Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Αιμιλιανός Σταματάκης: Δεν περίμενα να πάρω τον ρόλο στο «Ρινόκερο»

Αιμιλιανός Σταματάκης

Στη νέα εκπομπή της ΕΡΤ «Κυψέλη» βρέθηκε τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου ο Αιμιλιανός Σταματάκης και μίλησε για την θεατρική παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί, το «Ρινόκερο».

Ο ηθοποιός εξήγησε πώς επιλέχθηκε εκείνος να αντικαταστήσει τον Άρη Σερβετάλη, ο οποίος αποχώρησε από το «Ρινόκερο», όταν ανακοινώθηκαν νέα υγειονομικά μέτρα, μεταξύ των οποίων και εκείνο που αφορά τα θέατρα. Ο Άρης Σερβετάλης αρνήθηκε να παίξει μόνο για εμβολιασμένο κοινό και έφυγε από την παράσταση.

«Κάποια στιγμή με πήρε τηλεφωνο ο σκηνοθέτης της παράστασης, Γιάννης Κακλέας, και μου ζήτησε να συναντηθούμε. Κατάλαβα τι με ήθελε. Είχε γίνει πανικός με το θέμα. Με τον Γιάννη συνεργαζόμασταν καιρό και με τον Άρη ήμασταν μαζί στην παράσταση “Ορέστης” το περασμένο καλοκαίρι. Δεν περίμενα ότι θα με πάρει. Απλά μετά το φαντάστηκα και είπα τι μπορεί να χρειάζεται. Πήγα από το σπίτι του και είχαμε μία μεγάλη συζήτηση για να δούμε πώς μπορεί να γίνει αυτό κι αν είναι εφικτό. Ξέραμε από την αρχή ότι θα είναι ένα περίεργο εγχείρημα για πολλούς λόγους, ότι θα είναι δύσκολη η προσαρμογή και ότι μέσα σε δέκα μέρες προβών θα έπρεπε να αφομοιωθεί ένας πολύ δύσκολος ρόλος» δήλωσε.

Στα μέσα Δεκεμβρίου, ο Αιμιλιανός Σταματάκης έκανε πρεμιέρα με την παράσταση «Ρινόκερος» του Ιονέσκο, από την οποία είχε αποχωρήσει ο Άρης Σερβετάλης.

«Δεν μου έχει τύχει ξανά να έχω αντιμετωπίσει τέτοιες συνθήκες. Έχουν υπάρξει δύσκολες καταστάσεις στο παρελθόν, αλλά αυτή ήταν η πιο ακραία. Όπως είπα και πριν, έχουμε δουλέψει αρκετά με τον Κακλέα και έχουμε δημιουργήσει μία κοινή γλώσσα. Μπορούμε κατευθείαν να συννενοηθούμε. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές με τα μάτια, παρά με τα λόγια. Και αυτό είναι κάτι πολύ ουσιαστικό για να μπορέσουν να κινηθούν τα πράγματα γρήγορα και με εμπιστοσύνη» τόνισε.

Μέσα από το έργο, ο Ιονέσκο εκφράζει όλη την αγωνία του για την πορεία και την μετάλλαξη του ανθρώπινου είδους σε φανατικά, επιθετικά όντα, σε βίαια όργανα μίας ολοκληρωτικής εξουσίας, που, έχοντας αναπτύξει ως υπέρτατη κοινωνική συμπεριφορά το «ένστικτο της αγέλης», μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε άβουλα και καταστροφικά πλάσματα που εκμηδενίζουν και σκοτώνουν το όνειρο για μία κοινωνία ελεύθερη και δημιουργική.

«Δέχτηκα γιατί υπήρχε ένα χρονικό κενό ανάμεσα στην παλιά μου δουλειά με την επόμενη. Αυτή την περίοδο κάνω πρόβες για την παράσταση “Moby Dick”, οπότε είχα τον χρόνο. Πιστεύω πως το θέατρο περνάει μία δύσκολη στιγμή. Με τον κορωνοϊό παλέψαμε μέσα στην ανεργία να σταθούμε όρθιοι, με όποιον τρόπο μπορούσε ο καθένας. Για μένα, έχει μεγάλη αξία να μείνει κάτι ανοιχτό αυτή τη στιγμή, που όλα βρίσκονται μέσα σε αυτή τη δυσκολία της πανδημίας. Τέλος, είναι κάτι που μου έδωσε μεγάλη χαρά και θα ήθελα να το κάνω» υπογράμμισε ο Αιμιλιανός Σταματάκης.

Στο «Ρινόκερο» συμμετέχουν οι εξής ταλαντούχοι ηθοποιοί: Αιμιλιανός Σταματάκης, Στέλιος Ιακωβίδης, Ροζαλία Κυρίου, Θάνος Μπίρκος, Γιώργος Νούσης, Αγγελική Τρομπούκη, Κωστής Μπούντας, Αναστασία Στυλιανίδη

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00