Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Κολωνός: Καταδικάστηκε ο τράπερ για την αιματηρή συμπλοκή

Την καταδίκη του γνωστού τράπερ και δύο ακόμη ατόμων για την αιματηρή συμπλοκή στον Κολωνό στις αρχές Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε υπάλληλος καφετέριας, αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

 

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 28 μηνών με τριετή αναστολή στον τράπερ και σε έναν ακόμη συγκατηγορούμενό του, αναγνωρίζοντάς τους το ελαφρυντικό της νεανικής ηλικίας.

Ποινή 36 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε στον τρίτο κατηγορούμενο, ο οποίος συνεπλάκη αρχικώς με το θύμα, ενώ αθωώθηκε ο τέταρτος κατηγορούμενος που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο. Οι τρεις κρίθηκαν ένοχοι για βαριά σωματική βλάβη από κοινού, οπλοφορία και οπλοχρησία.

«Δεν είχα πρόθεση» είπε ο τράπερ

Ο τράπερ κατά την απολογία του υποστήριξε ότι γνωρίζει το θύμα αρκετά χρόνια εξ όψεως.

«Το θύμα ήταν εριστικό και προκλητικό πάντα. Ο Χ. ήταν αναστατωμένος με το θύμα, το οποίο πέρασε από το σημείο που βρισκόμασταν και έκανε χειρονομίες προς σε εμάς. Αναστατωθήκαμε μεταξύ μας και είπαμε να πάμε στο μαγαζί που δουλεύει για να συζητήσουμε. Βγαίνουμε από το αμάξι, ο παθών ήταν απ’ έξω και άρχισε να μας βρίζει. Ο Χ. τον ακολούθησε στο μαγαζί. Το θύμα έκανε συνεχώς μια κίνηση ότι θα βγάλει μαχαίρι από την τσέπη. Πήραμε τις πεταλούδες από το αμάξι και τις κρατούσαμε στο χέρι. Ανέβηκε η ένταση, προσπάθησα να τους χωρίσω και πάνω στο μπουλούκι έγινε ότι έγινε».

Στη συνέχεια όπως είπε, θόλωσε. «Είδα το θύμα να τρέχει προς το μέρος μας με μαχαίρι και να μας λέει «θα πεθάνετε». Βγήκε έξω το θύμα και πέτυχε τον Β. κάτω από το στήθος».

Πρόεδρος: Πήγατε να τους χωρίσετε με τα μαχαίρια στο χέρι;

Τράπερ: Ναι δεν το σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή.

Πρόεδρος: Πήρατε μαχαίρια για να τους χωρίσετε;

Τράπερ: Πήγαμε όταν έκανε την κίνηση αυτή.

Πρόεδρος: Ναι, αλλά δεν έβγαλε τίποτα.

Τράπερ: Εγώ σας λέω πως σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή. Δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω το μαχαίρι.

Πρόεδρος: Ναι αλλά το χρησιμοποιήσατε;

Τράπερ: Πάνω στο πέρα δώθε.

Πρόεδρος: Μαχαιρώσατε;

Τράπερ: Δεν το θυμάμαι. Λογικά όχι, αλλά μάλλον έγινε. Δεν είχα πρόθεση… Δε θέλω να ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Θέλω να τελειώνουμε. Έχω ζητήσει από μεσιτικό γραφείο να μου βρει σπίτι για να αλλάξω γειτονιά να μείνω μακριά από αυτά τα πράγματα.

 

Ο κατηγορούμενος στον οποίο αποδίδεται πως μαζί με τον γνωστό τράπερ μαχαίρωσαν το θύμα, είπε στην απολογία του: «Καθόμουν στην πλατεία με τον Χ. και περιμέναμε τους άλλους δυο κατηγορουμένους. Χτυπούσε το τηλέφωνο του Χ. και μου είπε ότι έγιναν κάτι κουβέντες, μια παρεξήγηση με το θύμα. Συμφωνήσαμε να μη κάνουμε κάτι» είπε ο κατηγορούμενος, με την πρόεδρο να τον ρωτά τι ακριβώς μπορεί να έκαναν.

Ο κατηγορούμενος ξεκαθάρισε ότι εννοούσε πως δεν θα προχωρούσαν τη συζήτηση για το θέμα. «Το θύμα πέρασε δυο φορές με τη μηχανή από το σημείο που βρισκόμαστε και έκανε άσεμνες χειρονομίες. Εμείς δεν αντιδράσαμε και πέρασε ξανά κι έκανε τα ίδια. Όποτε εμείς θέλαμε να σταματήσει να γίνεται αυτό το πράγμα. Όταν βγήκε έξω από την καφετέρια το θύμα είχε άγριες διαθέσεις. Μπήκε μέσα και τον ακολούθησε ο Χ., είχαν διάλογο μεταξύ τους και ξεκίνησε τσακωμός. Το θύμα έκανε κίνηση ότι θα βγάλει κάτι από την τσέπη του και έτσι έγιναν όλα. Φοβηθήκαμε. Μετά βγάλαμε κι εμείς μαχαίρια για να τον φοβίσουμε. Πάνω στον τσακωμό έγιναν όλα».

Θύμα: «Ήρθαν να με σφάξουν»

Νωρίτερα, το θύμα, που δέχτηκε έξι μαχαιριές, υποστήριξε πως η πρόθεση των δραστών της επίθεσης δεν ήταν να τον σκοτώσουν. Περιγράφοντας το πώς ξεκίνησε ο τσακωμός, είπε ότι ο Χ., ένας εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων, τον κατηγορούσε πως τον έβρισε πριν από ένα μήνα, ισχυρισμός που κατά το θύμα δεν ήταν αληθής.

«Ήρθε έξω από το μαγαζί και με φώναξε να βγω έξω. Εγώ εκεί αντίκρισα τρία άτομα μεταξύ των οποίων και ο τράπερ, με ένα μαχαίρι στο χέρι. Μπαίνω μέσα στο μαγαζί και έρχονται από πίσω μου. Με κρατάει ο Χ. και ο Π. με τον τράπερ με μαχαίρωσαν από πίσω στα πόδια, μηρό, μπράτσο, είχα αιμορραγία. Έτρεξα φοβούμενος για τη ζωή μου. Φύγανε τρέχοντας πιο πάνω δεν προλάβαιναν να μπουν στο αμάξι» περιέγραψε το θύμα της επίθεσης.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι αν δεν άρπαζε κι εκείνος ένα κουζινομάχαιρο «θα συνέχιζαν να με μαχαιρώνουν ακόμα…Πιστεύω ότι είχαν πρόθεση να με τραυματίσουν, ήρθαν να με «σφάξουν» χωρίς κανένα λόγο. Με απειλούσαν ότι θα τα ξαναπούμε. Τους φαινόταν αστείο. Ο Χ. μου είπε ότι θα με πυροβολήσει κιόλας και θα τα ξαναπούμε» ανέφερε το θύμα.

Από τα ιατρικά έγγραφα προέκυψε ότι νοσηλεύτηκε για οκτώ ημέρες και όπως ο ιδιος υποστήριξε έπαθε ρήξη νεφρού. «Τα πρώτα χτυπήματα ήταν στα πόδια αλλά ένα με βρήκε στο νεφρό. Στο νεφρό ήταν στοχευμένο, στην καρδιά δεν ήταν διότι είμασταν κάτω και παλεύαμε. Στην πάλη ρίχνανε όπου πάει. Είναι ομάδα, έτσι λειτουργούν αυτοί, το έχουν κάνει ξανά, απλά δεν υπήρχαν μάρτυρες, εγώ είμαι τυχερός διότι έγινε στο μαγαζί».

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00