενη να συναινέσει με τον Μπαντ Πιτ για την πώληση του ποσοστού της. Πούλησε το μερίδιό της γνωρίζοντας ότι ο Ρώσος επιχειρηματίας επιθυμεί να ελέγξει ολόκληρη την επιχείρηση την οποία με τόσο κόπο και αγάπη έστησε ο Μπραντ Πιτ».

Ο Πιτ θεωρεί ότι, η Αντζελίνα προχώρησε στην αγοραπωλησία χωρίς να τον ενημερώσει γεγονός που του στέρησε το δικαίωμα να να αγοράσει ο ίδιος το μερίδιο του κτήματος που του ανήκει κατά 50%.

 

Που βρίσκεται το γαλλικό οινοποιείο

Το γαλλικό οινοποιείο Chateau Miraval βρίσκεται στο χωριό Kορέν της νοτιοανατολικής Γαλλίας. Εκεί βρίσκεται και μία έπαυλη 35 δωματίων που περιβάλλεται από πλούσιους κήπους, συντριβάνια, εκκλησία, και ένα αρχοντικό στο οποίο επίσης ο Πιτ έχει επενδύσει πάρα πολλά χρήματα. Τζολί και Πιτ αγόρασαν το Μιραβάλ το 2008 με στόχο να μεγαλώσουν εκεί τα παιδιά τους και να δημιουργήσουν ένα φημισμένο οινοποιείο.

Ο 58χρονος Πιτ κατάφερε να κάνει το Miraval ίσως το πιο γνωστό ροζέ κρασί στον κόσμο ενώ η Τζολί, μετά το διαζύγιο σταμάτησε να ασχολείται.

Το 2013, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, η Αντζελίνα Τζολί σταμάτησε να συνεισφέρει οικονομικά για τις ανακαινίσεις του κτήματος. Για να δικαιολογήσει την πώληση του μεριδίου της, τόνισε ότι δεν άντεχε να έχει μία επιχείρηση η οποία «πουλάει αλκοόλ», γεγονός το όποιο όπως ισχυρίζεται «είναι αντίθετο με τις πεποιθήσεις της».

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου