Connect with us

Hi, what are you looking for?

Διεθνή

«Έκρηξη» στο παλάτι για τη Μέγκαν Μαρκλ: Η ύπουλη συνεργασία της με το BBC και τα «ψέματα»

“Πόλεμος” ξέσπασε ανάμεσα στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ και το BBC με αφορμή την προβολή ενός ντοκιμαντέρ, το οποίο παρουσιάζει ένα τεταμένο κλίμα ανάμεσα στα μέλη της βασιλικής οικογένειας, το οποίο η βασιλική οικογένεια χαρακτηρίζει ψευδές.

Συγκεκριμένα το BBC κατηγορείται ότι μετέδωσε ως αληθινούς κάποιους “υπερβολικούς και αβάσιμους ισχυρισμούς” σχετικά με τη βασιλική οικογένεια, στο αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ για τον Γουίλιαμ και τον Χάρι – το οποίο περιλάμβανε επίσης μια συνέντευξη από τον δικηγόρο της Μέγκαν Μαρκλ.

Σε μια έκτακτη κοινή δήλωση, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, το Παλάτι του Κένσινγκτον και το Κλάρενς Χάουζ δηλώνουν την απογοήτευσή τους για τον τηλεοπτικό σταθμό ο οποίος επέλεξε να μεταδώσει ανεπιβεβαίωτους ισχυρισμούς σχετικά με την αναχώρηση του Χάρι και της Μέγκαν από τη Βρετανία.

Οι δικηγόροι της βασιλικής οικογένειας ήταν σε ετοιμότητα για τη σειρά του BBC2, η οποία περιελάμβανε ισχυρισμούς του Omid Scobie – ενός βασιλικού δημοσιογράφου που ονομαζόταν “φερέφωνο της Μέγκαν” – ότι μέλη από άλλα βασιλικά νοικοκυριά είχαν ενημερώσει κατά των Sussexes.

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ φέρεται να απείλησε με μποϊκοτάζ μελλοντικές παραγωγές του BBC, αφού δεν επετράπη στους αυλικούς να δουν το πρόγραμμα πριν από την προβολή του πρώτου επεισοδίου χθες το βράδυ.

Το εν λόγω ντοκιμαντέρ, περιλάμβανε μόνο μια γραπτή δήλωση από το παλάτι, ενώ είχε συνέντευξη από την Jenny Afia, τη δικηγόρο που εκπροσωπεί τη Μέγκαν Μαρκλ.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής, συντάκτης μέσων ενημέρωσης του BBC και παρουσιαστής του Radio 4, Amol Rajan, είπε ότι η κα Afia μίλησε με την άδεια της Δούκισσας.

Σε μια σπάνια συνέντευξη στην κάμερα, επέμεινε ότι οι ισχυρισμοί εκφοβισμού που έγιναν γνωστοί για τη Δούκισσα του Σάσεξ ήταν “ψευδείς” και η ίδια απέρριψε την “αφήγηση” ότι η πρώην ηθοποιός του Suits ήταν “δύσκολη στη συνεργασία της”.

Εν τω μεταξύ, σε μια έντονα διατυπωμένη κοινή δήλωση, που δόθηκε στο BBC πριν από τη χθεσινοβραδινή εκπομπή, τα τρία βασιλικά νοικοκυριά που εκπροσωπούν τη βασίλισσα, ο Κάρολος και ο Γουίλιαμ ανέφεραν: “Ένας ελεύθερος, υπεύθυνος και ανοιχτός Τύπος είναι ζωτικής σημασίας για μια υγιή δημοκρατία.

“Ωστόσο, πολύ συχνά υπερβολικοί και αβάσιμοι ισχυρισμοί από ανώνυμες πηγές παρουσιάζονται ως γεγονότα και είναι απογοητευτικό όταν οποιοσδήποτε, συμπεριλαμβανομένου του BBC, τους δίνει αξιοπιστία”.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου