Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Ναόμι Κάμπελ: Για φοροδιαφυγή κατηγορείται το πρώην top model και η φιλανθρωπική της οργάνωση «Fashion for Relief» (Φώτο)

ναόμι-κάμπελ

Ανησυχία επικρατεί γύρω από τον φιλανθρωπικό οργανισμό της Ναόμι Κάμπελ, καθώς λέγεται πως το παγκοσμίου φήμης μοντέλο έχει κάνει αρκετές… παραβάσεις.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Επιτροπή Φιλανθρωπίας ερευνά αυτό το διάστημα όλα τα οικονομικά στοιχεία και τις κινήσεις του ιδρύματος «Fashion for Relief», που διαχειρίζεται η Ναόμι Κάμπελ με την Μπιάνκα Χέλμιχ και την Βερόνικα Σίλβια Γουίνγκ Γουάι, καθώς μετά από έναν τυπικό έλεγχο των οικονομικών στοιχείων, αποδείχθηκε πως δεν είχε κατατεθεί στο κράτος η ετήσια οικονομική αναφορά.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το μοντέλο και οι συνεργάτες τους μάλλον, δεν έχουν πράξει όλα τα νόμιμα και «κατηγορούνται» για φοροδιαφυγή.

Αν και το ίδρυμα λειτουργεί ήδη από το 2005 με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για παιδιά που ζουν σε συνθήκες φτώχειας και διακρίσεων, αποδεικνύεται πως ίσως τελικά, δεν κάνει πράξη όσα υπόσχεται.

«Θέλουμε να ερευνήσουμε αν οι διαχειριστές του ιδρύματος έχουν ασκήσει ορθά τα νομικά τους καθήκοντα και ευθύνες βάσει της φιλανθρωπικής νομοθεσίας», αναφέρει σε δήλωσή του εκπρόσωπος της Επιτροπής. Σύμφωνα με το ηλεκτρονικό μητρώο της Επιτροπής Φιλανθρωπίας, οι λογαριασμοί του ιδρύματος για το 2020 έχουν καθυστερήσει περισσότερο από 178 ημέρες.

Τεράστια οικονομικά ποσά μεταφέρονται ανά διαστήματα από την οργάνωση τόσο σε άλλους φιλανθρωπικούς οργανισμούς, όσο και στους λογαριασμούς των τριών διαχειριστών. Για τον λόγο αυτό, η Επιτροπή Φιλανθρωπίας καλείται να διασταυρώσει αν τα ποσά αυτά τελικά, προορίζονται για τον σκοπό που διαφημίζει το «Fashion for Relief».

Σύμφωνα με λογαριασμούς του ιδρύματος, για το 2020 συγκεντρώθηκαν περίπου 1.722.000 λίρες, εκ των οποίων μόλις 5.515 δόθηκαν για καλούς σκοπούς. Τα υπόλοιπα χρήματα διατέθηκαν για την οργάνωση μίας φιλανθρωπικής εκδήλωσης και την πληρωμή των δημοσίων σχέσεων.

Μάλιστα, σε περίπτωση που αποδειχθεί κακή διαχείριση των οικονομικών ή κάποια φοροδιαφυγή, η Επιτροπή έχει κάθε δικαίωμα να απαιτήσει όχι μόνο να κλείσει οριστικά η φιλανθρωπική οργάνωση, αλλά και να απαγορευτεί στο εξής στις ιδιοκτήτριες να κατέχουν διευθυντικές θέσεις.

Τέλος, αναφέρεται πως η βρετανική αρχή βρίσκεται ήδη από την προηγούμενη χρονιά σε συζητήσεις με το φιλανθρωπικό ίδρυμα, καθώς  από τότε είχαν προκύψει προβλήματα στους οικονομικούς ελέγχους. Μάλιστα, το είχαν χαρακτηρίσει ως  «μια σειρά από ανησυχίες για τις οικονομικές ρυθμίσεις της εταιρείας», συμπεριλαμβανομένης της καθυστερημένης υποβολής των οικονομικών λογαριασμών.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00