Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Αλέξης Κούγιας: Το Σωματείο Στήριξης Διεμφυλικών τον στέλνει στο Πειθαρχικό

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του δικηγορικού συλλόγου φαίνεται πως στέλνει το Σωματείο Στήριξης Διεμφυλικών τον Αλέξη Κούγια μετά τις τελευταίες του δηλώσεις γύρω από αυτό. Πρόκειται για δηλώσεις που χαρακτηρίζονται από το Σωματείο Στήριξης Διεμφυλικών ως “τρανσφοβικές” και “άκρως ρατσιστικές”.

Ο δικηγόρος του Σωματείου Διεμφυλικών μίλησε σήμερα στην εκπομπή “Super Κατερίνα” και τον δημοσιογράφο Γιάννη Πουλόπουλο εξηγώντας τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί αλλά και τις κυρώσεις που μπορεί να επιβληθούν στον Αλέξη Κούγια.

«Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών έχει ακούσει τις δηλώσεις που έχει κάνει ο κύριος Κούγιας οι οποίες είναι καθαρά τρανσφοβικές, είναι αντίθετες σε όλη ην κοινότητα των διεμφυλικών γι’ αυτό και έχουμε αποφασίσει να λάβουμε όλα τα νόμιμα μέτρα που υπάρχουν ασκώντας κανονικά τα δικαιώματα που μας δίνει ο νόμος κατά των διακρίσεων με κριτήριο την ταυτότητα φύλου.

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών όπως έχει ανακοίνωση και με το Δελτίο Τύπου του, θα προχωρήσει στη διαδικασία καταγγελίας του συγκεκριμένου προσώπου για να βρεθεί ενώπιων του πειθαρχικού συμβουλίου του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών ζητώντας να επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις για αθέμιτες δηλώσεις δικηγόρου εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας.

Θα γίνει μια προκαταρκτική εξέταση από τον δικηγορικό σύλλογο, θα του γνωστοποιηθεί η καταγγελία που θα του επιβληθεί από το σωματείο και θα κληθεί να απαντήσει εγγράφως σε σχέση με αυτά για τα οποία καταγγέλεται. Ανάλογα με τις απαντήσεις του ο εισηγητής θα κρίνει κατά πόσο θα πρέπει να εισαχθεί η υπόθεσή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο στο οποίο θα πρέπει να παραστούμε και εκείνος και εμείς για να δούμε ποιος παραβίασε τον κώδικα δικηγορικής δεοντολογίας και τον νόμο περί δικηγόρων προκειμένου να του επιβληθεί μια σχετική κύρωση» είπε ο δικηγόρος του Σωματείου Στήριξης Διεμφυλικών ο οποίος εξήγησε ότι οι κυρώσεις που μπορεί να επιβληθούν είναι από μια απλή επίπληξη μέχρι και αναστολή άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00