Connect with us

Hi, what are you looking for?

Διεθνή

Ζαν-Μαρκ Βαλέ: Πέθανε ο σκηνοθέτης του «Dallas Buyers Club» και του «Big Little Lies»

Ο Ζαν-Μαρκ Βαλέ, σκηνοθέτης της αριστουργηματικής ταινίας «Dallas Buyers Club» αλλά και πετυχημένων τηλεοπτικών πρότζεκτ όπως το «Big Little Lies» του HBO, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του έξω από την πόλη του Κεμπέκ, στον Καναδά.

Η αιτία θανάτου του 58χρονου σκηνοθέτη και παραγωγού δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Ο συμπαραγωγός του, Νέιθαν Ρος, απέτισε φόρο τιμής στον συνεργάτη και φίλο του κάνοντας λόγο σε ανακοίνωσή του για έναν «πραγματικό καλλιτέχνη και γενναιόδωρο, τρυφερό άνθρωπο». «Όποιος συνεργαζόταν μαζί του διέκρινε αμέσως το ταλέντο και το όραμά του. Ήταν φίλος, δημιουργικός συνεργάτης μου και τον έβλεπα σαν τον μεγαλύτερο αδελφό μου» σημειώνει για τον Βαλέ ο Ρος, προσθέτοντας ότι, αν και θα λείψει πολύ σε όλους, τον παρηγορεί η ιδέα ότι η «η επιδραστική δουλειά του με το πανέμορφο στιλ σκηνοθεσίας του» θα συνεχίσει να υπάρχει.

Ο Βαλέ είχε προταθεί για Όσκαρ καλύτερου μοντάζ για το «Dallas Buyers Club» του 2013, με πρωταγωνιστές τους Μάθιου Μακόναχι και Τζάρεντ Λέτο. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δυο σταρ βραβεύτηκαν με το χρυσό αγαλματίδιο για την συγκλονιστική τους ερμηνεία στη συγκεκριμένη ταινία, που αφηγούνταν την πραγματική ιστορία του Ρον Γούντραφ, ενός ασθενή AIDS που εισήγαγε παράνομα στο Τέξας φαρμακευτικά προϊόντα και τα διένειμε σε άλλους ασθενείς που τα είχαν ανάγκη μέσω του «Dallas Buyers Club».

 

Την επόμενη χρονιά ο Βαλέ σκηνοθέτησε την Ρις Γουίδερσπουν στην ταινία «Wild» και συνέχισε τη συνεργασία του με την ηθοποιό στη μίνι σειρά «Big Little Lies» του HBO, με την οποία κέρδισε μάλιστα και Emmy σκηνοθεσίας. Βασισμένη στο bestseller της Λιάν Μοριάρτι, η σειρά περιλάμβανε ένα λαμπερό καστ, με την Λόρα Ντερν, την Νικόλ Κίντμαν και την Σαιλίν Γούντλι, και απέσπασε εξαιτικές κριτικές για την καλλιτεχνική της αξία, τόσο σε επίπεδο σκηνοθεσίας όσο και ερμηνειών.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου