Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Λέχου: Δεν συζητάς εύκολα για το θάνατο, αλλά δεν μπορείς να κάνεις σαν να μην υπάρχει (Βίντεο)

Για την παράσταση που συμμετέχει στο Εθνικό Θέατρο, τις προηγούμενες εμφανίσεις της στην τηλεόραση και τα μελλοντικά της σχέδια μίλησε στην «Ελένη» η ηθοποιός Κατερίνα Λέχου.

Αναφορικά με τις συνθήκες των τελευταίων ετών και την πανδημία του κορωνοϊού, η Κατερίνα Λέχου τόνισε πως θεωρεί αρκετά ασφαλές το θέατρο, όπου όλοι φορούν μάσκα. «Το θέατρο είναι ασφαλές, θεωρώ λιγότερο ασφαλές το εστιατόριο. Στους εσωτερικούς χώρους, στο θέατρο θα κάτσεις με τη μάσκα σου να δεις την παράσταση, ενώ στο εστιατόριο θα πρέπει να τη βγάλεις» πρόσθεσε.

Η δημοφιλής ηθοποιός μίλησε για το ψυχολογικό θρίλερ «42οC» που συμμετείχε, τονίζοντας ότι ήταν η πρώτη φορά που έκανε τέτοιο ρόλο στην τηλεόραση. «Κοιτάω πάντα πρώτα το σενάριο, τη μεγάλη εικόνα. Το δάσος, όχι το δέντρο και το δάσος ήταν ωραίο, ενώ το δέντρο ήταν υπέροχο. Το διαφορετικό με θέλγει έτσι κι αλλιώς, τρελαίνομαι, είναι πρόκληση» συμπλήρωσε.

«Δεν νομίζω ότι τίποτα δεν έχει σχέση με μας, έχουμε απ’ όλα. Έχω εικόνες από τέτοιες γυναίκες» πρόσθεσε για το χαρακτήρα του ρόλου που υποδύθηκε στη συγκεκριμένη σειρά, ενώ για την εμφάνισή της σημείωσε πως έπαθε ένα σοκ, αλλά κατάλαβε ότι ήταν μέρος του σχεδίου του ρόλου.

«Είμαι κοκέτα, δεν είναι ότι δεν είμαι. Δηλαδή θέλω να βγω στο σούπερ μάρκετ και να είμαι προσεγμένη. Δεν θα βγω με το χειρότερο ρούχο, ενώ και στο θέατρο που πάω για να παίξω θα προσέξω τι θα βάλω. Θέλω να νιώθω εγώ καλά και θεωρώ ότι είναι σεβασμός και για το χώρο μας, για τους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας το πώς εμφανιζόμαστε» συμπλήρωσε η Κατερίνα Λέχου.

«Είναι θαύμα που μου έδωσαν αυτόν τον κόντρα ρόλο. Κανείς ποτέ δεν σε σκέφτεται για κόντρα ρόλο στην ελληνική τηλεόραση. Είναι σπάνιες οι ευκαιρίες, γι’ αυτό και την άδραξα την ευκαιρία» πρόσθεσε.

«Είμαι τις λεπτομέρειας, της καθαριότητας, όλα αυτά τα έχω απλά τα απαλύνω όσο περνάει ο καιρός» υπογράμμισε η δημοφιλής ηθοποιός για την προσωπική της ζωή, προσθέτοντας: «Όταν είμαστε μικροί τα μεγεθύνουμε και λίγο, είμαστε λίγο drama queen».

Παράλληλα, η Κατερίνα Λέχου μίλησε για την παράσταση που πρωταγωνιστεί φέτος στο Εθνικό Θέατρο, το «Πονηρό Πνεύμα» του Νόελ Κάουαρντ σε σκηνοθεσία του Γιάννη Χουβαρδά. «Είναι μια μαύρη μεταφυσική κωμωδία» σημείωσε η ηθοποιός, τονίζοντας ότι η παράσταση μεταφέρει τον θεατή εν μέσω πολέμου, το 1941, όπου κάποιοι φίλοι αποφασίζουν να καλέσουν ένα εκκεντρικό μέντιουμ, με αποτέλεσμα να «επιστρέψει» το ενοχλητικό φάντασμα μιας πρώην συζύγου του πρωταγωνιστή.

«Είναι σκοτεινή κωμωδία, γιατί όταν το κυρίως θέμα είναι η άλλη πλευρά, αν υπάρχει ζωή μετά το θάνατο» ανέφερε η Κατερίνα Λέχου, τονίζοντας πως «η ζωή και ο θάνατος είναι αδελφάκια» και συμπληρώνοντας πως «ο θάνατος καθορίζει τη ζωή, βεβαίως εμάς τους ανθρώπους μας φοβίζει η αρρώστια, η παρακμή, η μοναξιά».

«Δεν συζητάς εύκολα για το θάνατο, αλλά δεν μπορείς να το απεμπολήσεις τελείως από το μυαλό σου, σαν να μην υπάρχει, γιατί αυτό θα κάνει πιο ωραία τη ζωή σου. Αν ξέρεις ότι έχεις ένα μέσο όρο 80 χρόνια στη ζωή σου, θα σκεφτείς πώς μπορώ να κάνω αυτά τα χρόνια να είναι σημαντικά» υπογράμμισε η ηθοποιός.

Τέλος, η Κατερίνα Λέχου αναφέρθηκε στα σχέδιά της για το μέλλον, σημειώνοντας πως υπάρχει μια ευρεία θεματολογία που δεν αγγίζεται από τα ελληνικά σίριαλ, η οποία την ενδιαφέρει για να ασχοληθεί με αυτά. «Αυτή η θεματολογία δεν υπάρχει γιατί είναι ζόρικη, αλλά στα ξένα σίριαλ το βλέπουμε» πρόσθεσε. «Νομίζω ότι είμαστε κάπως διστακτικοί, αλλά ο κόσμος είναι πολύ ανοιχτός και αγκαλιάζει τέτοια πράγματα» συμπλήρωσε η Κατερίνα Λέχου.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου