Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Συγκλονίζει η Δάφνη Καραβοκύρη: “Ως παιδί εκλάμβανα έλλειψη αγάπης και μία ασυνεννοησία”

“Μακάρι να ήμουν μεγαλύτερη τότε, ώστε να είχα τις πληροφορίες να τη βοηθήσω και να με βοηθήσω”

H Δάφνη Καραβοκύρη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή “Όλα για την υγεία μας Vita” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη.

Η γνωστή δημοσιογράφος περιέγραψε το πώς και πότε έγινε η διάγνωση της μητέρας της με τη διπολική διαταραχή, τα σχόλια που άκουγε για εκείνη και όσα της είχε πει σχετικά με την κατάστασή της.

“Η διάγνωση της μητέρας μου έγινε το 2005-2006, όταν χρειάστηκε να πάει στον ψυχίατρο για να βγάλει μία αναπηρική σύνταξη λόγω του καρκίνου που είχε περάσει. Ως παιδί εγώ αυτό που εκλάμβανα ήταν έλλειψη αγάπης και μία ασυνεννοησία” περιγράφει η Δάφνη Καραβοκύρη.

 

“Μου έλεγε: προσπάθησα να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα”

“Αυτό πονάει περισσότερο ένα παιδί, γιατί δεν μπορείς να το αποκωδικοποιήσεις. Μακάρι να ήμουν μεγαλύτερη τότε, ώστε να είχα τις πληροφορίες να τη βοηθήσω και να με βοηθήσω” εξομολογείται η δημοσιογράφος στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη.

“Τα συμπτώματα που βίωνε ήταν μία πολύ βαθιά θλίψη, μία εξωφρενική μελαγχολία και έναν πάρα πολύ έντονο εκνευρισμό με τα πάντα. Και φυσικά κυκλοθυμικά επεισόδια: πάρα πολύ ψηλά και πάρα πολύ χαμηλά. Ο πιο συχνός χαρακτηρισμός που άκουγα για τη μητέρα μου ήταν «τρελή», το άγνωστο μας τρομάζει όλους. Η διάγνωση την ανακούφισε. Μου έλεγε: προσπάθησα να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα” αφηγείται η Δάφνη Καραβοκύρη αμέσως μετά.

“Είμαι εδώ με την άδεια και την ευχή της. Μου λέει: παιδί μου, θέλω να εκμεταλλευτώ το δημόσιο βήμα που έχεις, γιατί θέλω μέσω εσού να βοηθήσω κι άλλους” σημειώνει σε άλλο σημείο η Δάφνη Καραβοκύρη για την ψυχική ασθένεια της μητέρας της.

 




Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου