Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Eurovision 2024: Οι ελληνικές συμμετοχές που ξεχώρισαν και “χτύπησαν” 10αδα τα τελευταία 20 χρόνια

Οι ελληνικές επιτυχίες που μάγεψαν το κοινό του διαγωνισμού

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί αύριο Πέμπτη 9/5 στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision 2024.

Τα προγνωστικά για πρόκριση και μια καλή θέση στον τελικό του διαγωνισμού, είναι υπέρ της ελληνικής συμμετοχής.

Ωστόσο, εμείς θυμηθήκαμε όλες τις συμμετοχές οι οποίες μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους και εν τέλει έφτασαν μέχρι και την δεκάδα. Εσύ τα θυμάσαι;

 

Δείτε ακόμη: Eurovision 2024: Η Έλενα Παπαρίζου και η Sertab Erener θα τραγουδήσουν στον Β’ Ημιτελικό

 

Οι κορυφαίες συμμετοχές της Ελλάδας στην Eurovision

Αν και τα τελευταία χρόνια δεν μπορούμε να πούμε πως οι ελληνικές συμμετοχές έχουν φέρει εις πέρας την αποστολή τους, η Ελλάδα από την μέρα που μπήκε στον διαγωνισμό είναι από τις χώρες που τραβούν την προσοχή με τις συμμετοχές της.

 

Die Together – Αμάντα Γεωργιάδη

Η πιο πρόσφατη συμμετοχή που έφτασε από την θέση 10 και πάνω είναι αυτή της Αμάντας Γεωργιάδη, το 2022, η οποία πλασαρίστηκε στην 8η θέση.

Το τραγούδι αναφέρεται σε μια σχέση που πεθαίνει. Ωστόσο, σε μια ύστατη προσπάθεια, ο τραγουδιστής θέλει να χωρίσει τη ζωή του μαζί με τον σύντροφό του, ώστε να είναι μαζί μέχρι το τέλος της ζωής τους.

 

Δείτε επίσης: Eurovision 2024: Η Έλενα Παπαρίζου θα ανακοινώσει το 12άρι της Ελλάδας

 

Alcohol is free – Koza Mostra & Αγάθωνας

Μια από τις πλέον “ελληνικές” συμμετοχές ήταν αυτή του Αγάθωνα με τους Koza Mostra το 2013.

Το κομμάτι ένωνε το ελληνικό ρεμπέτικο στοιχείο, με τον νέο ήχο και τις… ελληνικές συνήθειες.

Ο balkan ήχος των Koza Mostra και το μπαγλαμαδάκι του Αγάθωνα χάρισαν στην Ελλάδα… την 6η θέση, κόντρα στα προγνωστικά.

 

Watch my dance – Λούκας Γιώρκας & Stereo Mike

O νικητής του X Factor και κύπριος Λούκας Γιώρκας μαζί με τον Stereo Mike πάντρεψαν το ζεϊμπέκικο με το rap και μάλιστα η ιδέα άρεσε αφού τερματίσαμε στην 7η θέση, στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2011.

 

ΏΠΑ – Γιώργος Αλκαίος & Friends

Το “ΏΠΑ!” είναι ένα τραγούδι που ηχογραφήθηκε από τον Έλληνα τραγουδιστή Γιώργο Αλκαίο.

Το τραγούδι γράφτηκε από τον ίδιο τον Γιώργο Αλκαίο, τον Γιάννη Αντωνίου, τον Δημήτρη Χορταριά, τον Μάνο Χορταριά, τον Διονύση Σχοινά, τον Τόλη Σχοινά, την Κασσιανή Καραγιουλέ και τον Σταύρο Αποστόλου.

Το τραγούδι είναι πιο γνωστό ως η ελληνική συμμετοχή στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2010, όπου κατέκτησε την 8η θέση.

 

This is our night – Sakis Rouvas

“This Is Our Night” είναι ο τίτλος ποπ τραγουδιού του Σάκη Ρουβά, που κυκλοφόρησε το 12 Φεβρουαρίου του 2009 στην Ελλάδα και στην Κύπρο, από τη δισκογραφική εταιρεία Minos EMI.

Το τραγούδι επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 54ο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision που θα έλαβε χώρα στη Μόσχα της Ρωσίας από 12-16 Μαΐου, 2009.

Εκεί τερμάτισε στην 8η θέση.

 

Secret Combination – Καλομοίρα

Πολύ κοντά στην νική βρέθηκε η Καλομοίρα το 2008, όπου και βρέθηκε μια ανάσα από την 1η θέση κατακτώντας την 3η στον διαγωνισμό.

Με το κομμάτι να περιγράφεται ως αμερικανική παραγωγή του “perky pop” και του R&B, το συνέθεσε ο Κωνσταντίνος Παντζής με στίχους του Ποσειδώνα Γιαννόπουλου.

 

Δείτε επίσης: Καλομοίρα για Eurovision: “Μου είχαν ζητήσει να πληρώσω 800 ευρώ για το ξενοδοχείο”

 

Κυκλοφόρησε στις 26 Φεβρουαρίου 2008 από τη Heaven Music και χρησίμευσε ως το πρώτο single που κυκλοφόρησε από το τέταρτο στούντιο άλμπουμ της Καλομοίρας, το Secret Combination: The Album.

Το τραγούδι ήταν η ελληνική συμμετοχή στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2008, που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι, όπου τερμάτισε τρίτο πίσω από τη Ρωσία και την Ουκρανία.

 

Yassou Maria – Σαρμπέλ

Μια απίθανη συμμετοχή συνόδευσε τον Σαρμπέλ και την Ελλάδα στο διαγωνισμό του 2007.

Εκεί ο τραγουδιστής τερμάτισε στην 7η θέση.

 

Everything – Άννα Βίσση

Η απόλυτη ελληνίδα σταρ Άννα Βίσση, συμμετείχε στην Eurovision που διοργανώθηκε στην Ελλάδα.

Η ελληνίδα τραγουδίστρια βρέθηκε στην 9η θέση.

 

My Number One – Έλενα Παπαρίζου

Το “My Number One” είναι το νικητήριο τραγούδι του 50ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision το 2005, που είναι η συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision του 2005 από την Έλενα Παπαρίζου.

Με μουσική του Μάνου Ψαλτάκη, Χρήστου Δάντη και στίχους του Χρήστου Δάντη και της Ναταλίας Γερμανού, το “My Number One” έδωσε στην Ελλάδα την πρώτη νίκη στην Eurovision.

Το τραγούδι είναι αξιοσημείωτο για τη χύτευση στοιχείων παραδοσιακής ελληνικής μουσικής σε σύγχρονο χορευτικό σκηνικό: η σύνθεση του περιλαμβάνει μπουζούκι και σόλο με κρητική λύρα.

 

Δείτε ακόμη: Έλενα Παπαρίζου: “Έχω απώλεια μνήμης από την πάρα πολλή δουλειά και την αϋπνία”

 

Shake It  Sakis Rouvas

O Σάκης Ρουβάς το 2004 ήρθε πολύ κοντά σε μια νίκη με το ανεβαστικό κομμάτι Shake it. Ωστόσο και η 3η θέση δεν ήταν και άσχημη.

Το τραγούδι είναι up-tempo, πλήρως στην αγγλική γλώσσα, με τον Ρουβά να λέει στην αγάπη του ότι “θα αντάλλασσα τη ζωή μου για μια νύχτα μαζί σου” (“I would trade my life for a night with you”) και ζητώντας από την αγάπη του να “το κουνήσει” (“shake it”) γι’ αυτόν.

Η μουσική -του Νίκου Τερζή- περιλαμβάνει επίσης κάποια παραδοσιακά ελληνικά όργανα, καθώς και τα βαριά χορευτικά beats που διακρίνονται όλο και περισσότερο στο Διαγωνισμό.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου