Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Καρλ Λάγκερφελντ: Στο «σφυρί» για 9,5 εκατ. ευρώ προσωπικά του αντικείμενα

Το αστρονομικό ποσό των 9,5 εκατομμυρίων ευρώ δαπάνησαν οι θαυμαστές του εκλιπόντα Γερμανού σχεδιαστή μόδας, Καρλ Λάγκερφελντ, για να προμηθευτούν προσωπικά του αντικείμενα που εκτέθηκαν σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Μονακό.

Στη δημοπρασία βγήκαν στο «σφυρί» συνολικά 443 αντικείμενα του Λάγκερφελντ, γράφει σε δημοσίευμά του το γερμανικό δίκτυο «n-tv». «Θαυμαστές του απ’ όλον τον κόσμο συμμετείχαν αυτό το Σαββατοκύριακο στη δημοπρασία που προσέφερε εκατοντάδες αντικείμενα που ανήκαν στον Καρλ Λάγκερφελντ».

Ο διάσημος μόδιστρος, ο οποίος απεβίωσε το 2019, αποτέλεσε είδωλο της βιομηχανίας της μόδας, χάρη στο ιδιαίτερα χαρακτηριστικό προσωπικό στυλ του, στο οποίο ξεχώριζαν μεταξύ άλλων οι συλλογές γαντιών του.

Έδωσαν υπέρογκα ποσά για τα αντικείμενά του

Ανάμεσα στα αντικείμενα που μοσχοπουλήθηκαν ήταν και τα εμβληματικά του μαύρα δερμάτινα γάντια, με «κομμένα» δάχτυλα. Ένα ζευγάρι πωλήθηκε 48.000 ευρώ! «Με τα γάντια αυτά, ήθελε να μη δείχνει τα χέρια του», υποστήριξε ο Πιερ Μοτ, αντιπρόεδρος του οίκου Sotheby’s στη Γαλλία, που διοργάνωσε τη δημοπρασία στο Μονακό. «Αυτές οι δημοπρασίες είναι «σαν φόρος τιμής στην προσωπικότητά του», τόνισε.

Ένα αγαλματίδιο που απεικονίζει τη «Σουπέτ» , τη διάσημη γάτα του Καρλ Λάγκερφελντ, «έπιασε» 20.000 ευρώ, αναφέρει χαρακτηριστικά το γαλλικό δίκτυο «BFMTV».

Μια αυτοπροσωπογραφία του διάσημου σχεδιαστή πωλήθηκε έναντι 107.000 ευρώ ενώ το ποσό των 436.000 ευρώ έδωσε ένας θαυμαστής του για μία Rolls Royce Phantom, όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s .

Η δημοπρασία στο Μονακό σηματοδότησε την έναρξη των δημοπρασιών «Karl Lagerfeld’s Estate».

Συλλογή εμβοληματική του γούστου του Λάγκερφελντ

Περισσότερα από 1.000 αντικείμενα όπως έπιπλα, έργα τέχνης και αξεσουάρ προέρχονται από τις διάφορες κατοικίες, ιδίως από το διαμέρισμα του Καρλ Λάγκερφελντ στο Μονακό και από το κάστρο Louveciennes στη Γαλλία.

«Αυτή η συλλογή είναι εμβληματική του γούστου του Καρλ Λάγκερφελντ», δήλωσε στο Reuters ο Πιερ Μοτ και πρόσθεσε:

«Δίνει μια αίσθηση των αισθητικών επιλογών του, της προσωπικότητάς του, του τι άνθρωπος ήταν και της προσωπικής του ζωής που ήταν κρυμμένα πίσω από το πρόσωπο που όλοι γνωρίζουμε, εκείνη ενός σπουδαίου σχεδιαστή».

Μετά το Μονακό, η δημοπρασία θα μεταφερθεί στο Παρίσι αργότερα τον Δεκέμβριο, και εν στις αρχές του 2022 στην Κολωνία.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00