Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ο Μπεν Άφλεκ αξίζει κι άλλο Όσκαρ, είναι μαχητής»

τζωρτζ-κλούνι

Tα υποστηρικτικά λόγια, ο εθισμός του Άφλεκ στο αλκοόλ και η νέα ταινία που συνεργάστηκαν οι δυο τους
Ο Tζορτζ Κλούνεϊ διατηρεί μια μακροχρόνια φιλία με τον Μπεν Άφλεκ και κατά καιρούς, του έχει σταθεί στα προβλήματα που αντιμετώπισε στην προσωπική του ζωή, όπως για παράδειγμα τον εθισμό του στο αλκοόλ.

Ο 60χρονος σταρ του «ER», σκηνοθέτησε τον 49χρονο Άφλεκ στην ταινία του Amazon Prime «The Tender Bar» και σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Deadline εξήγησε, γιατί πιστεύει πως ο Άφλεκ αξίζει περισσότερες υποψηφιότητες για βραβεία στην καριέρα του.

«Όλα τα ωραία πράγματα που έχει ο Μπεν εμφανίστηκαν στην ταινία και τώρα έχει υποψηφιότητα για βραβείο SAG και υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. Του αξίζει», είπε ο Κλούνεϊ και πρόσθεσε:

«Ο Άφλεκ πραγματικά δούλεψε σκληρά γι’ αυτό, και δεν έχει αναγνωριστεί πολύ ως ηθοποιός, ενώ είναι πραγματικά υπέροχος», πρόσθεσε ο σταρ του «Ocean’s Eleven».

 

Το ντουέτο είχε συνεργαστεί στο παρελθόν στο δράμα «Argo». Ο Μπεν Άφλεκ σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στην ταινία και ο Κλούνεϊ συμμετείχε στην παραγωγή. Η ταινία του 2012 κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, ενώ ο Άφλεκ είχε λάβει επίσης ένα χρυσό αγαλματίδιο με τον φίλο του Ματ Ντέιμον το 1998, για τη συγγραφή του σεναρίου για το «Good Will Hunting».

Ο Κλούνεϊ στη συνέχεια δήλωσε πως: «Κοίταξα το “The Tender Bar” ως μια πραγματική βιτρίνα για τον Μπεν και ξέρετε δεν ήταν εύκολο για εκείνον, με όσα έχει περάσει με το αλκοόλ. Όμως ο Άφλεκ έχει κερδίσει μερικά Όσκαρ. Ξέρει πώς είναι να βρίσκεσαι στην κορυφή του παιχνιδιού. Είναι ένας πραγματικός μαχητής και εμφανίστηκε στην ταινία με τόσο μεγάλο και ευγενικό τρόπο, που θα ήταν υπέροχο αν είχε το ίδιο είδος προσοχής ξανά στα Όσκαρ».

 

Το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Άφλεκ με τον εθισμό του, δεν είναι άγνωστο. Πριν τρία χρόνια, ο ηθοποιός είχε βγάλει μια ανακοίνωση, στην οποία εξηγούσε τι του συμβαίνει: «Αυτήν την εβδομάδα συμπλήρωσα την 40ή ημέρα στην κλινική αποτοξίνωσης από το αλκοόλ και παραμένω στην εξωτερική περίθαλψη», έγραψε ο Άφλεκ και συμπλήρωσε ότι ευχαριστεί την οικογένειά του που στέκεται στο πλευρό του σε αυτήν την μάχη με την «ασθένεια».

Ο ηθοποιός είχε κάνει σαφές ότι θα βρίσκεται πάντα σε θεραπεία και ότι αυτό είναι μία δέσμευση εφ’ όρου ζωής: «Παλεύω για μένα και την οικογένειά μου. Τόσοι πολλοί άνθρωποι βγαίνουν στα social media και μιλούν για τη δική τους πορεία με τον εθισμό. Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους θέλω να πω ευχαριστώ. Η δύναμή σας μού δίνει έμπνευση και με στηρίζει με τρόπους που νόμιζα ότι είναι απίθανοι. Με βοηθά να γνωρίζω ότι δεν είμαι μόνος. Όσο το υπενθυμίζω αυτό στον εαυτό μου, εάν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα, το να παίρνετε βοήθεια είναι δείγμα κουράγιου, όχι αδυναμίας ή αποτυχίας. Ελπίζω να μπορέσω να δώσω ένα παράδειγμα και σε άλλους που δίνουν ανάλογη μάχη».

 

 

Το «Tender Bar» βασίζεται στα απομνημονεύματα του βραβευμένου με Πούλιτζερ, J.R. Moehringer και ακολουθεί την ιστορία ενός 9χρονου αγοριού, που αναζητά έναν αντικαταστάτη για τον πατέρα του, ο οποίος εξαφανίστηκε λίγο μετά τη γέννησή του και δένεται με τον θείο του Charlie και τους θαμώνες σε ένα μπαρ.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ πρόσθεσε στο τέλος της συνέντευξης ότι ο Άφλεκ ήταν η πρώτη του επιλογή για να πρωταγωνιστήσει στο δράμα ενηλικίωσης και ο δεύτερος αποδέχθηκε τον ρόλο, αμέσως μόλις διάβασε τις πρώτες δέκα σελίδες του σεναρίου.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου