Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Στον «αέρα» η συμμετοχή της Ουκρανής τραγουδίστριας στη Eurovision λόγω ταξιδιού της στην Κριμαία

Υπάρχουν αυστηροί ταξιδιωτικοί κανόνες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι εισέρχονται στην Κριμαία, αν και δεν είναι παράνομο να το επισκέπτονται οι Ουκρανοί

Έτοιμη να εκπροσωπήσει τη χώρα της στη φετινή Eurovision τον Μάιο δηλώνει η 28χρονη Ουκρανή τραγουδίστρια, μετά τη νίκη της στον τηλεοπτικό διαγωνισμό του Σαββάτου.

Ωστόσο, ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Ουκρανίας έχει πλέον «αναστείλει» την συμμετοχή της στον διαγωνισμό τραγουδιού και αυτό γιατί διεξάγεται έρευνα για ένα ταξίδι της το 2015 στην Κριμαία, μια περιοχή που η Ρωσία κατέλαβε τον έλεγχο το 2014.

Υπάρχουν αυστηροί ταξιδιωτικοί κανόνες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι εισέρχονται στην Κριμαία, αν και δεν είναι παράνομο να το επισκέπτονται οι Ουκρανοί.

Η Alina έχει παράσχει στις αρχές αποδείξεις για το πώς εισήλθε στην περιοχή, αλλά αυτό εξετάζεται τώρα.

 

Συνεπώς το ταξίδι της στη Eurovision είναι σε αναμονή καθώς περιμένει το αποτέλεσμα.

«Έχουμε ήδη τόσα πολλά προβλήματα», λέει η Alina στο Radio 1 Newsbeat.

“Η πανδημία είναι ένα από αυτά και εξακολουθεί να είναι. Χρειαζόμαστε πόλεμο από πάνω; Σοβαρά μιλάς;”

Σε μια δήλωση στο Newsbeat, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της Ουκρανίας αναφέρει ότι “αναμένει την απάντηση της Κρατικής Υπηρεσίας Συνοριοφυλακής” για να “επιβεβαιώσει την εγκυρότητα του εγγράφου”.

Η Alina λέει ότι κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν είναι Ουκρανή: “Είμαι ένα κορίτσι από την Ουκρανία. Μιλάω στα Ουκρανικά και το τραγούδι μου είναι για την Ουκρανία”, εξηγεί.

Η κατάσταση μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας θα μπορούσε να αλλάξει δραστικά πριν και οι δύο χώρες μοιραστούν τη σκηνή στην ιταλική πόλη του Τορίνο τον Μάιο.

Προς το παρόν, η Alina λέει ότι μερικοί από τους φίλους της είναι ήδη φοβισμένοι και έχουν έτοιμες τις τσάντες τους σε περίπτωση που χρειαστεί να φύγουν.

«Πιστεύω στο μήνυμά μου ότι δεν χρειαζόμαστε πόλεμο, αλλά εάν (η Ρωσία) πρόκειται να μας πιέσουν, θα είμαστε ενωμένοι.

“Καλλιτέχνες σαν εμένα θέλουν να δημιουργήσουν κάτι καλό. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ελαφριά και θετικά νέα, αλλά ζούμε σε αυτήν την πραγματικότητα. Θα αντιδράσουμε. Δεν θα τρέξουμε.”

 

 

 

 

Πηγή: BBC

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου