Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Κίνημα #MeToo – Από την Ταράνα Μπερκ στην Σοφία Μπεκατώρου (Βίντεο)

Τον τελευταίο 1,5 χρόνο η Ελλάδα έχει παρασυρθεί στη δίνη του #MeToo. Αν και οι περισσότεροι πιστεύουν πως το κίνημα ξεκίνησε από την υπόθεση του Χάρβεϊ Γουάνστιν που συγκλόνισε το Χόλιγουντ, η αλήθεια είναι πως το #MeToo ξεκίνησε από μία γυναίκα με το όνομα Ταράνα Μπερκ, η οποία χρησιμοποίησε το MySpace για να περάσει το δικό της μήνυμα.

Η Ταράνα Μπερκ είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τα αγόρια της γειτονιάς της και μέσω του MySpace ένωσε τα θύματα όλων των μορφών βίας.

Ο όρος #MeToo χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο MySpace το 2006, προκειμένου η Μπερκ να προωθήσει την ενδυνάμωση μέσω ενσυναίσθησης στις έγχρωμες γυναίκες που είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Ένα κίνημα που έπρεπε να περάσουν 11 χρόνια για να πάρει μορφή χιονοστιβάδας…

Το #MeToo έγινε γνωστό παγκοσμίως όταν η ηθοποιός Αλίσα Μιλάνο κατήγγειλε δημόσια τον Χάρβεϊ Γουάνστιν και ενθάρρυνε τις γυναίκες να χρησιμοποιήσουν το hashtag. Ακολούθησαν κι άλλες ηθοποιοί, όπως η Άσλεϊ Τζατ, η Γκούινεθ Πάλτροου, η Τζένιφερ Λόρενς, η Ούμα Θέρμαν και πολλές άλλες γυναίκες.

Στην Ελλάδα ξεκίνησε με την μαρτυρία της Ολυμπιονίκης Σοφίας Μπεκατώρου, η οποία έκανε την αρχή του κινήματος στη χώρα μας και έκτοτε οι καταγγελίες διαδέχτηκαν η μία μετά την άλλη.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00