Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Κλέλια Ρένεση – Μήνυμα στήριξης σε Άρη Σερβετάλη: «Έχει δικαίωμα να διαλέγει τις συνθήκες στις οποίες θα εργάζεται»

ρένεση

Η απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την  παράσταση «Ρινόκερος», εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που αποκλείουν τους ανεμβολίαστους από τα θέατρα, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον καλλιτεχνικό και όχι μόνο κόσμο.

Οι αντιδράσεις ποικίλουν, αφού αν και οι περισσότεροι διαφωνούν με την εν λόγω απόφαση, υπάρχουν κι εκείνοι που στηρίζουν τον ηθοποιό για την απόφασή του αυτή.

Μια από τις ηθοποιούς που βρέθηκαν στο «πλάι» του Άρη Σερβετάλη, ήταν η Κλέλια Ρένεση, η οποία σε μήνυμά της στο Facebook, τόνισε πως «κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να διαλέγει τις συνθήκες στις οποίες θα εργάζεται κ θα εκτελεί τα καθήκοντά του».

Η ίδια συμπληρώνει πως «ο καλλιτέχνης έχει να κουβαλήσει εκτός από μια παραγωγή, έναν εαυτό, ένα ψυχικό σθένος κ μια αυτοπραγμάτωση. Κοινώς, τι να τον κάνεις στο σανίδι τον άνθρωπο, αν έχει μείνει μισή η αξιοπρέπειά του;».

«Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που μπροστά στο διαχωρισμό του κοινού, ανατριχιάζουν από φρίκη… και αποχωρούν από την κούρσα» τονίζει η Κ. Ρένεση, και αφήνει «αιχμές» για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, που σύμφωνα με την ίδια διχάζουν τους πολίτες.

Τέλος «καρφώνει» όσους επέκριναν την απόφαση του Άρη Σερβετάλη, επειδή οι 20 συνεργάτες του θα μείνουν άνεργοι, αλλά ποτέ -σύμφωνα με όσα λέει- δεν τους είχε δει να στηρίζουν τον καλλιτεχνικό χώρο, όταν δεν πληρώνονταν κατά την περίοδο των απανωτών λοκντάουν, «ούτε στα κινήματα στήριξης καλλιτεχνών σας συνάντησα, ούτε σας είδα στις ουρές έξω από τα θέατρα τώρα που άνοιξαν, να στηρίξετε», τονίζει

Δείτε ολόκληρη η ανάρτηση της Κλέλιας Ρένεση:

«Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να διαλέγει τις συνθήκες στις οποίες θα εργάζεται κ θα εκτελεί τα καθήκοντα του. Και κάποιοι , έχουν το σθένος να διεκδικούν αυτό το δικαίωμα. Ακόμα κι αν δεν είχε ειδοποιήσει παραγωγούς και ιθύνοντες πολύ καιρό πριν την ώρα της κρίσης, ο καλλιτέχνης έχει να κουβαλήσει εκτός από μια παραγωγή, έναν εαυτο, ενα ψυχικο σθενος κ μια αυτοπραγματωση. Κοινως, τι να τον κανεις στο σανιδι τον ανθρωπο, αν εχει μεινει μιση η αξιοπρεπεια του. Κ ναι, κυριες κ κυριοι.. υπαρχουν ακομα ανθρωποι που μπροστα στον διαχωρισμο του κοινου , ανατριχιαζουν απο φρικη.. κ αποχωρουν απο την κουρσα.

Παντως πολυ πονος σας επιασε για τους 20 συνεργατες του που εμειναν ανεργοι ( γνωριζοντας εξ αρχης την πιθανοτητα αποχωρησης)..

Ολους εσας δεν σας ειδα ποτε να πονατε τους απειρους καλλιτεχνες που λογω μετρων κοβιντ δεν ειχανε να αγορασουν γαλα στο παιδι τους. Ουτε στα κινηματα στήριξης καλλιτεχνων σας συνάντησα, ουτε σας ειδα στις ουρες εξω απ τα θεατρα τωρα που ανοιξαν, να στηριξετε..
Με μουτρα η χολη παιδια για οποιον τολμα κ σηκωνει το κεφαλι απ τις ταπεινώσεις που μας βρηκαν.. κ λιγο ρισπεκτ που υπαρχουν ανθρωποι συνεπεις στα πιστευω τους, είτε συμφωνουμε μ αυτα, ειτε οχι. Σπανιο το ειδος».

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00