Connect with us

Hi, what are you looking for?

Video

Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν: Πώς ένα διαταραγμένο μυαλό με εμμονές δολοφόνησε τον Τζον Λένον

Λένον

Με το νέο βιβλίο του James Patterson για τη δολοφονία του Τζον Λένον, μιας από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της μουσικής παγκοσμίως, «φωτίζονται» οι τελευταίες μέρες της εύθραυστης ψυχολογίας -και διαταραγμένου μυαλού- του δολοφόνου του Λένον, Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν.

Η τραυματική ζωή του Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν, που οδήγησε το χέρι του στο να δολοφονήσει τον Τζον Λένον αφού, μέσα στη διαταραχή του πίστευε πως ο σταρ τον «πρόδωσε»: η βίαιη παιδική του ηλικία, η στροφή του στο Θεό, τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, οι απόπειρες αυτοκτονίας, η αίσθηση πως αν σκότωνε εκείνον που «του είπε ψέματα» θα εξιλεωνόταν. Το κακό δεν άργησε να συμβεί.

Ο James Patterson στο νέο του βιβλίο «Οι τελευταίες μέρες του Τζον Λένον» που μόλις κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα; περιγράφει τις στιγμές του Τζον Λένον, την στιγμή που ο εμμονικός Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν, προετοίμαζε την δολοφονία του ινδάλματος των Beatles.

Ποιός ήταν ο Τσάπμαν; Ένας τρελός; Ένας ψυχοπαθής; Ο πατέρας του κακοποιούσε την μητέρα του και έτρεμε τον πατέρα του. Μέσα από τη μουσική του Τζον Λένον βρήκε το καταφύγιό του καθώς επίσης και στα ναρκωτικά, ενώ αργότερα, προστέθηκε και η Ευαγγελική Εκκλησία, αλλά πάντοτε με τον εμμονικό και διαταραγμένο τρόπο που συνήθιζε να συλλαμβάνει το μυαλό του.

Μέσω της εμπλοκής του με την Εκκλησία έμαθε να είναι αποδεκτός, ενώ μία δήλωση του Τζον Λένον πυροδότησε την οργή του Τσάπμαν απέναντι του.

«Ο Χριστιανισμός και εξαφανιστεί, θα συρρικνωθεί,είμαστε λένε πιο δημοφιλείς από τον Ιησού, δε ξέρω ποιος θα κερδίσει: Ο Χριστιανισμός ή το rock n’ roll;».

Αυτή η φράση ήταν η αφορμή να επανέλθει στα ναρκωτικά και στους εθισμούς, μέχρι που τού έγινε εμμονή ο Τζον Λένον. Σκεφτόταν κάθε μέρα ότι τον σκοτώνει, και ήταν πλέον θέμα χρόνου να συμβεί το κακό.

Στις 8 Δεκεμβρίου 1980 ο Τσάπμαν με ένα 38αρι όπλο σημαδεύει τον Λένον και με 5 σφαίρες τον σκοτώνει στην είσοδο της πολυκατοικίας που έμενε. Ισχυρίστηκε πως ήταν θέλημα Θεού.

Ο Τσάπμαν έχει κάνει αίτηση αποφυλάκισης, ωστόσο το αίτημά του έχει απορριφθεί.

 

Δείτε το βίντεο:

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου