Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Το τραγικό γεγονός που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη Μόλι Σάνον

Πρόκειται για τον χαμό της μητέρας της, της αδελφής και της εξαδέλφης της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα

Η Μόλι Σάνον (Molly Shannon) χαρίζει γέλια με την ερμηνεία του χαρακτήρα της Mary Katherine Gallagher στο «Saturday Night Live», που της αρέσει να μυρίζει τις μασχάλες της και με περηφάνια αποκαλεί τον εαυτό της «Superstar!».

Έμπνευση για το κωμικό αυτό στιγμιότυπο αποτέλεσε ένα τραγικό γεγονός στη ζωή της ηθοποιού, το οποίο αν και συνέβη δεκαετίες πριν ακόμα της προκαλεί θλίψη.

Πρόκειται για τον χαμό της μητέρας της, της αδελφής και της εξαδέλφης της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Σε ένα αποκλειστικό απόσπασμα από τα απομνημονεύματα της Σάνον, «Hello, Molly!», που παρουσιάζεται στο περιοδικό People, θυμάται εκείνες τις στοιχειωμένες πρώτες ημέρες μετά το δυστύχημα και πώς προχώρησαν μαζί με τον χήρο πατέρα της, ο οποίος πάλευε με τον αλκοολισμό.

«Μοιάζω πολύ με τη Mary Katherine Gallagher. Επέζησα», γράφει η ηθοποιός στο «Hello, Molly!», το οποίο θα κυκλοφορήσει από την Ecco στις 12 Απριλίου.

Η Σάνον ήταν μόλις 4 ετών τη νύχτα του Ιουνίου του 1969, όταν χάθηκε η ζωή της μαμάς της, της 3χρονης αδερφής της και της ξαδέρφης της. Ο μπαμπάς της, ο οποίος έπινε, οδηγούσε το αυτοκίνητο της οικογένειας γυρίζοντας στο σπίτι ύστερα από ένα πάρτι, όταν συγκρούστηκε με ένα αυτοκίνητο στον αυτοκινητόδρομο και στη συνέχεια έστρεψε το τιμόνι και «καρφώθηκε» σε ένα ατσάλινο στύλο φωτισμού.

Από το τραγικό δυστύχημα βγήκε ζωντανή η Σάνον, ο πατέρας της και η 6χρονη αδελφή της Μέρι.

«Το αυτοκίνητο καταστράφηκε μετά την πρόσκρουση. Ένας άνδρας που περνούσε από το σημείο σταμάτησε. Η μητέρα μου ήταν ξαπλωμένη στο έδαφος δίπλα στο αυτοκίνητό μας και τον ρώτησε: «Πού είναι τα κορίτσια μου;»», γράφει η Σάνον στο «Hello, Molly!». «Ήθελε να μαζέψει τα τρία κοριτσάκια της και δεν τα κατάφερε. Η καρδιά της πρέπει να είχε ραγίσει εκείνη τη στιγμή. Και αυτά ήταν τα τελευταία της λόγια», συνεχίζει.

«Η αδερφή μου Κέιτι, και η ξαδέρφη μου Φραν σκοτώθηκαν ακαριαία», συνεχίζει η Σάνον. «Η Μέρι κι εγώ καθόμασταν στο πίσω μέρος του στέισον βάγκον, πάθαμε διάσειση και είχαμε και σπασμένο χέρι. Η Κέιτι θάφτηκε στα συντρίμμια», περιγράφει.

Στη συνέχεια η ηθοποιός περιγράφει τα χρόνια που ακολούθησαν και φτάνοντας στο 1983 γράφεται στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, για να σπουδάσει δραματική υποκριτική. Ήταν το 1986 κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης αυτοσχεδιασμού, που η Σάνον παρουσίασε για πρώτη φορά την περσόνα της Mary Katherine Gallagher.

«Έκανα τον χαρακτήρα ενός πολύ νευρικού ανθρώπου, μια υπερβολική εκδοχή του εαυτού μου και των όσων ένιωθα», γράφει. Το κοινό λάτρεψε την παράσταση και οι συμμαθητές της την προέτρεπαν να ασχοληθεί με την κωμωδία, λέγοντάς της πως έπρεπε να είναι στο Saturday Night Live .

Περίπου δέκα χρόνια αργότερα η ηθοποιός τελειοποίησε την περσόνα της Mary Katherine Gallagher, η οποία λέει γι’ αυτήν: «Πρόκειται για μία προσωπικότητα που επέζησε… ένα ενήλικο παιδί, ενός αλκοολικού. Ένα κορίτσι που πέφτει και ξανασηκώνεται. Είναι ένας συναισθηματικός χαρακτήρας. Τον έβγαλα μέσα από την καρδιά μου».

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00