Connect with us

Hi, what are you looking for?

Διεθνή

Δίκη Τζόνι Ντεπ: Ένορκος μιλά για την Άμπερ Χερντ – «Δεν μας έπεισαν τα κροκοδείλια δάκρυά της»

Η Άμπερ Χερντ είναι η μεγάλη χαμένη της υπόθεσης από τη δίκη με τον Τζόνι Ντεπ που την κατηγόρησε για συκοφαντική δυσφήμιση και στο τέλος δικαιώθηκε.

Ύστερα από τη συνέντευξη της Χερντ σε πρωινή εκπομπή, όπου και μίλησε για το αποτέλεσμα της δίκης, ένας από τους ενόρκους, οι οποίοι συμφώνησαν στη δικαίωση του Ντεπ μίλησε για την ηθοποιό, διατηρώντας την ανωνυμία του. «Τα κλάματα, οι εκφράσεις του προσώπου που είχε, το ότι κοιτούσε τους ενόρκους – όλοι μας νιώθαμε πολύ άβολα. Θα απαντούσε μία ερώτηση, θα έκλαιγε και μετά από δύο δευτερόλεπτα θα έπαιρνε μία παγερή έκφραση. Κάποιοι από εμάς χρησιμοποιήσαμε την έκφραση κροκοδείλια δάκρυα», είπε αρχικά ο ένορκος, μιλώντας ανώνυμα στο δελτίο ειδήσεων του ABC.

Το μοναδικό στοιχείο για την ταυτότητα του ενόρκου, είναι ότι ήταν ο ένας εκ των πέντε ανδρών, από το σώμα των επτά συνολικά ενόρκων. Παράλληλα, ο ίδιος συμπλήρωσε ότι αρκετά από εκείνα που κατέθεσε η Χερντ δεν είχαν συνοχή και δεν «κολλούσαν» μεταξύ τους. Αυτός, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που οι περισσότεροι πείστηκαν ότι ίσως να είναι εκείνη το πρόσωπο που πραγματικά άσκησε βία.

«Κι άλλα μέλη από την ομάδα των ενόρκων ένιωθαν πως εκείνο που έλεγε ο Ντεπ, στο τέλος της ημέρας φαινόταν πιο πιστευτό. Φαινόταν πιο αληθινός στο πώς απαντούσε τις ερωτήσεις. Η συναισθηματική του κατάσταση ήταν σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια», είπε στη συνέχεια, συγκρίνοντας τις δύο καταθέσεις.

Ανάμεσα σε όσα είπε, θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι η ετυμηγορία προέκυψε από τα στοιχεία και δεν επηρεάστηκε καθόλου από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως ισχυρίστηκε η νομική ομάδα της Χερντ. «Τελικά αυτό που πιστεύω πως ήταν αληθινό, είναι ότι και οι δύο ήταν κακοποιητικοί ο ένας για τον άλλο. Δεν νομίζω πως κανείς από τους δύο είναι λάθος ή σωστός. Όμως το να φτάσεις στο επίπεδο του τι κατέθετε, δεν υπήρχαν αρκετά ή καθόλου στοιχεία που να υποστήριζαν τα λεγόμενά της», επισήμανε ο άνδρας.

Οι ένορκοι δεν μπορούσαν να παραβλέψουν επίσης το γεγονός, πως η ίδια είχε δεσμευτεί να δώσει όλα τα χρήματα που έλαβε από το διαζύγιό της, ωστόσο δεν το έκανε, παρόλο που είχε πει δημόσια σε εκπομπή ότι η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί. Σχετικά με αυτό, ο ένορκος είπε: «Πήγε σε μία εκπομπή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το βίντεο τη δείχνει να λέει στον παρουσιαστή πως έδωσε όλα τα χρήματα και οι όροι που χρησιμοποίησε ήταν “τα έδωσα όλα, τα δώρισα πάνε”, όμως το γεγονός είναι πως δεν έδωσε σχεδόν τίποτα».

Υπενθυμίζεται, ότι η Χερντ είχε τάξει τα μισά χρήματα στην Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών και τα υπόλοιπα στο Νοσοκομείο Παίδων του Λος Άντζελες, δύο σπουδαίους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν μια μεγάλη δωρεά όπως αυτή.

Στη δίκη αποδείχθηκε ότι τελικά δεν το είχε κάνει, αν και είχε ισχυριστεί στην τηλεόραση ότι η δωρεά έγινε. Όταν η δικηγόρος του Ντεπ, Καμίλ Βάσκεζ, πίεσε την 36χρονη να παραδεχθεί την αλήθεια εκείνη ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποίησε το ρήμα «δώρισα» ως συνώνυμο με το «υποσχέθηκα» κάτι που άφησε άφωνη την Βάσκεζ… και ενδεχομένως τους ενόρκους.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι πριν από λίγες ημέρες ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν ένας από τους επτά ενόρκους στην πολύκροτη δίκη της Βιρτζίνια, αποκάλυψε το σκεπτικό πίσω από την απόφαση και τον αντίκτυπο που είχαν οι καταθέσεις των δύο σταρ στους ανθρώπους που αποφάνθηκαν τελικά υπέρ του 58χρονου ηθοποιού.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο φερόμενος ως ένορκος της δίκης Ντεπ-Χερντ ανήρτησε βίντεο στο TikTok στο οποίο ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι κατά τη διάρκεια της δίκης σχημάτισε την εντύπωση – το ίδιο και οι άλλοι ένορκοι – ότι η Άμπερ Χερντ ήταν αναξιόπιστη, χειριστική και ότι εκείνη «υποκινούσε» τα βίαια επεισόδια στο ζευγάρι.

O TikToker εξέφρασε στο βίντεο, που δεν είναι πλέον διαθέσιμο, την επιθυμία του να παραμείνει ανώνυμος και η βρετανική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι η ταυτότητα και οι ισχυρισμοί του άνδρα δεν μπορούν να επαληθευτούν. Υπενθυμίζεται ότι τα ονόματα των ενόρκων της δίκης αποφασίστηκε να «σφραγιστούν» για έναν χρόνο με στόχο την προστασία τους, ωστόσο η τοπική νομοθεσία τους δίνει το δικαίωμα να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους και να μιλήσουν σε δημοσιογράφους, εφόσον το επιθυμούν οι ίδιοι.

Στο βίντεό του ο TikToker αναφέρθηκε στο τι συζητήθηκε ανάμεσα στους ενόρκους τις τρεις ημέρες που συσκέπτονταν, περιγράφοντας τη Χερντ ως κακή μαρτύρα και τον Ντεπ ως αρκετά πιο αξιόπιστο. «Ποια ήταν η στιγμή που σκέφτηκες “αν λέει ψέματα για αυτό, λέει ψέματα για τα πάντα;”» ρώτησε ένας άλλος χρήστης της πλατφόρμας. «Θα έλεγα η στιχομυθία για τη δωρεά/υπόσχεση για δωρεά», απάντησε ο φερόμενος ως ένορκος.

Ο φερόμενος ως ένορκος ανέφερε συγκεκριμένα για την Καμίλ Βάσκεζ ότι έκανε εξαιρετική δουλειά και επέκρινε την αδελφή της Χερντ, Γουίτνεϊ, που κατέθεσε υπέρ της ηθοποιού. «Έδειχνε να την υποστηρίζει λόγω υποχρέωσης και χειραγώγησης, έμοιαζε σαν να μην θέλει να βρίσκεται εκεί». Ερωτηθείς εάν οι ένορκοι αντιπάθησαν την Χερντ, εκείνος απάντησε «δεν ήταν αντιπάθεια, αλλά οι περισσότεροι δεν συμμερίζονταν τη θέση της».

«Όλα όσα έλεγε ακούγονταν σαν ανοησίες»

Οι ένορκοι στη δίκη που αιχμαλώτισε το παγκόσμιο ενδιαφέρον πέρασαν έξι εβδομάδες ακούγοντας τα επιχειρήματα των δύο πλευρών και τις καταθέσεις των μαρτύρων προτού τελικά καταλήξουν σε ετυμηγορία την περασμένη Τετάρτη, δικαιώνοντας τον Ντεπ και επιδικάζοντάς του 15 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης επιδίκασαν δύο εκατομμύρια αποζημίωση ευρώ στη Χερντ για δηλώσεις που είχε κάνει ο πρώην δικηγόρος του ηθοποιού στη Daily Mail.

«Σήμερα ήταν η τελευταία μου μέρα ως ένορκος στην δίκη Άμπερ Χερντ-Τζόνι Ντεπ» αναφέρει ο φερόμενος ως ένορκος στο πρώτο του κλιπ στο TikTok, εξηγώντας ότι θέλει να μοιραστεί κάποιες από τις σκέψεις του. Όπως επισημαίνει, στο παρελθόν δεν είχε ασχοληθεί ιδιαίτερα με την ποπ κουλτούρα και δεν ήταν ποτέ φαν ούτε του Ντεπ αλλά ούτε και της Χερντ, επομένως θεωρεί ότι υπήρξε αρκετά αντικειμενικός στη δίκη.

«Από την αρχή όμως που ξεκίνησε να καταθέτει η Άμπερ Χερντ, ο τρόπος με τον οποίο επιδίωκε οπτική επαφή μαζί μου με έκανε να αισθάνομαι πολύ άβολα, στον βαθμό που δεν μπορούσα πια να την κοιτάξω όταν έδινε τις απαντήσεις της. Απλώς την άκουγα προσεκτικά, και όλα όσα έλεγε ακούγονταν σαν ανοησίες».

Όταν τελείωσε τη δίκη και ο ίδιος έριξε μια ματιά στο Tiktok, λέει ότι του έκανε εντύπωση το γεγονός ότι πολλοί χρήστες σχολίαζαν την αλλόκοτη οπτική επαφή της Άμπερ Χερντ με τους ενόρκους. «Αυτό ήταν το ενστικτώδες συναίσθημά μου, μετά από όλες τις πληροφορίες στη δίκη. Η Άμπερ Χερντ. Τι τρελή γυναίκα».

Σε ένα άλλο βίντεο, ο ανώνυμος TikToker απαντά πώς αισθάνεται που η δικηγόρος της Χερντ, Ελέιν Μπρέντεχοφτ, «κατηγορεί παντού τους ενόρκους ότι δεν ακολούθησαν τους κανόνες».

«Προσπαθώ να κατανοήσω τη στάση της. Δεν ξέρω αν προσέξατε τον τρόπο που η Άμπερ Χερντ χειραγωγούσε τον Τζόνι Ντεπ. Ποτέ δεν μπορούσε να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος, αυτό το ακούγαμε και στις ηχογραφήσεις, και ίδια στάση κράτησε και στη δίκη… Αυτό θεωρώ ότι κάνει τώρα και η ομάδα της, γιατί αν δήλωναν απλώς ότι αποδέχονται την ετυμηγορία θα ήταν σαν να παραδέχονταν δημόσια την ενοχή».

Σε μια άλλη απάντησή του σε έναν TikToker παραδέχεται ότι η κρίση του επηρεάστηκε από προσωπικές του εμπειρίες, και είπε ότι η Χερντ του θύμισε μια πρώην του που τον χειραγωγούσε, κάνοντάς τον να πιστεύει ότι ήταν ο ίδιος τρελός. «Εμπιστεύτηκα το ένστικτό μου».

Απαντήσεις έδωσε όμως και με ένα άλλο βιντεάκι του, το οποίο πλέον έχει κατέβει από την πλτφόρμα όπως και όλα τα υπόλοιπα, για το πώς κατέληξαν οι ένορκοι (πέντε άνδρες και δύο γυναίκες) στα ποσά που επιδίκασαν σε κάθε πλευρά. Ο φερόμενος ως ένορκος είπε συγκεκριμένα ότι και τα επτά άτομα ήθελαν να επιδικάζουν αποζημιώσεις και στους δύο, αντί να κάνουν τους υπολογισμούς και να επιδικάσουν ένα ποσό μόνο στον Ντεπ.

«Μπορεί να αναρωτιέστε γιατί δεν επιδικάσαμε στον Τζόνι 13 εκατομμύρια αντί για 15, και δώσαμε 2 εκατομμύρια στη Χερντ. Ο βασικός λόγος είναι η απόδοση ευθυνών και στις δύο πλευρές για τα λάθη που έγιναν».

Ερωτηθείς γιατί δεν κέρδισε ο Ντεπ τα 50 εκατομμύρια δολάρια που ζητούσε στη μήνυσή του, είπε ότι το ποσό δεν ήταν ρεαλιστικό και ότι υπήρχαν διαφωνίες μεταξύ των ενόρκων για τα ποσά, οπότε έπρεπε να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός.

Ερωτηθείς αν πίστεψε κανείς από τους ενόρκους τη Χερντ, απάντησε ότι μάλλον όχι, αλλά θεωρούσαν ότι και οι δύο πλευρές ήταν ένοχες για δυσφήμιση. Ωστόσο, σχεδόν όλα τα άτομα θεωρούσαν πιο αξιόπιστο μάρτυτα τον Ντεπ.

Τέλος, αναφορικά με το αν υπήρξε ομοφωνία από την αρχή για το ποιος είναι ένοχος, επισήμανε ότι «όταν ξεκίνησαν να συσκέπτονται υπήρξαν διάφορες απόψεις, όμως όλοι οι ένορκοι συμφωνούσαν ότι η Χερντ ήταν πιο ένοχη από τον Τζόνι».

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου