Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Αννέτ Αρτάνι στο Media.gr: Μου επιτέθηκε σεξουαλικά ο άνθρωπος που εμπιστευόμουν τυφλά

Αρτάνι
Απαγορεύεται η ιδιοποίηση ή αναπαραγωγή του συγκεκριμένου δημοσιεύματος χωρίς ρητή αναφορά στο Media.gr με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις

Συνέντευξη στον Αντώνη Χρυσουλάκη

«Σχεδόν πήγε να με βιάσει ο άνθρωπος που του είχα τυφλή εμπιστοσύνη».

Έτσι περιέγραψε στο Media.gr η διάσημη τραγουδίστρια Ανέτ Αρτάνι την σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε από τον επί πολλά χρόνια μάνατζερ και συνεργάτη της. Η ίδια εξομολογήθηκε  το περιστατικό που συνέβη πριν από κάποια χρόνια στο διαμέρισμα του μάνατζερ στη Νέα Υόρκη, όταν η τραγουδίστρια είχε βγει από μια ερωτική σχέση.

Την Αννέτ Αρτάνι τη γνώρισε το ευρύ κοινό μέσα από τη συμμετοχή της στο Fame Story το 2004-2005. Στη συνέχεια έγινε επίσης γνωστή το 2006, όταν και εκπροσώπησε την Κύπρο στην Eurovision. Η ίδια νιώθοντας πλέον δυνατή μετά από χρόνια, μιλά για το τραγικό περιστατικό που την σημάδεψε και την έκανε να κλειστεί στον εαυτό της και να ζει με τον φόβο.

Η διάσημη τραγουδίστρια μιλώντας στο Media.gr περιγράφει ότι «πριν από πολλά χρόνια ο συνεργάτης που μου έγραφε τα τραγούδια προσπάθησε να με εκμεταλλευτεί σεξουαλικά την ώρα που είχα λήξει μία σχέση μου». Το γεγονός αυτό την σόκαρε διότι του είχε τυφλή εμπιστοσύνη, αφού συνεργαζόταν μαζί του από όταν η ίδια ήταν 19 χρονών. «Την πρώτη φορά που το έκανε με είχε βγάλει έξω για δείπνο και αγόρασε δύο μπουκάλια κρασί για να με “συμβουλέψει” μετά τον πρόσφατο χωρισμό μου. Όταν πήγαμε στο διαμέρισμά του, μου επιτέθηκε σεξουαλικά. Δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι θα έκανε κάτι τέτοιο. Τότε μου εξομολογήθηκε τον κρυφό έρωτα που έτρεφε για μένα όλα αυτά τα χρόνια που συνεργαζόμασταν» είπε χαρακτηριστικά. Και συνεχίζει: «Τη σύντροφό του την ήξερα όσα χρόνια ήξερα και εκείνον και την αγαπούσα όπως και τα παιδιά του. Την ώρα που είχε πέσει πάνω μου το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να του πω ότι δεν μπορώ διότι είναι στη μέση η σύντροφος του και τα παιδιά του. Φοβόμουν πως αν του έλεγα ότι δεν ήθελα, τότε εκείνος θα θύμωνε και με κάποιο τρόπο θα ανταπέδιδε. Για το λόγο αυτό έπρεπε να είμαι πολύ προσεκτική και να μην τον προσβάλω, καθώς δεν ήξερα τι μπορεί να κάνει. Τελικά μπόρεσα να ξεφύγω επειδή του είπα ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσω την τουαλέτα. Τότε ήταν που κατάφερα και έφυγα από το σπίτι».

«Ακολούθησαν άλλες δύο επιθέσεις»

Δυστυχώς, όμως για την ίδια το περιστατικό αυτό δεν ήταν το μόνο, καθώς ακολούθησαν άλλα δύο. Όπως αναφέρει η διάσημη τραγουδίστρια λόγω του ότι εξαρτιόταν επαγγελματικά από τον συνεργάτη της, συνέχισε την συνεργασία μαζί του προσπαθώντας να μην μένει μόνη μαζί του. Κάποια στιγμή όμως, όπως περιγράφει στο Media.gr, ο άνθρωπος αυτός δεν άργησε να της επιτεθεί και πάλι. «Ταξιδεύαμε για ένα event μαζί εκτός χώρας και εκεί κατάφερε να με απομονώσει. Τότε είχα καταλήξει με κρίση πανικού και έτσι σταμάτησε. Εκείνη τη φορά είχε αισθανθεί ότι τον απέρριψα ως άντρα. Η τρίτη και τελευταία φορά συνέβη πριν δύο χρόνια» σημείωσε. Η ίδια περιγράφει ακόμα ότι κάθε μέρα βίωνε μια πολύ άσχημη κατάσταση στο εργασιακό της περιβάλλον, καθώς προσπαθούσε να προσποιηθεί ότι όλα ήταν μια χαρά ενώ μέσα της ζούσε κυριολεκτικά με τον φόβο. «Πήγαινα στη δουλειά και χαμογελούσα. Έβαζα τα δυνατά μου να βγάλω από το μυαλό μου όλα όσα είχαν γίνει. Το θέμα είναι ότι εξαρτιόμουν από εκείνον για την καριέρα μου στη μουσική. Σταμάτησα να γράφω μαζί του αλλά εκείνος επέμενε να συνεχίσουμε μαζί. Δεν ήταν εύκολο απλά να σταματήσω τη συνεργασία μου μαζί του. Αυτό τον έκανε να εκνευρίζεται. Δεν είχα οικογένεια στη Νέα Υόρκη να με βοηθήσει και παράλληλα είχα να αντιμετωπίσω μία δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια του γιου μου. Όλα αυτά έκαναν πολύ εξαντλητικό να ξεκινήσω την καριέρα μου πάλι από την αρχή χωρίς εκείνον» σημείωσε.

Μετά από όλα αυτά, όπως αναφέρει η τραγουδίστρια, «εκείνος είχε ξεπεράσει κάθε όριο καθώς πίστευε ότι ήταν “ok” να κάνει σεξουαλικά αστεία» εις βάρος της. «Προσποιούμουν ότι γέλαγα αλλά η αλήθεια είναι ότι αισθανόμουν άσχημα. Πραγματικά, δεν ήξερα πώς να διαχειριστώ την κατάσταση» αναφέρει. Και προσθέτει: «Όταν ήρθε η πανδημία κάτι σάλεψε στο μυαλό του. Έκανε σεξουαλικά αστεία ακόμα και μπροστά στον σύντροφό μου. Θυμάμαι κάποια στιγμή στο τηλέφωνο μου είχε πει σε μορφή πλάκας ότι με φαντάζεται σαν μία πλαστική κούκλα του σεξ».

Πώς κατάφερε να απαλλαγεί και να βρει τη λύτρωση

Όσο ο καιρός περνούσε η κατάσταση γινόταν ακόμα πιο δύσκολη μέχρι που βρήκε το θάρρος και έβαλε ένα τέλος σε όλα αυτά. Όπως περιγράφει η τραγουδίστρια «κάποια στιγμή δεν άντεξα και βρήκα το θάρρος να του πω να σταματήσει να μου μιλάει με αυτό τον τρόπο εκείνος μου απάντησε με υποτιμητικά σχόλια. Μου είπε ότι εξαιτίας του έχω κάνει καριέρα και ουσιαστικά με υποβάθμισε. Στο τέλος απαίτησε να του ζητήσω συγνώμη που του είπα ότι ήταν ένας σεξουαλικός εκμεταλλευτής». Και συνεχίζει: «Εκείνο το βράδυ που έγινε αυτό μου έγραψε ένα μεγάλο γράμμα στο οποίο ανέφερε ότι ήμουν μία μεγάλη απογοήτευση για εκείνον και ότι κατέστρεψα μία φιλία 22 χρονών. Το θέμα είναι ότι ποτέ δεν ανέφερα τις επιθέσεις που μου έκανε. Απλά τον παρακάλεσα να μην μου κάνει σεξουαλικά αστεία και να μην αφήνει σεξουαλικά υπονοούμενα γιατί αισθανόμουν ότι δεν με εκτιμούσε».Πλέον η υπόθεση έχει ακολουθήσει τον δρόμο της δικαιοσύνης αφού η Ανέτ Αρτάνι έχει προσλάβει δικηγόρο και είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι το τέλος. «Έχω δικηγόρο και του έστειλε αρχικά ένα εξώδικο στο οποίο δεν ανταποκρίθηκε.  Αυτό πλέον με αναγκάζει να καταθέσω στο δικαστήριο, οπότε βρισκόμαστε σε αυτή τη διαδικασία. Μέχρι τότε, δεν μπορώ να δημοσιοποιήσω το όνομά του, αλλά σε κάθε περίπτωση, αυτή είναι η ιστορία μου και την κράτησα μέσα μου για πάρα πολύ καιρό επειδή δεν ένιωθα δυνατή. Δεν είμαι ξαφνικά καλά με όλα αυτά που έγιναν, αλλά αισθάνομαι πλέον δυνατή και κάνω το πρώτο βήμα για να αντισταθώ σε έναν νταή και έναν αρπακτικό» ανέφερε η ίδια.

Καταλήγοντας η τραγουδίστρια στέλνει και ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις λέγοντας ότι: «Καταλαβαίνω τον φόβο που νιώθουν και δεν μιλούν γιατί πιστεύουν ότι θα έχει ως αποτέλεσμα να δεχθούν νέες απειλές που μπορεί να τους διαλύσουν τον χαρακτήρα. Όλα αυτά τα καταλαβαίνω γιατί μου έχουν συμβεί και ακόμα μου συμβαίνουν. Αλλά αν δεν κάνουν τίποτα, τότε θα διαλυθούν. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέπουν στον εαυτό τους να “παγώσει” σε κάτι τόσο απαράδεκτο και θα πρέπει να εξοργιστούν και να πολεμήσουν. Και ειλικρινά, αν έχουν παιδί, να του δείξουν ότι υπερασπίστηκαν τον εαυτό τους και την ανθρωπιά τους».

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου