Connect with us

Hi, what are you looking for?

Διεθνή

Έντονη ανησυχία για την βασίλισσα Ελισάβετ – Ακυρώνει τις εμφανίσεις της

Βασίλισσα Ελισάβετ

Έντονη ανησυχία προκαλεί στους Βρετανούς – και όχι μόνο- η κατάσταση υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ, καθώς για ακόμη μία φορά έλαμψε δια της απουσίας της και ειδικότερα στις εκδηλώσεις για τη μνήμη των νεκρών του πολέμου στο Λονδίνο, «φουντώνοντας» έτσι τις φήμες που τη συνοδεύουν για πολύ σοβαρά προβλήματα της υγείας της.

 

Ειδικότερα,η 95χρονη πλέον Ελισάβετ το τελευταίο διάστημα έχει περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις της έπειτα από σχετικές συστάσεις των γιατρών, παρά ταύτα είχε ανακοινωθεί πως θα συμμετάσχει στην χθεσινή κυριακάτικη Λειτουργία της Ημέρας Μνήμης στο Κενοτάφιο του Λονδίνου.

Όπως έγινε γνωστό, ακυρώθηκε και η χθεσινή εμφάνισή της καθώς σύμφωνα με βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης, ταλαιπωρείται από πόνους στη μέση, ενώ το Παλάτι του Μπάκινγχαμ ανακοίνωσε πως η Βασίλισσα Ελισάβετ ήταν «απογοητευμένη», που χρειάστηκε να αποφασίσει τελευταία στιγμή να μην ηγηθεί της εκδήλωσης.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η τελετή αυτή θα ήταν η πρώτη συμμετοχή της βασίλισσας σε επίσημη δημόσια εκδήλωση από τότε που οι γιατροί της συνέστησαν να ξεκουραστεί ύστερα από τη νοσηλεία της για ένα βράδυ σε νοσοκομείο του Λονδίνου το περασμένο μήνα.

Μία πηγή από το παλάτι ανέφερε ότι το τράβηγμα που υπέστη η βασίλισσα στην πλάτη της δεν σχετίζεται με τα προβλήματα υγείας, τα οποία δεν έχουν διευκρινιστεί και εξαιτίας των οποίων νοσηλεύθηκε, ενώ δήλωσε ότι πρόκειται για μια απίστευτα ατυχή σύμπτωση. Πρόσθεσε ότι η βασίλισσα ελπίζει να συνεχίσει να εκτελέσει τα καθήκοντά της, όπως έχουν προγραμματιστεί, την επόμενη εβδομάδα.

Από την τηλεόραση είδε την εκδήλωση

Όπως έγινε επίσης γνωστό, η Βασίλισσα Ελισάβετ παρακολούθησε την εκδήλωση από την τηλεόραση στο σπίτι της στο κάστρο Γουίνδσορ, με τον γιο της, πρίγκιπα Κάρολο, να καταθέτει στεφάνι στη θέση της. Ακόμη, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον, ο κόμης και η κόμισσα του Έσεξ, αλλά και ο δούκας του Κεντ και η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα.

«Βαθιά απογοητευμένη» που έχασε την εκδήλωση

Σύμφωνα με την Daily Mail, η βασίλισσα Ελισάβετ δεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και συνεχίζει να ξεκουράζεται στο κάστρο Γουίνσδορ. Είναι κατανοητό πως οι γιατροί της είπαν ότι ο πόνος δεν θα περνούσε με την διαδρομή από το κάστρο στο Λονδίνο αλλά και την μεγάλη διάρκεια της ώρας που θα έπρεπε να στέκεται όρθια.

«Το να πει κανείς πως είναι βαθιά απογοητευμένη που το χάνει, είναι υποτιμητικό» είπε μία πηγή. «Είναι η πιο σημαντική της υποχρέωση κάθε χρόνο» με έναν άλλο να προσθέτει: «Είναι προφανώς απίστευτα ατυχής η συγκυρία και κανείς δεν μετανιώνει για την απουσία της βασίλισσας περισσότερο από την ίδια. Είναι βαθιά απογοητευμένη που χάνει μια εκδήλωση που θεωρεί μια από τις σημαντικότερες της χρονιάς.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση της Βασίλισσα ήταν στις 19 Οκτωβρίου, όταν πραγματοποίησε δεξίωση στο κάστρο Γουίνσδορ για κυβερνητικούς εκπροσώπους και επιχειρηματίες μεταξύ των οποίων και ο δισεκατομμυριούχος της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου