Connect with us

Hi, what are you looking for?

slider

Μπρους Γουίλις: Άσχημα τα νέα για την κατάσταση της υγείας του – Δεν αναγνωρίζει ούτε τη μητέρα του

Ο ηθοποιός πάσχει από μετωποκροταφική άνοια, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η οικογένειά του

 

Ο σταρ του Χόλιγουντ, Μπρους Γουίλις, αποσύρθηκε από την υποκριτική το 2022 αφού διαγνώστηκε με αφασία. Η ανακοίνωση για την υγεία του 67χρονου έγινε από την οικογένειά του, με τη σύζυγο του Μπρους, Έμα Χέμινγκ Γουίλις και την πρώην σύζυγό του, Ντέμι Μουρ, που σε δήλωσή τους ανέφεραν ότι η πάθηση «επηρέαζε τις γνωστικές του ικανότητες».

Η Έμα και η Ντέμι, μαζί με τις ενήλικες κόρες του Ράμερ, Σκάουτ και Ταλούλα, σε ενημέρωση τον Φεβρουάριο του 2023, αποκάλυψαν ότι «η κατάσταση του Μπρους έχει προχωρήσει και τώρα έχουμε μια πιο συγκεκριμένη διάγνωση: μετωποκροταφική άνοια (γνωστή ως FTD)».

Δεν μπορεί ούτε να συζητήσει

Η οικογένεια του Γουίλις αποκάλυψε ότι η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί.

Μάλιστα, ο ξάδερφος της μητέρας του ηθοποιού, Ουίλφριντ Γκλιμ, δήλωσε στην Bild πως η συμπεριφορά του έχει γίνει όλο και πιο αργή και δεν είναι πλέον σε θέση να κάνει μια φυσιολογική συζήτηση. Μάλιστα, η μητέρα του, Μαρλίν, δεν είναι σίγουρη αν την αναγνωρίζει ακόμα, γεγονός που της προκαλεί τεράστια στενοχώρια και ανησυχία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της οικογένειάς του

«Η οικογένειά μας ήθελε να ξεκινήσει αυτό το μήνυμα, εκφράζοντας τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας για την απίστευτη έκρηξη αγάπης, υποστήριξης και τις υπέροχες ιστορίες που λάβαμε από τότε που κοινοποιήσαμε την αρχική διάγνωση του Μπρους. Στο πνεύμα αυτού, θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και φίλο, καθώς τώρα έχουμε μια βαθύτερη κατανόηση του τι βιώνει. Από τότε που ανακοινώσαμε τη διάγνωση αφασίας του την άνοιξη του 2022, η κατάσταση του Μπρους έχει προχωρήσει και τώρα έχουμε μια πιο συγκεκριμένη διάγνωση: μετωποκροταφική άνοια (γνωστή ως FTD).

Δυστυχώς, οι προκλήσεις στην επικοινωνία είναι μόνο ένα σύμπτωμα της ασθένειας που αντιμετωπίζει. Αν και αυτό είναι επώδυνο, είναι ανακούφιση να έχουμε επιτέλους μια ξεκάθαρη διάγνωση. Η FTD είναι μια σκληρή ασθένεια για την οποία πολλοί από εμάς δεν έχουμε ακούσει ποτέ και μπορεί να χτυπήσει οποιονδήποτε. Για άτομα κάτω των 60 ετών, η FTD είναι η πιο κοινή μορφή άνοιας και επειδή η διάγνωση μπορεί να διαρκέσει χρόνια, η FTD είναι πιθανότατα πολύ πιο διαδεδομένη από ό,τι γνωρίζουμε. Σήμερα δεν υπάρχουν θεραπείες για την ασθένεια, μια πραγματικότητα που ελπίζουμε ότι μπορεί να αλλάξει τα επόμενα χρόνια. Καθώς η κατάσταση του Μπρους προχωρά, ελπίζουμε ότι η προσοχή των μέσων ενημέρωσης μπορεί να επικεντρωθεί στο να ρίξει φως σε αυτήν την ασθένεια που χρειάζεται πολύ περισσότερη ευαισθητοποίηση και έρευνα.

Ο Μπρους πάντα χρησιμοποιούσε τη φωνή του για να βοηθήσει τους άλλους και να ευαισθητοποιήσει για σημαντικά ζητήματα τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά. Γνωρίζουμε μέσα μας ότι – αν μπορούσε σήμερα – θα ήθελε να ανταποκριθεί φέρνοντας την παγκόσμια προσοχή και μια σύνδεση με εκείνους που επίσης αντιμετωπίζουν αυτή την εξουθενωτική ασθένεια και πώς επηρεάζει τόσα πολλά άτομα και τις οικογένειές τους. Η δική μας είναι μόνο μια οικογένεια με ένα αγαπημένο πρόσωπο που πάσχει από FTD και ενθαρρύνουμε τους άλλους που το αντιμετωπίζουν να αναζητήσουν τις πληροφορίες και την υποστήριξη που είναι διαθέσιμη μέσω του AFTD (@theaftd, theaftd.org ) . Και για όσους από εσάς είχατε την τύχη να μην έχετε προσωπική εμπειρία με το FTD, ελπίζουμε ότι θα αφιερώσετε χρόνο για να το μάθετε και θα υποστηρίξετε την αποστολή του AFTD με όποιον τρόπο μπορείτε».

Τα συμπτώματα

Τα συμπτώματα συνήθως ξεκινούν μεταξύ των ηλικιών 40 και 65 ετών, αλλά η Μετωποκροταφική Εκφύλιση – η κατάσταση που αναφέρεται στην ενημερωμένη πρόγνωση των γιατρών για τον Γουίλις – είναι η πιο κοινή μορφή άνοιας για άτομα κάτω των 60 ετών και δεν υπάρχουν θεραπείες για τη νόσο. Η FTD επηρεάζει εξίσου άνδρες και γυναίκες και δεν έχει βρεθεί τρόπος για την ίαση του ασθενούς.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00