Connect with us

Hi, what are you looking for?

Διεθνή

Χωρίζει και ο «Γερμανός Μέρντοχ» με την κατά 27 χρόνια νεότερη γυναίκα του

Την ώρα που μεγάλη μερίδα του διεθνούς Τύπου ασχολούνται εκτενώς με το διαζύγιο που παίρνει ο 91χρονος Αυστραλός μεγιστάνας των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ από το πρώην μοντέλο Τζέρι Χολ, 66 ετών, στη Γερμανία βρίσκεται σε εξέλιξη ένα παρόμοιo διαζύγιο.

Σύμφωνα με την Deutche Welle, ο μεγαλοεκδότης Χούμπερτ Μπούρντα, 82 ετών, και η ηθοποιός Μαρία Φουρτβένγκλερ, 55 ετών, αποφάσισαν να λύσουν τα δεσμά του γάμου. Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπος της Φουρτβένγκλερ, «εδώ και κάποιο διάστημα οι δυο τους ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους. Θα διατηρήσουν όμως φιλικούς και οικογενειακούς δεσμούς, συν τοις άλλοις για χάρη των παιδιών». Το ζεύγος έχει έναν γιο 32 ετών, που ασχολείται με επιχειρήσεις νέας τεχνολογίας και μία κόρη 30 ετών, η οποία διαπρέπει ως μουσικός με το όνομα Kerfor.

Δύο ισχυρές προσωπικότητες

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, στη Γερμανία ο Χούμπερτ Μπούρντα θεωρείται ένα από τα πιο ισχυρά ονόματα στον χώρο των εκδόσεων, καθώς διαθέτει περίπου 600 τίτλους και εμπορικά σήματα, μεταξύ αυτών τη γερμανική έκδοση του Elle, το «περιοδικό των επωνύμων» Bunte, αλλά και το εβδομαδιαίο ειδησεογραφικό περιοδικό Focus.

Τα τελευταία 50 χρόνια πολλοί προσπάθησαν να λανσάρουν ένα περιοδικό που να μπορεί να ανταγωνιστεί το θρυλικό DER SPIEGEL, αλλά ο Μπούρντα είναι ο μόνος που μπορεί να ισχυριστεί ότι τα κατάφερε με το Focus, τουλάχιστον όσον αφορά την εμπορική αξία του εντύπου και το μερίδιο που έχει αποσπάσει στη διαφημιστική αγορά. Σε αντίθεση πάντως με τον Μέρντοχ, ο Μπούρντα προτιμά μία συντηρητική οικονομική διαχείριση, χωρίς τραπεζικό δανεισμό και με τα περιοδικά του να παραμένουν «οικογενειακή ιδιοκτησία» κατά 100%, μέχρι σήμερα.

Εξαιρετικά δυναμική προσωπικότητα θεωρείται και η Μαρία Φουρτβένγκλερ. Κατάγεται από οικογένεια με παράδοση στις καλές τέχνες, είναι κόρη της ηθοποιού Κάτριν Άκερμαν και συγγενής με τον διάσημο αρχιμουσικό Βίλχελμ Φουρτβένγκλερ. Πρώτη φορά είχε εμφανιστεί μπροστά στην κάμερα σε ηλικία μόλις επτά ετών, σε μία κινηματογραφική ταινία που είχε σκηνοθετήσει ο θείος της, Φλόριαν Φουρτβένγκλερ. Η ίδια σπούδασε Ιατρική και για ένα μικρό διάστημα εργάστηκε ως γιατρός στο Μόναχο, αλλά γρήγορα την κέρδισε η ηθοποιία και μέχρι σήμερα πρωταγωνιστεί σε δημοφιλείς οικογενειακές και αστυνομικές σειρές.

Ο Χούμπερτ Μπούρντα και η Μαρία Φουρτβένγκλερ είχαν μία ξεχωριστή παρουσία στην κοινωνία του Μονάχου, ως ένα «λαμπερό» και δυναμικό ζεύγος με έντονη κοινωνικη δράση στον αγώνα κατά του καρκίνου, αλλά και την πρόληψη της οικογενειακής βίας. «Power couple» τους αποκαλεί ακόμη και σήμερα το περιοδικό Bunte των εκδόσεων …Μπούρντα. «’Ηταν ένα από τα πιο διάσημα, επώνυμα ζευγάρια», γράφει η βαυαρική εφημερίδα Kurier, επισημαίνοντας ότι «μέχρι σήμερα κρατούσαν πάντοτε την οικογενειακή τους ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας».

 

Πηγή: Deutsche Welle

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00