Connect with us

Hi, what are you looking for?

Διεθνή

Μπραντ Πιτ: Έδωσε 20,5 εκατ. δολάρια στα θύματα του τυφώνα Κατρίνα μετά από μήνυση

Ο Μπραντ Πιτ διευθέτησε την αγωγή που του είχαν κάνει τα θύματα του τυφώνα Κατρίνα, για τα σπίτια με τις κακές υποδομές που τους είχε χτίσει στη Νέα Ορλεάνη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Page Six, τα θύματα του τυφώνα που έπληξε την Αμερική το 2005 είχαν εξαγριωθεί με τον ηθοποιό, καθώς εκείνος τους προωθούσε τις κατοικίες αυτές, αφού τα σπίτια τους είχαν καταστραφεί κι εν τέλει, αποδείχθηκαν ελαττωματικά.

 

Έναν χρόνο μετά τον τυφώνα Κατρίνα, ο Μπραντ Πιτ μέσω του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος που διευθύνει, «Make It Right Foundation» ξεκίνησε να χτίζει οικονομικά σπίτια για τους κατοίκους του Lower Ninth Ward της Νέας Ορλεάνης, οι οποίοι έχασαν τα πάντα στον τυφώνα.

Αν και βοήθησε να βρεθούν εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή των σπιτιών και ξόδεψε μάλιστα, πολλά χρήματα και από την προσωπική του περιουσία, δεν έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε, όπως φάνηκε. Τα σπίτια που πωλήθηκαν στις άτυχες οικογένειες έναντι 150.000 δολαρίων το καθένα, αποδείχθηκαν ελαττωματικά.

Συγκεκριμένα, τα υλικά από τα οποία είχαν κατασκευαστεί δεν ήταν τα ιδανικά για να αντέξουν το τροπικό κλίμα της Νέας Ορλεάνης, με αποτέλεσμα να είναι όλα τους μολυσμένα με μούχλα από το 2018.

 

Οι κάτοικοι προχώρησαν σε μήνυση εις βάρος του ηθοποιού, απαιτώντας αποζημίωση ύψους 20,5 εκατ. δολαρίων συνολικά, την οποία και τακτοποίησε. Σύμφωνα με τους Times-Picayune/The New Orleans Advocate, 107 άνθρωποι που εντάχθηκαν στο εν λόγω πρόγραμμα του δικαιούνται να λάβουν 25.000 $ ο καθένας ως αποζημίωση.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου