Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς: Από τρίτο πρόσωπο στον γάμο Κάρολου – Νταϊάνας στη θέση της βασίλισσας

FILE PHOTO: Horse Racing - Royal Ascot - Ascot Racecourse, Ascot, Britain - June 19, 2019 Britain's Queen Elizabeth and Camilla, the Duchess of Cornwall arrive by horse and carriage at Ascot Action Images via Reuters/John Sibley/File Photo

“Είναι ειλικρινής επιθυμία μου, όταν έρθει η ώρα, η Καμίλα να ονομάζεται Βασιλική Σύζυγος καθώς συνεχίζει το βασιλικό της έργο”, ανέφερε στην επιστολή της με αφορμή τα 70 χρόνια από την άνοδό της στον θρόνο η βασίλισσα Ελισάβετ.

Σε μια ιστορική μέρα για την ίδια, η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε την ανακοίνωση «βόμβα» ότι επιθυμεί η σύζυγος του πρίγκιπα Καρόλου, η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, να λάβει τον τίτλο της βασίλισσας όταν αυτός γίνει βασιλιάς.

Ηδη από χθες η είδηση έχει κατακλύσει τα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημέριδων.

Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί το τέλος ενός μακρύ δρόμου προς την αποδοχή της Καμίλας από τους Βρετανούς, οι οποίοι για χρόνια την θεωρούσαν υπεύθυνη για τη διάλυση του γάμου του Καρόλου με την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Διαβάστε επίσης: Ελισάβετ: Έδωσε το πράσινο φως για να γίνει η Καμίλα βασίλισσα όταν ανέβει στο θρόνο ο Κάρολος
Οι εφημερίδες ταμπλόιντ δεν την στοχοποιούν πλέον, όπως έκαναν επί μία δεκαετία μετά τον θάνατο το 1997 της πρώτης συζύγου του Καρόλου, της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Η Daily Mail, η βρετανική εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία, είχε τίτλο χθες «Η Καμίλα ΘΑ ΓΙΝΕΙ βασίλισσα». Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ανακοίνωση της βασίλισσας «βάζει τέρμα σε χρόνια εικασιών» για τον μελλοντικό ρόλο της δούκισσας της Κορνουάλης.

Η απόφαση της Ελισάβετ, επισημαίνει η ταμπλόιντ, αποτελεί «το πιο ξεκάθαρο μήνυμα όχι μόνο για την ακλόνητη στήριξη της βασίλισσας στη νύφη της, αλλά απόδειξη της αγάπης της για τη γυναίκα που έφερε την ευτυχία στον μεγαλύτερο γιο της».

Η συντηρητική εφημερίδα The Sunday Express κάνει λόγο για «ένα δώρο προς τον Κάρολο με αφορμή το πλατινένιο ιωβηλαίο» της βασίλισσας.

Οι Sunday Times υπογραμμίζουν ότι η κίνηση της βασίλισσας βάζει τέλος «σε χρόνια αμφισβητήσεων και σύγχυσης» για τον ρόλο της Καμίλας όταν ο Κάρολος αναλάβει τον θρόνο.

«Ήταν η πρώτη φορά που η βασίλισσα εξέφρασε δημοσίως την άποψή της για ένα ζήτημα που διχάζει την κοινή γνώμη μετά τον γάμο του Καρόλου και της Καμίλας το 2005», επεσήμανε η εφημερίδα.

«Είναι ειλικρινής μου επιθυμία, η Καμίλα να ονομάζεται Βασιλική Σύζυγος»
Σε επιστολή της με αφορμή τα 70 χρόνια από την άνοδό της στον θρόνο η βασίλισσα Ελισάβετ ανέφερε ότι η επέτειος αυτή της έδωσε την ευκαιρία να σκεφτεί την αφοσίωση και την αγάπη που της δείχνουν οι Βρετανοί.

Πρόσθεσε ότι ελπίζει ο Κάρολος και η Καμίλα να λάβουν αντίστοιχη στήριξη.

«Είναι ειλικρινής μου επιθυμία, όταν έρθει η ώρα, η Καμίλα να ονομάζεται Βασιλική Σύζυγος καθώς συνεχίζει το βασιλικό της έργο», επεσήμανε η Ελισάβετ.

Ο Κάρολος και η Καμίλα, επί χρόνια εραστές, παντρεύτηκαν το 2005 σε μια πολιτική τελετή στο Ουίνδσορ. Οι ίδιοι δήλωσαν ότι «τα λόγια της Αυτής Μεγαλειότητας τους συγκίνησαν και τους τίμησαν».

Η κίνηση της Ελισάβετ αντικατοπτρίζει και τη γενικότερη αποδοχή της θέσης της Καμίλας στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας.

Η Καμίλα, ο τίτλος της οποίας τώρα είναι δούκισσα της Κορνουάλης, πλέον εκπροσωπεί τακτικά τη βασιλική οικογένεια στο πλευρό του Καρόλου σε επίσημες εμφανίσεις.

Σε όλη την ιστορία της Βρετανίας η σύζυγος ενός βασιλιά λαμβάνει συνήθως τον τίτλο της Βασιλικής Συζύγου. Όταν παντρεύτηκαν είχε αποφασιστεί επισήμως ότι η Καμίλα θα χρησιμοποιούσε τον τίτλο της Πριγκιπικής Συζύγου, αν ο Κάρολος γινόταν βασιλιάς.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00