Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Ελεωνόρα Ζουγανέλη – Σε ό,τι κάνω έχω το ίδιο πάθος και το ίδιο μεράκι

Αυθόρμητη, συνεσταλμένη, καλλιτεχνική φύση και σπουδαία φωνή. Αυτά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της Ελεωνόρας Ζουγανέλη που την έκαναν από την αρχή της καριέρας της τόσο αγαπητή στον κόσμο.

Παρόλο που οι γονείς είναι διάσημοι και πολύ αναγνωρίσιμοι στο κοινό εκείνη κατάφερε να διαγράψει τη δική της πορεία και να ξεχωρίσει για το ταλέντο και την επιμονή της.

Τραγουδίστρια που μπορεί να ερμηνεύσει πολλά διαφορετικά είδη. Που αγαπάει το ροκ όσο και τα λαϊκά. Και που αν της ανατεθεί μπορεί να ανέβει στη σκηνή και να «σκίσει» κυριολεκτικά υποδυόμενη την Εντίθ Πιάφ.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη αυτές τις μέρες (και με έξτρα παραστάσεις παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς) εμφανίζεται στο Studio Asomaton στο Θησείο και εντυπωσιάζει.

Το απίστευτο θερμό fan club της αλλά και άνθρωποι όλων των ηλικιών την ακολουθούν σε αυτό το μουσικό ταξίδι το οποίο θα παρουσιάσει από τις 29 Ιανουαρίου στο Barbarella live party στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ελεωνόρα Ζουγανέλη μίλησε στο in.gr για τις εμφανίσεις της, για τον δίσκο σε μουσική και στίχους Σταμάτη Κραουνάκη που ετοιμάζει και θα κυκλοφορήσει μέσα στον Φεβρουάριο αλλά και το πώς πέρασε κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Συνεχίζεις τις εμφανίσεις σου στο Studio Asomaton στο Θησείο. Μίλησε μας για αυτό.
Έχει ιστορία ο χώρος. Το διαμορφώσαμε για τις ανάγκες της παράστασης και του κόσμου. Θέλαμε να νιώθει ασφάλεια και άνεση όποιος έρχεται. Οι κλειστοί χώροι δεν είναι κάτι που κάποιος επιλέγει εύκολα. Είχα πάρα πολύ άγχος πριν ξεκινήσουμε. Στην πρεμιέρα δεν κατάλαβα τίποτα από την αγωνία. Είχα καιρό να παίξω σε κλειστό μαγαζί. Οι καλοκαιρινές συναυλίες είναι αλλιώς, είναι πολύ μικρότερο το πρόγραμμα, είναι διαφορετικές, ο κόσμος έρχεται με άλλη συνειδητότητα. Στο νυχτερινό μαγαζί έρχονται παρέες να ακούσουν το πρόγραμμα, να περάσουν καλά, είναι πολύ μεγαλύτερο το πρόγραμμα.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα; Λες τραγούδια και από τον δίσκο που ετοιμάζεις;
Δεν είναι άνθρωπος που έχω την ικανότητα να παρουσιάζω πάρα πολλά καινούργια κομμάτια στο πρόγραμμα μου. Λέω δικά μου τραγούδια και υπάρχει και ένα λαϊκό μέρος, όπως πάντα τελευταία χρόνια. Είναι ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα.

Έχεις επιλέξει εσύ τα τραγούδια και τον τρόπο που τα παρουσιάζεις;
Φέτος αποφάσισα να το κάνω τελείως μόνη μου. Πάντα υπήρχαν άνθρωποι που με βοηθούσαν και με στήριζαν αλλά μετά την επικοινωνία με τον κόσμο όλα αυτά άλλαζαν. Εγώ περιμένω πολύ την διάδραση με το κοινό. Στο τέλος κατέληγα να διαλέγω εγώ τα τραγούδια. Φέτος αποφάσισα να το κάνω από την αρχή. Έκανα τις απαιτούμενες αλλαγές που ούτως ή άλλως θα έκανα μετά την πρεμιέρα. Ακολουθώ την επιθυμία του κόσμου, έχω αποδεχτεί ότι είναι κουσούρι μου.

Πώς αντιδρά ο κόσμος μετά την πανδημία και την καραντίνα; Έχεις παρατηρήσει αλλαγές;
Ο κόσμος έχει αγωνία να περάσει καλά. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι πραγματικό. Νομίζω ότι οι άνθρωποι έχουν αλλάξει στην επικοινωνία. Δεν θέλω να τα βλέπω ούτε όλα δυσάρεστα, ούτε όλα καλά. Ο κόσμος κάνει προσπάθεια για να ξαναβρεί τις ισορροπίες του και αυτό είναι πολύ σεβαστό. Έχει ανάγκη να διασκεδάσει και να περάσει καλά. Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που έχω προσπαθήσει και έχω μάθει να βλέπω την αλήθεια των ακροατών μου και νομίζω ότι είναι πιο μαγκωμένοι στο να εξωτερικεύσουν τις πραγματικές ανάγκες και τα πραγματικά τους αισθήματα. Πιστεύω ότι τελικά οι άνθρωποι δεν ξέρουμε και τι είναι πραγματικά μας ανάγκη αυτή την περίοδο. Είμαι μπερδεμένοι μεταξύ των ουσιαστικών αναγκών και αυτό που έχουμε μόνοι μας δημιουργήσει ως ανάγκη για να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο.

Πώς πέρασες την περίοδο της καραντίνας;
Δυσκολεύτηκα πάρα πολύ και ακόμα δυσκολεύτηκα. Φοβάμαι ακόμα πολύ αν θα συνεχίσουμε να είμαστε με αυτή την υποτυπώδη ελευθερία. Η ελευθερία μας έχει περιοριστεί ούτως ή άλλως πάρα πολύ, έχουμε γίνει πολύ ανεκτικοί σε αυτό. Ελπίζω να μας οδηγήσει σε σωστά μονοπάτια όλο αυτό.

Αγχώνεσαι και για το μαγαζί; Αν θα αλλάξει κάτι με τα μέτρα;
Πιστεύω ότι δεν θα κλείσουν τα μαγαζιά αλλά έχω πάντα άγχος. Είναι πολλά άτομα στο κεφάλι μου, πέρα από το δικό μου βιοποριστικό -που δεν το έχω λύσει γιατί η καριέρα με βρήκε σε μια εποχή που συνέχεια υπήρχαν δύσκολες οικονομικές φάσεις- έχω μεγάλη ομάδα ανθρώπων που εργάζεται για εμένα και δεν είναι ευχάριστο να μην μπορείς να τους προσφέρεις αυτά που λες.

Είσαι ψύχραιμη γενικά;
Δεν μπορώ να βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο. Πιστεύω ότι είναι ένας πόλεμος, και έχω πάρει το όπλο μου και πολεμάω. Σαφώς διαφωνώ με πάρα πολλά πράγματα, δεν μου αρέσουν και πολλές από τις συνθήκες που αναγκάζομαι να εργαστώ αλλά δεν είμαι από αυτούς που θα κάτσουν σπίτι γιατί διαφωνεί με κάτι. Εκτός από το βιοποριστικό είναι και η καλλιτεχνική ανάγκη αλλά και η ανάγκη για τη ζωή. Για να νιώθεις ολόκληρος, με τις δυσκολίες που έχει αυτή η φάση και με τις ευκολίες που ελπίζεις ότι θα σου έρθουν.

Μίλησε μου για τον δίσκο που ετοιμάζεις με τον Σταμάτη Κραουνάκη

Ο Σταμάτης Κραουνάκης είναι ένας συνθέτης που αγαπώ πολύ και έχω τραγουδήσει αμέτρητες φορές τραγούδια τους στα live. Ήταν για μένα πολύ μεγάλη στιγμή αυτή η συνεργασία. Είχα μεγάλη αγωνία επειδή ακριβώς τον εκτιμώ και τον θαυμάζω πολύ. Είμαι συνεσταλμένη, με τους ανθρώπους που εκτιμώ για την πορεία τους στη μουσική, μαγκώνομαι, αργώ να ανοιχτώ, ντρέπομαι να τραγουδήσω. Φοβήθηκα μήπως έχει άλλες προσδοκίες και δει ένα κοριτσάκι που δεν μπορεί να ανοίξει το στόμα του να τραγουδήσει. Αλλά ο χαρακτήρας του εμένα μου ταίριαξε, παρότι το φοβήθηκα επειδή είναι πολύ πληθωρικός. Αγαπηθήκαμε πάρα πολύ και εγώ ως δια μαγείας του ανοίχτηκα πάρα πολύ. Σε προσωπικά πράγματα, σε φοβίες που δεν εκφράζω εύκολα ούτε σε φίλους χρόνων. Στο Σταμάτη είπα τι συμβαίνει στο πιο βαθύ μου κομμάτι και έφερε ένα αποτέλεσμα που οι στίχοι είμαι πολύ εγώ. Δεν ξέρω αν θα γινόταν πιο πολύ.

Ο δίσκος περιλαμβάνει τραγούδια που γράφτηκαν ειδικά για εσένα;
Είναι τραγούδια που γράφτηκαν για εμένα και αυτό φαίνεται. Είναι εμφανές ότι είναι για μένα αλλά έχει βέβαια πάρα πολύ από Σταμάτη. Είναι το κράμα του Σταμάτη μέσα από εμένα. Πιστεύω πάρα πολύ σε αυτό το δίσκο. Στο πρόγραμμα λέω τρία κομμάτια, που συνήθως δεν το κάνω. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ καλή, αν και είναι δύσκολο να αποδεχτείς ένα τραγούδι που δεν ξέρεις σε ένα πρόγραμμα.

Έχεις πρωταγωνιστεί σε σημαντικές θεατρικές παραστάσεις. Που είσαι περισσότερο ο εαυτός σου, στο θέατρο ή στη μουσική;
Είμαι παντού. Είναι ένας προσωπικός στόχος κάθε φορά σε ότι δοκιμάζω να είμαι η Ελεωνόρα. Να βρίσκω τον τρόπο, άσχετα από το τι ανάγκες υπάρχουν, να προσπαθώ να βρίσκω τη βάση του εαυτού μου, την ψυχή μου, τον τρόπο που βλέπω τα πράγματα. Έχω το ίδιο μεράκι και το ίδιο πάθος. Είτε κάνω μια δική μου παράσταση είτε κάνω την Πιάφ μπαίνω με τα μούτρα, αφήνω να με επηρεάσει αυτό που γίνεται. Υπάρχει μια κοινή συνισταμένη της δικής μου περσόνα, του κόσμου μου. Στο τραγούδι είμαι πιο πιστή, φροντίζω να έχω ένα ρεπερτόριο που με ακολουθεί, έχω άλλη αγωνία σχετικά με το τραγούδι. Το θέατρο είναι κάτι που εύχομαι να μου συμβεί ξανά. Τέτοιες προκλήσεις πραγματικά εύχομαι να έρθουν στη ζωή μου.

Δίστασες ποτέ σε κάποια πρόταση από αυτές που δέχτηκες;
Μικρότερη είχα περισσότερη άγνοια κινδύνου και αυτό μου είχε βγει σε πολύ καλό. Τώρα είμαι πιο πανικοβλημένη, θα φοβόμουν περισσότερο. Ευτυχώς υπάρχει η εμπειρία μου που λέει ότι μερικά πράγματα καλύτερα να μην τα σκέφτεσαι πολύ. Όχι να τα υποτιμήσεις. Αλλά όταν σου έρχεται μια πρόταση καλύτερα να μην σκέφτεσαι όλα τα αρνητικά ενδεχόμενα που μπορεί να ακολουθήσουν μια τέτοια πράξη. Γιατί θα είσαι πάντα ένας φοβισμένος άνθρωπος που δεν θα μπορείς να δοθείς πουθενά ολόκληρη.

Είσαι αυστηρή με τον εαυτό σου στα επαγγελματικά;
Όταν λένε με όποιο δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις έχουν δίκιο. Έμαθα και από τους γονείς μου που έστηναν τις παραστάσεις ότι δουλεύαν πολλοί άνθρωποι, πολλές ώρες. Υπήρχε ένα συνολικό ενδιαφέρον για αυτό που παρουσίαζαν, αλλά αργότερα σαν τραγουδίστρια όπου βρέθηκα ήταν πολύ απαιτητικοί. Με πρώτο τον Γιώργο Νταλάρα που είναι ο πιο δουλευταράς στον χώρο μας, μάλλον μου το άφησε αυτό και τον ευγνωμονώ.

Γράφονται και σήμερα καλά τραγούδια;
Γράφονται αλλά έχει αλλάξει η εποχή. Γράφονται ωραία τραγούδια απλώς κάποια πράγματα αργούν να καταγραφούν. Οι άνθρωποι κινούνται αλλιώς, είναι πιο τρελαμένοι. Η μουσική έχει υποτιμηθεί. Δεν είναι ότι δεν γράφονται. Και εγώ που δεν έχω και τόσα πολλά χρόνια καριέρας τα πρώτα μου τραγούδια γινόντουσαν αμέσως γνωστά. Τώρα περνάει ένας χρόνος για να καταλάβει κάποιος ότι έβγαλα καινούργιο τραγούδι. Και μιλάω για ανθρώπους που με ακολουθούν.

Έχει πότε σκεφτεί να ασχοληθεί με κάτι άλλο εκτός από τη μουσική;
Προφανώς έπαιξαν ρόλο οι γονείς μου. Σαν σκέψη μου άρεσε να τραγουδάω. Νομίζω ότι η αλήθεια ήρθε όταν άρχισα πραγματικά να ασχολούμαι με αυτό. Έβλεπα ενδιαφέρον στο επάγγελμα των γονιών μου. Με γοήτευσε όταν άρχισα να το κάνω. Από την πρώτη φορά που βγήκα στη σκηνή, η επαφή με τον κόσμο με άλλαξε. Και οι δικές μου ελλείψεις. Συνειδητοποίησα ότι θέλει πολύ δουλειά για να γίνεις τραγουδιστής. Πρέπει να δουλέψεις σε πολλά επίπεδα. Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον. Ακόμα και τώρα δεν μου αρέσει να τραγουδάω γενικά, μου αρέσει να τραγουδάω στον κόσμο. Μου αλλάζει με αυτό η ζωή μου ολόκληρη όχι μόνο εκείνη η ώρα. Έχω πολύ μεγάλη ανάγκη από αυτό.

Ποια «γεύση» σου έχει αφήσει η συμμετοχή σου στο Voice;
Πέρασα πολύ καλά. Έμαθα πάρα πολλά πράγματα. Μου έκανε καλό στη δουλειά μου, στην οργάνωσή μου, στην ψυχραιμία μου. Εμείς είμαστε λίγο ομάδα με την μπάντα, νιώθεις λίγο οικογένεια. Αν συμβεί κάτι έχεις την ευχέρεια να τσακωθείς στιγμιαία. Εκεί δεν υπήρχαν αυτά. Έπρεπε να συνεργαστώ με διαφορετικούς ανθρώπους. Μου έμαθε να είμαι ψύχραιμη. Μειώθηκε και το άγχος μου.

Θα συμμετείχες ξανά σε ένα τέτοιο σόου; Σου γεννήθηκε η ιδέα να κάνεις κάτι δικό σου στην τηλεόραση;
Μπορεί να το έκανα ξανά, αλλά δεν έχω μπει ακόμα σε αυτή τη σκέψη. Δεν μου έχει ξυπνήσει ακόμα ανάγκη να κάνω κάτι δικό μου στην τηλεόραση. Χάρηκα πολύ που επέστρεψα στη μουσική. Δεν είναι τυχαίο που φέτος τα κάνω όλα μόνη μου. Είχα ανάγκη πολύ να δημιουργήσω.

Σε ποιο βαθμό πιστεύεις ότι βοηθούν αυτά τα παιχνίδια τα νέα παιδιά;
Δεν ξέρω κατά πόσο αυτά τα παιδιά μπορούν να κάνουν καριέρα, αλλά δεν νιώθω ότι δεν μαθαίνουν και τίποτα. Είναι σαν να πηγαίνεις σε ένα ταχύρρυθμο σεμινάριο. Βλέπεις τη δουλειά από παντού. Κάνεις μαθήματα φωνητικής, έρχεσαι σε επαφή με τη δουλειά. Βλέπεις τη σκληρότητα, τις ταχύτητες. Οτι δεν έχει προσωπική ζωή. Παίρνεις μια γεύση για το πώς είναι η καθημερινότητα ενός ανθρώπου που κάνει αυτή τη δουλειά.

Έχεις υπάρχει σε θεατρικές δουλειές. Πώς είδες τις καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές;
Δεν έχω μεγάλη εμπειρία στο θέατρο. Έτυχα σε μια πολύ καλή συνθήκη εργασίας, δεν έχω δουλέψει με πάρα πολλούς ανθρώπους. Μπορώ να σου πω τι πιστεύω γενικά. Μερικές φορές βλέπεις κάτι και δεν μπορείς να το πιστέψεις. Αναρωτιέσαι αν έχει νεύρα κάποιος, αν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα. Πιστεύω ότι κάποιοι γνώριζαν, κάποιοι ντρεπόντουσαν, κάποιοι φοβόντουσαν.

Ελπίζω τελικά αυτή η ιστορία να βοήθησε κάποιους ανθρώπους να μην φοβούνται ή να φόβισε κάποιους άλλους για να μαζευτούν. Από όπου και να το πάρεις ελπίζω το αποτέλεσμα να είναι καλό. Όταν κάτι πας να το κάνεις να φαίνεται σαν μόδα αυτόματα κάπως το μειώνεις. Το σημαντικό είναι από όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο ο καθένας να βάζει καινούργια όρια. Να προστατεύει καλύτερα τον εαυτό του και την ψυχή του. Να είναι σε εγρήγορση. Όλοι έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με τέτοια περιστατικά από το σχολείο ακόμα. Αλλά όχι τόσο σοβαρά. Άλλες φορές μπορεί να είναι παρεξηγήσιμο και κάποιες άλλες το αντίθετο. Μπορεί και να μην το καταλάβεις κάποιες φορές επειδή δικαιολογείς κάποιον. Για αυτό λέω να είμαστε σε εγρήγορση.

Πηγη: In.gr

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00