Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

The Bricklayer: Ξεκινούν γυρίσματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Εικόνες)

Τα γυρίσματα της ταινίας «The Bricklayer» αναμένεται να διαρκέσουν έως τις 15 Απριλίου ενώ ο προϋπολογισμός της ανέρχεται στα 21 εκατομμύρια ευρώ.

Χόλιγουντ από αύριο η Θεσσαλονίκη, με διάσημους ηθοποιούς να πραγματοποιούν γυρίσματα της ταινίας «The Bricklayer».

Σε ρυθμούς Χόλιγουντ βρίσκεται για άλλη μια φορά η Θεσσαλονίκη με το «The Bricklayer» να ξεκινάει γυρίσματα από αύριο Τρίτη και εντός της εβδομάδας αναμένεται να βρεθεί στο κέντρο της πόλης.

Πρόκειται για τη νέα ταινία του Χόλιγουντ που θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη, με τον Άαρον Έκχαρτ και τη Νίνα Ντόμπρεβ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και σε σκηνοθεσία Renny Harlin. Τα γυρίσματα της ταινίας αναμένεται να διαρκέσουν έως τις 15 Απριλίου ενώ ο προϋπολογισμός της ανέρχεται στα 21 εκατομμύρια ευρώ.

Με την πρώτη κλακέτα για τις βασικές σκηνές που θα γυριστούν, να αναμένεται να χτυπήσει τα επόμενα 24ωρα, οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις προκειμένου να εξελιχθούν όλα σύμφωνα με τον προγραμματισμό και να μην πάει χαμένο ούτε ένα λεπτό, καθώς ο χρόνος θεωρείτε πολύτιμος. Για αυτόν τον λόγο, όπως φαίνεται και στις εικόνες που εξασφάλισε το protothema.gr από τα κινηματογραφικά στούντιο της χολιγουντιανής εταιρίας Millennium Media, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, οι προετοιμασίες, ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες, είναι πυρετώδης. Ήδη έχουν στηθεί τα πρώτα σκηνικά που θα χρησιμοποιηθούν στα γυρίσματα ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και ο αναγκαίος εξοπλισμός.


Σημεία της πόλης θα προβληθούν
ως φόντο του κατασκοπευτικού αυτού θρίλερθα αποτελέσουν μεταξύ άλλων η Πλατεία Αριστοτέλους, η Πλατεία Εμπορίου, το Καπάνι, τα στενά και τα τείχη της Άνω Πόλης, όπως επίσης οι εγκαταστάσεις του Αεροδρομίου και του Μετρό. 

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Noah Boyd που έχει ως κεντρικό τόπο το Βερολίνο, οπότε οι υπεύθυνοι της παραγωγής μετασκεύασαν το σενάριο, ώστε να εξελίσσεται στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, παρουσιάζοντας την περιοχή ως κινηματογραφικό προορισμό στην παγκόσμια οπτικοακουστική αγορά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nina Dobrev (@nina)

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, όλοι οι βασικοί πρωταγωνιστές της νέας ταινίας δράσης «The Bricklayer» της Millennium Media σε συνεργασία με τα Nu Boyana Film Studios Hellenic, βρίσκονται ήδη στη Θεσσαλονίκηενώ τις επόμενες ημέρες θα βρεθούν για γυρίσματα και στο κέντρο της πόλης.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος, η Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά δεν χρησιμοποιείται ως πλατό αλλά το σενάριο είναι φτιαγμένο για την πόλη, με τους συντελεστές της παραγωγής να από τον Αύγουστο να έχουν εξετάσει ενδελεχώς τόσο τη Θεσσαλονίκη όσο και την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και να έχουν τροποποιήσει το σενάριο με βάση τις δυνατότητες της περιοχής.

The Bricklayer

Δύο μήνες θα κρατήσουν τα γυρίσματα

«Από αύριο ξεκινάνε τα γυρίσματα τα οποία θα κρατήσουν δύο μήνες και είναι πολύ θετικό ότι θα συμμετέχουν πολλοί Έλληνες ηθοποιοί αλλά και συντελεστές, μια κρίσιμη ομάδα ανθρώπων που έχουν εκπαιδευτείστις προηγούμενες δύο ταινίες», ανέφερε. Ερωτηθείς σχετικά με τις πρώτης εντυπώσεις της παραγωγής από τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Θάνος τόνισε ότι τόσο οι συντελεστές όσο και ο σκηνοθέτης είναι ενθουσιασμένοι με την πόλη και έχουν αγαπήσει την περιοχή.

Θα γίνουν και άλλες ταινίες

«Αισιοδοξούμε ότι με αυτήν την παραγωγή θα γίνουν και άλλες ταινίες με σενάριο που θα δείχνει τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, κάτι που δίνει προστιθέμενη αξία σε ολόκληρη την περιοχή», σημείωσε, προσθέτοντας ότι Θεσσαλονικείς υποδέχονται με χαρά τη νέα ταινία, η οποία θα συμβάλει σημαντικά και στον τομέα του τουρισμού.

Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη ταινία της εταιρείας παραγωγής, μετά τις «The Enforcer» («Barracuda») και «The Expendables 4», που θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη κατά το τελευταίο έτος, αλλάτην πρώτη με πλοκή που εξελίσσεται στην πόλη, προβάλλοντας διεθνώς τη σύγχρονη ταυτότητα και την εξωστρέφειά της.

θα γίνουν και άλλες ταινίες

«Θα χρησιμοποιηθούν χώροι του Λιμανιού, του Αεροδρομίου, των έργων για την κατασκευή του Μετρό, των Τειχών της Άνω Πόλης, της Αριστοτέλους, της Πλατείας Εμπορίου, το Καπάνι, η Ίωνος Δραγούμη, άλλες περιοχές δήμων εντός και εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος και άλλων νομών της Κεντρικής Μακεδονίας. Η εξέλιξη της ταινίας στη Θεσσαλονίκη σημαίνει ότι θα είναι πολύ αυξημένη η εμπλοκή Ελλήνων ηθοποιών, ενώ θα χρειαστούν και περίπου 3.000 βοηθητικοί ηθοποιοί στα γυρίσματα. Σκηνές της ταινίας θα γυριστούν και στα ελληνικά. Πρόκειται για μια σπουδαία κινηματογραφική παραγωγή, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023», είχε δηλώσει στις αρχές του Φεβρουαρίου ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

θα γίνουν και άλλες ταινίες

Λίγα λόγια για την ταινία

Η ταινία «The Bricklayer», η προετοιμασία της οποίας έχει αρχίσει εδώ και αρκετούς μήνες και αναμένεται να προβληθεί το φθινόπωρο του 2023, είναι ένα κατασκοπευτικό θρίλερ, βασισμένο σε μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στο Βερολίνο, με το σενάριο -που υπογράφουν οι Hanna Weg και Matt Johnson– να έχει γραφτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ταιριάζει στη Θεσσαλονίκη.

Στην ιστορία, κάποιος εκβιάζει τη CIA, δολοφονώντας ξένους δημοσιογράφους, κάνοντάς το να μοιάζει ότι η Υπηρεσία είναι υπεύθυνη. Καθώς ο κόσμος αρχίζει να ενώνεται προς τις ΗΠΑ, η CIA ανακαλεί τον κορυφαίο -αλλά και επαναστάτη- πράκτορά της, αναγκάζοντάς τον να αντιμετωπίσει το περιπετειώδες παρελθόν του, καθώς αποκαλύπτει παράλληλα μια διεθνή συνωμοσία.

The Bricklayer

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00