Connect with us

Hi, what are you looking for?

Διεθνή

Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: Eλεύθερος και επισήμως – Βγήκε μετά από 10 χρόνια το διαζύγιο

Επισήμως εργένης είναι πλέον ο 74χρονος Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ ύστερα από δέκα χρόνια δικαστικής διαμάχης με την πρώην σύζυγό του Μαρία Σράιβερ, η οποία κατάγεται από τους Κένεντι.

Το διαζύγιο εκδόθηκε το πρωί της 28ης Δεκεμβρίου στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, όπως αναφέρει ο ιστότοπος «TMZ».

Ο αυστριακής καταγωγής Αμερικανός ηθοποιός, πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια, επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος και παραγωγός ταινιών, υπήρξε επί 25 χρόνια παντρεμένος με την Αμερικανίδα δημοσιογράφο, Μαρία Σράιβερ, ανιψιά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1986 και απέκτησε τέσσερα παιδιά.

Αφορμή για το χωρισμό τους ήταν το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε με το εξώγαμο παιδί του Σβαρτσενέγκερ με την επί είκοσι χρόνια οικονόμο του σπιτιού. Με τον επίσημο χωρισμό τους, θα μοιραστεί στα δύο η περιουσία τους που ανέρχεται σε 400 εκατομμύρια δολάρια, όπως σχολιάζει ο ιστότοπος TMZ, προσθέτοντας ότι Σράιβερ και Σβαρτσενέγκερ δεν είχαν συνάψει προγαμιαίο συμβόλαιο.

Η κωλυσιεργία σε ότι αφορά την έκδοσή του διαζυγίου- η Σράιβερ υπέβαλε αίτηση διαζυγίου το 2011- αφορά δύο παραμέτρους, όπως επισημαίνουν τα διεθνή ΜΜΕ. Η καθυστέρηση εξηγείται από την «έλλειψη κινήτρων» των συζύγων, καθώς και από την επίλυση διαφορών για τη διανομή της περιουσίας τους. Υπήρξαν κάποιοι φίλοι του ζευγαριού που υποστήριζαν ότι δίνουν χρόνο μήπως καταφέρουν να σώσουν το γάμο τους.

Η Μαρία Σράιβερ είχε προσφέρει στο σύζυγό της πολιτική αξιοπιστία, την οποία δεν θα µπορούσε να έχει ως ηθοποιός χολιγουντιανών ταινιών δράσης. Εκείνη προερχόταν από µία από τις ενδοξότερες οικογένειες των Δηµοκρατικών και εκείνος έθεσε υποψηφιότητα µε τους Ρεπουµπλικάνους. Είχε επίσης εγγυηθεί για την προσωπική ακεραιότητά του και για τη συµπεριφορά του έναντι των γυναικών κατά την πρώτη εκστρατεία του διεκδικώντας το αξίωμα του κυβερνήτη της Καλιφόρνια, το 2003.

Τότε, πάνω από 20 γυναίκες κατήγγειλαν ανοικτά ότι είχαν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση από τον σύζυγό της. «Οι κατηγορίες εναντίον του «δείχνουν γιατί οι πραγµατικά καλοί άνθρωποι δεν θέλουν πια να ασχοληθούν µε την πολιτική», είχε πει τότε η Σράιβερ. Αρχικά, ο Σβαρτσενέγκερ είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, εν συνεχεία όμως ζήτησε συγγνώµη.

Σύµφωνα µε τον Ίαν Χάλπεριν, συγγραφέα µιας µη εξουσιοδοτηµένης βιογραφίας του Σβαρτσενέγκερ, η Μαρία Σράιβερ γνώριζε για την τεράστια σεξουαλική όρεξή του και επέµεινε πριν παντρευτούν να ορκιστεί ότι θα της είναι πιστός. Τον Ιούλιο του 2011, η Μαρία Σράιβερ υπέβαλε αίτηση διαζυγίου αν και για αρκετούς μήνες δεν ζούσαν κάτω από την ίδια στέγη.

Όπως έχει αποκαλύψει μέσα από την αυτοβιογραφία του, ο ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, ομολόγησε στην τότε σύζυγό του ότι το παιδί της οικονόμου τους, Μίλντρεντ Μπαένα, είναι δικό του, σε μια συνεδρία με το σύμβουλο γάμου τους. Η Μαρία υποπτευόταν για καιρό ότι το παιδί είναι δικό του, καθώς ο μικρός Τζόσεφ έμοιαζε πάρα πολύ με τον πατέρα του. Όταν λοιπόν τον ρώτησε μπροστά στον σύμβουλο αν ο μικρός είναι γιος του, εκείνος απάντησε ορθά κοφτά: «Ναι, είναι η αλήθεια. Το έχω πει και στον σύμβουλο».

Σύμφωνα μάλιστα με αρχεία του δικαστηρίου αποκάλυψαν ότι η Μπαένα γέννησε τον γιο τους Τζόσεφ, μόλις μία εβδομάδα αφότου η Σράιβερ έφερε στον κόσμο τον μικρότερο γιο τους Κρίστοφερ το 1997. Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό παραγωγό Χάουαρντ Στερν το 2015, ο ηθοποιός είχε δηλώσει ότι, μετά την αποκάλυψη ότι έχει παιδί εκτός γάμου, ήταν για όλους μία δύσκολη κατάσταση. «Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση γι’ αυτόν (τον γιο του). Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για τα παιδιά μου… Πολύ δύσκολη κατάσταση για την οικογένειά μου. Ήταν δύσκολο για όλους. Αλλά συνέβη και τώρα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, σωστά;».

Σε συνέντευξή του στους Times, ο Σβαρτσενέγκερ είχε δηλώσει: «Κατανοώ και αξίζω τα συναισθήματα θυμού και απογοήτευσης μεταξύ των φίλων και της οικογένειάς μου. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για το κακό που έχω προκαλέσει. Ζήτησα συγγνώμη από τη Μαρία, τα παιδιά μου και την οικογένειά μου. Λυπάμαι πραγματικά».

Οι δικηγόροι των πρώην συζύγων δεν θέλησαν να προβούν σε σχόλιο, όπως αναφέρει το περιοδικό Rolling Stone. Μετά τον χωρισμό, οι πρώην σύζυγοι κράτησαν φιλικές σχέσεις και αρκετά συχνά βρίσκονται μαζί στηρίζοντας τα παιδιά τους.

Πριν από λίγες ημέρες, ο «Εξολοθρευτής» έκανε μία χριστουγεννιάτικη δωρέα: αγόρασε 25 μίνι σπίτια για τους άστεγους βετεράνους του αμερικανικού στρατού. Δαπάνησε το ποσό των 250.000 δολαρίων για την αγορά των μίνι σπιτιών, τα οποία τοποθετήθηκαν σε δημόσιο χώρο από τον μη κερδοσκοπική οργάνωση «Village for Vets».

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00