Connect with us

Hi, what are you looking for?

Διεθνή

Μπεν Άφλεκ και Ματ Ντέιμον ιδρύουν τη δική τους εταιρεία παραγωγής

Τη δική τους εταιρεία παραγωγής ίδρυσαν ο Ματ Ντέιμον και ο Μπεν Άφλεκ.

Οι δύο ηθοποιοί, τους οποίους συνδέει μια μακροχρόνια φιλία, αποφάσισαν να κάνουν από κοινού ένα νέο επιχειρηματικό εγχείρημα, με σκοπό να βοηθήσουν τους κινηματογραφιστές να έχουν μεγαλύτερα χρηματικά κέρδη.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ισπανικής Marca, αυτό που θέλουν οι δυο τους είναι να επαναφέρουν το «παλιό» σύστημα πληρωμής στην κινηματογραφική βιομηχανία. Δηλαδή, το συνεργείο της ταινίας να πληρώνεται εκ των προτέρων για τη δουλειά του και όχι βάσει του πώς θα πάει η ταινία.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι κινηματογραφιστές θα έχουν μια σταθερή ροή εσόδων και τα κέρδη τους δεν θα εξαρτώνται από την επιτυχία που θα κάνει η εκάστοτε ταινία.

Δεδομένου του ότι καθημερινά όλο και περισσότερος κόσμος εγκαταλείπει την κινηματογραφική βιομηχανία, λόγω των χαμηλών αμοιβών, με αποτέλεσμα σιγά-σιγά να «πεθαίνει», αυτό το σύστημα πληρωμών θα τους κάνει να επιστρέψουν σε αυτή.

 

 

«Καθώς οι streamers έχουν πολλαπλασιαστεί κι ο κινηματογράφος “πέφτει”, αυτή είναι εν μέρει μια προσπάθεια να ανακτήσουμε μέρος αυτής της αξίας και να την μοιραστούμε με έναν πιο δίκαιο τρόπο. Δεν αναφέρομαι μόνο στους συγγραφείς, τους σκηνοθέτες και τους αστέρες του σινεμά, αλλά και στους κινηματογραφιστές, τους μοντέρ, τους ενδυματολόγους και άλλους σημαντικούς καλλιτέχνες που, κατά την άποψή μου, αμείβονται με πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που αξίζουν», είπε ο Μπεν Άφλεκ στους New York Times.

Η εταιρεία ονομάζεται «Artists’ Equity» κι έχει ως σκοπό να καταφέρει αυτό που δεν κάνουν τα στούντιο παραγωγής. Να αφήνουν τους δημιουργούς να έχουν μονάχα τον έλεγχο του οράματός τους, χωρίς να χρειάζεται να τους απασχολεί η πολιτική και η γραφειοκρατία.

Οι δύο ηθοποιοί έχουν επενδύσει στο πρότζεκτ τους πάνω από 100 εκατ. δολάρια σε συνεργασία με την RedBird Capital Partners.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου