Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Ένα σπάνιο πορτρέτο της Μελίνας Μερκούρη σε ηλικία 15 ετών (Εικόνα)

Το ασπρόμαυρο κλικ από το 1935.

Ένα σπάνιο φωτογραφικό στιγμιότυπο με πρωταγωνίστρια την Μελίνα Μερκούρη βρέθηκε στο φως της δημοσιότητας, προκαλώντας ενθουσιασμό στον κόσμο του διαδικτύου. Η καταξιωμένη ηθοποιός, που έμεινε στην ιστορία ως η σπουδαιότερη Ελληνίδα του 20ου αιώνα, έφυγε από την ζωή 28 χρόνια πριν, αφήνοντας παρακαταθήκη το πολυσήμαντο έργο της στον κόσμο των τεχνών αλλά και στην πολιτική σκηνή.

Η προσφορά της στο καλλιτεχνικό στερέωμα ξεκίνησε σε ηλικία μόλις 18 ετών, με την εισαγωγή της στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1938. Έκτοτε σημείωσε κορυφαίες επιτυχίες τόσο στο θέατρο, όσο και στον κινηματογράφο, γοητεύοντας διεθνώς τα πλήθη με το ταλέντο, την ευφυΐα και το ανήσυχο πνεύμα της. Η έντονη πολιτική της δράση κέρδισε τον θαυμασμό αλλά και τον σεβασμό του κοινού, κάτι που αποδεικνύει και η πολυετής θητεία της ως Υπουργός Πολιτισμού.

Ο vintage λογαριασμός του Instagram, greekvintage_culture, τίμησε την μνήμη της, δημοσιεύοντας ένα σπάνιο κλικ από την εφηβική της ηλικία. Το διαπεραστικό βλέμμα αλλά και η μοναδική ομορφιά της απαθανατίστηκαν σε ένα ασπρόμαυρο πορτρέτο, το οποίο δημιουργήθηκε καθώς ήταν 15 ετών. Η εν λόγω φωτογραφία προέρχεται από το περιοδικό «Εικόνες» από σχετικό αφιέρωμα στην Μελίνα Μερκούρη το 1994.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου