Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Γιώργος Αρμένης: Άνοιξα το λογαριασμό του φυσικού αερίου και είδα 470 ευρώ

Ο ηθοποιός μιλώντας για το σήμερα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος είπε: «Ο κόσμος έχει ξεφύγει εντελώς και η πτώση του είναι ο πόλεμος»

Ο Γιώργος Αρμένης φέτος συμμετέχει στη σειρά του Mega «Άγιος Παΐσιος από τα Φάρασα στον ουρανό» παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «7 Μέρες tv» μίλησε για τον ρόλο του, την πίστη του τον Θεό αλλά και για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

 

Ο 78χρονος ηθοποιός υποδύεται τον Γέροντα Κύριλλο, ο οποίος καθοδήγησε τον Άγιο Παΐσιο στα πρώτα του βήματα στο μοναχισμό. Μιλώντας γα την πίστη λέει: «Πιστεύω με όλη μου την ψυχή. Με βάφτισαν Χριστιανό Ορθόδοξο, αλλά δεν έμεινα σε αυτό. Όλα είναι μια σπουδή και διάβασα για την Ορθοδοξία. Αγαπάω τον Χριστό και τους Αγίους μας, κι όταν αφήνομαι σε αυτούς, νιώθω μεγάλη ηρεμία. Η σειρά αυτή δεν είναι τυχαίο που μίλησε στις καρδιές του κόσμου. Τόσο ο σεναριογράφος όσο και ο σκηνοθέτης χαρακτηρίζονται από μια βαθιά πίστη. Μια από τις πιο συγκλονιστικές σκηνές για εμένα και σας μιλώ ως τηλεθεατής ήταν όταν ο νεαρός Αρσένιος είδε τον Χριστό να του λέει «εγώ είμαι η Ανάσταση και η Ζωή», η στιγμή της θεοπτίας. Θα ήθελα πολύ να ταξιδέψω στα Ιεροσόλυμα, αλλά τόσα χρόνια στο θέατρο έδινα το δικό μου αγώνα και ήταν πολύ δύσκολος, οπότε δεν είχα το χρόνο ή τα χρήματα».

Μιλώντας για τον Άγιο Παΐσιο αλλά και όλα όσα του εξιστόρησαν οι μοναχοί αναφέρει: «Μου είπαν ότι όταν ασθένησε από καρκίνο και οι άνθρωποι πήγαιναν να πάρουν την ευλογία του και να ακούσουν μια συμβουλή του, εκείνος τους δεχόταν όσο και αν πονούσε σωματικά. Στεκόταν όρθιος ή καθόταν σε ένα τοιχάκι και μιλούσε σε όλους, δείχνοντας με την πραότητα και τη γαλήνη του προσώπου του ότι δεν υπέφερε. Ήθελε να φέρει με το λόγο του τους ανθρώπους πιο κοντά στον Χριστό και πιο κοντά μεταξύ τους».

Ο ηθοποιός μιλώντας για το σήμερα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος είπε: «Ο κόσμος έχει ξεφύγει εντελώς και η πτώση του είναι ο πόλεμος. Άνοιξα σήμερα το λογαριασμό του φυσικού αερίου και είδα ένα ποσό 470 ευρώ. Και περιμένω και τη ΔΕΗ! Πώς θα ζήσει ένας άνθρωπος που παίρνει 900 ευρώ μισθό όταν έχει να πληρώσει αυτούς τους λογαριασμούς; Πώς θα πληρώσει ενοίκιο, πώς θα φάει; Και παρ’ όλη την κρίση, υπάρχει μεγάλη απιστία. Όλοι πιστεύουν στο χρήμα, στην τεχνολογία, στην κατανάλωση. Όμως στον πόλεμο, όταν τα χάνεις όλα, τότε θυμάσαι τον Θεό».

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00