Connect with us

Hi, what are you looking for?

Διεθνή

Η «Κέλλυ» του Μπέβερλι Χιλς περιγράφει τη ζωή της με οστεοαρθρίτιδα από τα 45 της: Είχα μια ανατριχιαστική αίσθηση

Για πρώτη φορά η «Κέλλυ» , ή αλλιώς Jennie Garth, μίλησε με λεπτομέρειες στο «People» για τη ζωή της με οστεοαρθρίτιδα, με την οποία διαγνώστηκε μόλις στα 45 χρόνια της.

Η 50χρονη ηθοποιός είπε: «Είχα συνηθίσει να φροντίζω για τα πάντα. Επιπλέον, είχα τρία μικρά κορίτσια να μεγαλώσω και ανέκαθεν είχα σκυλιά. Ήμουν διαρκώς σε κίνηση, μπαινοβγαίνοντας από το αυτοκίνητο ένα εκατομμύριο φορές την ημέρα. Ξαφνικά όμως αυτά τα μικρά πράγματα άρχισαν να γίνονται επώδυνα. Άρχισα να έχω μια ανατριχιαστική αίσθηση ότι κάτι είχε αλλάξει. Αυτή ήταν που με οδήγησε αρχικά στο γιατρό».

«Πήγα στο γιατρό και παραπονέθηκα για πόνους στα γόνατα και τους γοφούς και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματός μου. Σοκαρίστηκα όταν άκουσα τη λέξη αρθρίτιδα να βγαίνει από το στόμα του. Δεν είμαι αρκετά μεγάλη για να έχω αρθρίτιδα, να το θέσω έτσι. Όμως μπορείς να διαγνωστείς με αυτήν σε οποιαδήποτε ηλικία κι αυτό δεν το γνώριζα.


Άρχισα να το συζητάω με τη μαμά μου και με άλλα μέλη της οικογένειάς μου και ανακάλυψα ότι κι εκείνοι είχαν το ίδιο πρόβλημα, αλλά δεν ήθελαν να το συζητούν. Ας μιλήσουμε λοιπόν ανοιχτά γι’ αυτό, για το πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε, να το διορθώσουμε, να ανακουφιστούμε από τον πόνο».


Πέρα από τις φαρμακευτικές αγωγές που χρησιμοποιεί, συνεχίζει να ασκείται, να παραμένει ενεργή στην καθημερινότητά της και έχει κάνει κάποιες αλλαγές στη διατροφή της, για παράδειγμα προσθέτοντας αντιφλεγμονώδεις τροφές όπως τα μούρα και τα δημητριακά ολικής άλεσης. Το μήνυμα που περνάει, πέντε χρόνια μετά, είναι αισιόδοξο.

«Μαθαίνεις να ζεις με την αρθρίτιδα και να τη διαχειρίζεσαι με διάφορα προϊόντα και προγράμματα άσκησης και διατροφής. Δεν σε αποδυναμώνει. Ενώ μεγαλώνουμε, είναι σημαντικό να υπερασπιζόμαστε την υγεία μας. Είμαστε οι CEO της. Οι μάνατζέρ της. Κανένας άλλος δεν θα αναλάβει αυτόν το ρόλο».

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00