Connect with us

Hi, what are you looking for?

Διεθνή

Τζορτζ Κλούνεϊ: Αποκάλυψε το πρόβλημα υγείας που του παρέλυσε το μισό πρόσωπο

τζωρτζ-κλούνι

Όπως εξήγησε ο Χολιγουντιανός ηθοποιός έπασχε από παράλυση Bell, μία βλάβη στους μύες του προσώπου

 

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ έκανε ένα σύντομο ταξίδι στο παρελθόν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή του Τζίμι Κίμελ. Αναπολώντας τα νεανικά του χρόνια, ο διάσημος ηθοποιός μίλησε για το πρόβλημα που αντιμετώπισε με την υγεία του, όταν το μισό του πρόσωπο, ξαφνικά παρέλυσε.

Ο 61χρονος σήμερα σταρ βρέθηκε καλεσμένος στο talk show του Κίμελ και συγκεκριμένα στην επετειακή εκπομπή για τα 20 χρόνια από την έναρξή της και οι συντελεστές είχαν φροντίσει να βρουν φωτογραφίες από τα παιδικά χρόνια των καλεσμένων του δημοφιλούς παρουσιαστή.

Ωστόσο, μία από τις εικόνες που παρουσιάστηκαν είχε ιδιαίτερη βαρύτητα για τον Τζορτζ Κλούνεϊ, καθώς σηματοδότησε την περίοδο που διαγνώστηκε με παράλυση Bell.

 

 

Στη φωτογραφία από τη δεκαετία του ’70 ο ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ εμφανίζεται με σγουρά φουντωτά μαλλιά, πολύχρωμο πουκάμισο και ένα περίεργο χαμόγελο. Όπως χαρακτηριστικά εξήγησε, τότε ήταν η περίοδος που έπασχε από παράλυση Bell, με αποτέλεσμα να έχουν επηρεαστεί οι μύες στη μία πλευρά του προσώπου του.

«Θέλω να επισημάνω κάτι εδώ. Θα γελάσατε είμαι σίγουρος, κάποιο αστείο θα βρεις να κάνεις, σε αυτή την φωτογραφία έχω παράλυση Bell, ναι εκεί το μισό μου πρόσωπο είναι παράλυτο. Αν το παρατηρήσεις θα δεις ότι είναι πολύ διαφορετικό πρόσωπο στην μια πλευρά» υπογράμμισε ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

Ο Χολιγουντιανός ηθοποιός μάλιστα σηκώθηκε από τη θέση του, κάλυψε με το χέρι του τη μισή φωτογραφία και έδειξε πόσο διαφορετική ήταν η μισή πλευρά του προσώπου του, από την άλλη.

Δείτε το βίντεο:

 

Εκτός από τον Τζορτζ Κλούνεϊ η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπρους Γουίλις είχαν γνωστοποιήσει ότι πάσχουν από παράλυση Bell. Πιο συγκεκριμένα ήταν το 2016 όταν η Τζολί αποκάλυψε ότι «χτυπήθηκε» και από τη συγκεκριμένη παράλυση.

Η διάσημη ηθοποιός αποκάλυψε ότι μετά το διαζύγιό της εμφάνισε τη νόσο, με αποτέλεσμα η μία πλευρά του προσώπου της να «κρεμάσει». Η Τζολί είχε πει πως κατάφερε να το ξεπεράσει με βελονισμό.

Η Bell είναι ένας τύπος παράλυσης του προσώπου που επιφέρει ανικανότητα ελέγχου των μυών του προσώπου στην προσβεβλημένη περιοχή. Η πάθηση περιγράφηκε για πρώτη φορά το 19ο αιώνα από το Σκωτσέζο χειρουργό Charles Bell, από τον οποίο πήρε το όνομα του. Τα συμπτώματα μπορεί να διαφέρουν από ελαφρά έως σοβαρότερα. Ενδέχεται να περιλαμβάνουν μυϊκές συσπάσεις, αδυναμία ή ολική απώλεια της ικανότητας κίνησης της μίας ή σπανίως και των δύο πλευρών του προσώπου, μούδιασμα στη μεριά που προσβλήθηκε, χαμήλωμα του βλεφάρου και της γωνίας του στόματος.

Ο Τζάστιν Μπίμπερ και το σύνδρομο Ramsay Hunt

Το περασμένο έτος ο Τζάστιν Μπίμπερ ανακοίνωσε ότι πάσχει από παράλυση στη μία πλευρά του προσώπου του.

Ο 28χρονος τραγουδιστής είχε γνωστοποιήσει ότι έχει σύνδρομο Ramsay Hunt, το οποίο προκαλείται από έναν ιό στο νεύρο του προσώπου που οδηγεί σε παράλυση, σύμφωνα με το NHS. «Είναι από αυτόν τον ιό που προσβάλλει τα νεύρα στο αυτί μου, τα νεύρα του προσώπου μου, και έχει προκαλέσει στο πρόσωπό μου παράλυση» είχε δηλώσει ο Μπίμπερ σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί:

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου