Connect with us

Hi, what are you looking for?

Διεθνή

Selena Gomez: Ίσως να μην μπορέσει να αποκτήσει παιδιά – Λόγω αγωγής για τη διπολική διαταραχή

Η τραγουδίστρια και ηθοποιός μίλησε για πρώτη φορά με λεπτομέρειες για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει αλλά και την ελπίδα της να γνωρίσει τη μητρότητα.

Η Selena Gomez αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας, αλλά είναι η πρώτη φορά που μίλησε με τόσες λεπτομέρειες για τη διάγνωση και τον τρόπο που επηρεάζει τη ζωή της.

Σε μια συνέντευξη στο περιοδικό «Rolling Stone» η 30χρονη τραγουδίστρια και ηθοποιός εξομολογήθηκε ότι θα ήθελε στο μέλλον να γίνει μητέρα, αλλά ίσως αποδειχθεί δύσκολο, καθώς η φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει, για τη διπολική διαταραχή με την οποία έχει διαγνωστεί, μπορεί να έχει σοβαρές παρενέργειες στο έμβρυο σε περίπτωση εγκυμοσύνης.

«Ωστόσο, είμαι προορισμένη να αποκτήσω παιδιά και θα το κάνω», δήλωσε η Selena Gomez.

Ανάμεσα στις συνέπειες που μπορεί να έχουν τα φάρμακα για τη διπολική διαταραχή είναι προβλήματα στο νευρικό και καρδιαγγειακό σύστημα του εμβρύου και αναπτυξιακές καθυστερήσεις. Ωστόσο, ίσως μια μέλλουσα μαμά να μη συνιστάται να τα διακόψει, γιατί τα συμπτώματα της διπολικής διαταραχής ενδέχεται να επιδεινωθούν στη διάρκεια της κύησης.

Η Selena Gomez περιέγραψε επίσης ένα ψυχωσικό επεισόδιο που βίωσε το 2018, από το οποίο δεν θυμάται πολλά, μόνο ότι είχε παρανοϊκές σκέψεις και δυσκολευόταν να εμπιστευτεί τους γύρω της. Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει ακριβώς πόσο θα κρατήσει ένα τέτοιο επεισόδιο, αλλά την ίδια τη βοήθησε ένα κοκτέιλ φαρμάκων που άρχισε να λαμβάνει.

Καθώς η ψύχωση υποχωρούσε, την κατέβαλαν οι παρενέργειες των φαρμάκων, αλλά χάρη σε έναν καλό ψυχίατρο που βρήκε, τελικά άρχισε να τα μειώνει. Σήμερα παίρνει δύο χάπια: «Με καθοδήγησε πραγματικά», θυμάται για το γιατρό της. «Αλλά έπρεπε να κάνω, ουσιαστικά, αποτοξίνωση από τα φάρμακα που έπαιρνα. Έπρεπε να μάθω πώς θα θυμόμουν συγκεκριμένες λέξεις. Μιλούσα με κάποιον και ξεχνούσα πού βρισκόμουν. Δυσκολεύτηκα πολύ πρώτον, να αποδεχτώ ότι είμαι διπολική και δεύτερον, να μάθω πώς να το αντιμετωπίζω, γιατί είναι κάτι που έχεις σε όλη σου τη ζωή».


Η διπολική διαταραχή σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας «προκαλεί ασυνήθιστες μεταπτώσεις στη διάθεση, την ενέργεια, τα επίπεδα δραστηριότητας, τη συγκέντρωση και την ικανότητα να εκτελούμε καθημερινές εργασίες». Η Selena Gomez μοιράζεται τη μάχη που δίνει με τα προβλήματα ψυχικής υγείας στο νέο ντοκιμαντέρ «Selena Gomez: My Mind & Me».

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί:

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου