Connect with us

Hi, what are you looking for?

Διεθνή

Τσέλι Γουίλσον: Η Θεσσαλονικιά βασίλισσα του πορνό της Νέας Υόρκης – Η σχέση της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η Τσέλι Γουίλσον, γεννημένη στη Θεσσαλονίκη πίστευε ότι η Αμερική ήταν το καλύτερο μέρος στον κόσμο, γιατί ήσουν ελεύθερος να κάνεις ό,τι ήθελες…

Και αυτό που ήθελε να κάνει η Γουίλσον ήταν να διευθύνει μια αυτοκρατορία πορνό. Ποια είναι η ιστορία της Θεσσαλονικιάς που την ήξεραν οι πάντες και που φιλοξενούσε στα σαλόνια της αστέρες της ένδοξης εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ;

Η εφημερίδα «New York Post» φιλοξενεί δηλώσεις της 79χρονης κόρης Μπόντι Γουόλτερς, η οποία προσπαθεί να σκιαγραφήσει τον χαρακτήρα της μητέρας της.

 

 

Από τα χοντ ντογκ στις ταινίες πορνό

Ελληνοεβραία μετανάστρια, γεννημένη το 1908 στη Θεσσαλονίκη, η Γουίλσον διέφυγε από το Ολοκαύτωμα και ήρθε στη Νέα Υόρκη το 1939, όπου η πρώτη της δουλειά ήταν η διαχείριση ενός καροτσιού με χοτ ντογκ στην προβλήτα Dyckman.

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1960, ήταν μία από τις κυρίαρχες μεγιστάνες των ταινιών πορνό στην Times Square, διευθύνοντας πέντε αίθουσες κατά μήκος της 8ης Λεωφόρου κατά τη διάρκεια της λεγόμενης Χρυσής Εποχής του Πορνό.

Ένα νέο ντοκιμαντέρ, το «Queen of the Deuce», περιγράφει την άγρια ζωή της Γουίλσον, μέσα σε ένα έντονα ανδροκρατούμενο περιβάλλον. Η ίδια φιλοξενούσε ένα εναλλασσόμενο καστ στο διαμέρισμά της, το οποίο είχε φτιάξει πάνω από έναν από τους κινηματογράφους της, το Eros, που βρισκόταν σε ένα από τα πιο κακόφημα τετράγωνα της γειτονιάς – την ανατολική πλευρά της Όγδοης Λεωφόρου μεταξύ της 45ης και 46ης οδού.

Ήξερε πολλούς, διάσημους και μη, από όλα τα κοινωνικά στρώματα

Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό από πλάνα αρχείου, αναμνήσεις από συγγενείς και φίλους, της ηχητικές συνεντεύξεις και κινούμενα σχέδια, η σκηνοθέτης Βάλερι Κοντάκος καταγράφει το ταξίδι της Γουίλσον από την παιδική ηλικία και έναν δυστυχισμένο γάμο στη Θεσσαλονίκη, κρύβοντας τα παιδιά της από τους Ναζί (τα οποία γύρισε στη συνέχεια να πάρει) και τη φυγή της στην Αμερική.

Στη Νέα Υόρκη, η χαρισματική Γουίλσον καλλιέργησε μια εξαιρετικά επιτυχημένη καριέρα ως παραγωγός πορνό και ιδιοκτήτρια θεάτρου, φτιάχνοντας τελικά την αυτοκρατορία της με την ιδιοκτησία εστιατορίου, έναν δεύτερο γάμο, δύο εραστές και τέσσερα παιδιά.

«Είχε αυτόν τον μαγνητισμό, ήξερε τόσους πολλούς ανθρώπους από όλα τα διαφορετικά κοινωνικά στρώματα», είπε η κόρη της.  «Δεν ήταν το είδος του ανθρώπου που έβγαινε έξω για να μιλήσει. Τους τραβούσε κοντά της» .

Μιλούσε τέσσερις γλώσσες και διάβαζε ότι έβρισκε μπροστά της

Η Γουίλσον στο σαλόνι του σπιτιού που είχε φτιάξει πάνω από τον κινηματογράφο Eros είχε στήσει το γραφείο της. Γύρω γύρω υπήρχαν σακούλες με  μετρητά που έφερνε από τα ταμεία της.

Οι εφημερίδες βρίσκονταν παντού- διάβαζε ό,τι μπορούσε να πέσει στα χέρια της, είπε η Γουόλτερς, και μιλούσε τέσσερις γλώσσες.

Διοργάνωνε τακτικά μια παρτίδα πόκερ ενώ γύρω από το τραπέζι της ήταν πιθανό να βρίσκονται σταρ των ταινιών της αλλά και μαφιόζοι.

Κάποιοι φιλοξενούμενοι στο διαμέρισμα της κοιμόντουσαν στο πάτωμα, στα τραπέζια ή σε ό,τι άλλο ήταν διαθέσιμο, αφηγείται η κόρη της στην ταινία.

«Η μητέρα μου είχε πάντα ανθρώπους που έμεναν μαζί μας» δήλωσε στην Post. «Ήταν κυρίως από την Ελλάδα, επισκέπτονταν ή μετακόμιζαν εδώ. Πάντα επωφεληθήκαμε από αυτό. Ήταν καλοί μάγειρες, οπότε υπήρχε πάντα υπέροχο φαγητό».

 

Η Γουίλσον στο κέντρο με ηθοποιούς της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου. Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμηχαήλ και Χρήστος Νέγκας είχαν ταξιδέψει στην Αμερική

Η Γουίλσον ξεκίνησε την καριέρα της με ελληνικές ταινίες. Ταινίες με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, τον Νίκο Κούρκουλο, την Ρένα Βλαχοπούλου είχαν προβληθεί από τις αίθουσές της.

Όμως η δημοτικότητα αυτών των ταινιών μειώθηκε με τον χρόνο και εκείνη εντόπισε μια πιο επικερδή ευκαιρία.

Η σεξουαλικά περιπετειώδης δεκαετία του 1960 έδωσε τη θέση της στη δεκαετία του 1970 που δεν απαγορευόταν το πορνό.

Η ίδια έδινε στις αίθουσές της ονόματα Ελλήνων θεών του έρωτα. Η αλυσίδα αιθουσών της στην 8η Λεωφόρο περιλάμβανε τους κινηματογράφους Venus, Eros και Adonis.

Και στο χώρο της εστίασης

Το 1968, ο Γουίλσον μπήκε και στον χώρο της εστίασης ως συνιδιοκτήτης ενός φανταχτερού ελληνικού εστιατορίου, του Mykonos, το οποίο έγινε ένα hot spot με καλές κριτικές στο οποίο πήγαιναν διάσημοι Αμερικανοί ηθοποιοί.

 

 

Το τέλος

Η Γουίλσον πέθανε το 1994 σε ηλικία 86 ετών. Σε μια επιστολή προς τις κόρες της, έγραψε τη λίστα αγορών για το φαγητό της κηδείας της.

Επίσης ανέφερε ότι είχε κάνει το καθήκον της εδώ στη Γη και επέστρεψε στον Θεό. «Ποτέ δεν τη σκέφτηκα ως θρησκευόμενη, αλλά προφανώς είχε κάποια πράγματα που ήταν πολύ ιδιωτικά, τα οποία κράτησε για τον εαυτό της», όπως είπε η κόρη της.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00