Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

«Wa Habibi»: Ο ύμνος της Μεγάλης Παρασκευής από την Σαΐα (Βίντεο)

Αυτές τις μέρες, στο πνεύμα της δοκιμασίας και των παθών, η Ηρώ Σαΐα μας τραγουδάει το wa habibi και μας προσφέρει ένα βάλσαμο ψυχής.

Λίγες μέρες πριν το Θείο Πάθος η Ηρώ Σαϊα επιλέγει να τραγουδήσει το γνωστό κομμάτι “Wa Habibi”, ένα παραδοσιακό τραγούδι – θρήνο του Λιβάνου με το οποίο η Μητέρα – Παναγία εκφράζει τον Πόνο της για τα Θεία Πάθη του Γιού της Ιησού Χρηστού.

Το Wa Habibi είναι ένας από τους πιο όμορφους ύμνους της Μεγάλης Παρασκευής που προκαλεί σεβασμό και ανατριχίλα σε όλον τον κόσμο ανεξαρτήτως δογμάτων. Τον έχουν «ψάλλει» η Feirouz, και η ακόμη παλαιότερή της Um Kulthum κι έχει φτάσει σήμερα να αποτελεί έναν οικουμενικό ύμνο που αγγίζει τους πάντες.

Εκφράζει ένα παράπονο για την αδικία που υπάρχει στους λαούς και στον κόσμο, για την άδικη θυσία τόσων ανθρώπων σε τόσους πολέμους μέσα στους αιώνες, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως υπενθύμιση ότι ο Θεός Δημιουργός δεν παύει να προσφέρει ελπίδα και αγάπη.

Αυτές τις μέρες, στο πνεύμα της δοκιμασίας και των παθών, η Ηρώ Σαΐα μας τραγουδάει το wa habibi και μας προσφέρει ένα βάλσαμο ψυχής.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου