Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Κωνσταντίνα: “Δεν μπορώ να δω τη Famagusta. Θέλω να προστατέψω τον εαυτό μου…”

Οι σοκαριστικές περιγραφές από όσα έζησαν σαν παιδάκι στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Σε μία εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη προχώρησε η Κωνσταντίνα στην εκπομπή Στούντιο 4 με το βάρος της συζήτησης να πέφτει πάνω στην κυπριακή της καταγωγή και τα δεινά που έζησε ως παιδάκι στην τουρκική εισβολή.

Στα 15 της ήρθε στην Αθήνα μαζί με τον αδερφό της για να κυνηγήσει το όνειρό της στη μουσική κουβαλώντας φρικτές μνήμες στην πλάτη της από τον πόλεμο.

«15 χρονών ήρθα από την Κύπρο στην Αθήνα. Τραγουδούσε, έπαιζε κιθάρα, και εγώ έπαιζα κιθάρα. Ήρθαμε να δουλέψουμε, η Χαρούλα Αλεξίου με άκουσε στην Κύπρο και μου είπε αν ανέβω στην Αθήνα να τη βρω. Έτσι μπήκε η σκέψη να έρθουμε στην Ελλάδα».

«Για τον ελληνισμό της Κύπρου το επίκεντρο είναι η Αθήνα. Για να κάνεις καριέρα ξέραμε ότι αν δεν έρθουμε στην Αθήνα δεν θα πάμε μπροστά καλλιτεχνικά».

Με φόρτιση θυμάται μέχρι και σήμερα τις τραγικές εικόνες που αντίκρισε στα τρυφερά χρόνια της παιδικής της ηλικίας.

«Το να ζει ένα παιδάκι τον πόλεμο… Να έχει τον πατέρα αγνοούμενο, δύο αδέρφια που τα συλλάβανε… Είχα πάει με τον αδερφό μου στη δεύτερη εισβολή σε ένα χωριό κοντά στην Αμμόχωστο στον θείο μας που δεν υπήρχε υποτίθεται κίνδυνος και μπήκαν οι Τούρκοι. Φύγαμε μέσα από σφαίρες και πυροβολισμούς. Αυτά είναι πολύ χαραγμένα μέσα μου».

«Αυτό που με συγκλόνισε ήταν το πραξικόπημα. Έγινε ανακωχή και πήγαμε στο σουπερμάρκετ με τη μητέρα μου και ξαφνικά είδαμε να έχουν στήσει μπλόκο απέναντι, σταμάτησαν ένα τζιπ. Έτρεχαν να ξεφύγουν οι άνθρωποι και τους έριχναν με τα όπλα. Πήραν έναν από αυτούς και ήρθε ένας με ένα πυροβόλο και τον εκτέλεσε μπροστά στα μάτια μας».




«Μέχρι που ζούσε η μητέρα μου δεν αναφερόμασταν σε όλα αυτά. Ο αδερφός μου θέλει να αναπολεί και να λέει γεγονότα, η αδερφή μου λέει θέλει να τα σβήσει. Δεν μπορείς να μπεις στην ψυχολογία όσων έχουν ζήσει την αιχμαλωσία».

«Ο πόλεμος στην Κύπρο είναι χαραγμένος μέσα μου είναι πολύ σκληρές εικόνες τα κουβαλάς μέσα σου. Δεν μπορώ να δω τη Famagusta γιατί νιώθω ότι θα μου ξύσει τις πληγές, θέλω να προστατέψω τον εαυτό μου» ανέφερε μέσα σε όλα.

Πίσω από τη συμφιλίωση της Άντζελας Δημητρίου με την κόρη της, Όλγα Κιουρτσάκη υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος θέλησε να θυμίσει και στις δύο πόση αγάπη έχουν η μία για την άλλη μέσα τους.

Άντζελα Δημητρίου:Οι σχέσεις με την κόρη της σήμερα & ο λόγος που ο γαμπρός της δεν πήγε στην κηδεία

Ο λόγος για τον παπα Παναγιώτη, πνευματικό της Άντζελας Δημητρίου ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό της τραγουδίστριας και ξέρει από πρώτο χέρι όλα όσα έχουν συμβεί ανάμεσα σε μητέρα και κόρη.

Ο παπά Παναγιώτης, μιλώντας στην εκπομπή Super Κατερίνα, δεν έκρυψε την εμπλοκή του στην όλη αντιπαράθεση, τονίζοντας όμως πως η Άντζελα, όπως κάθε μάνα, πάντα ανησυχεί για το παιδί της.

Η μεγάλη απώλεια της μητέρας της τραγουδίστριας, αναπόφευκτα τις έφερε και πάλι κοντά, με τον παπά Παναγιώτη να βρίσκεται στο πλευρό και των δύο για να τις στηρίξει και να τις οδηγήσει ξανά σε ένα δρόμο χωρίς εντάσεις και εγωισμούς.

«Κάθε μάνα ανησυχεί για το παιδί της και βρίσκει τη δύναμη να συγχωρεί» αρκέστηκε να δηλώσει ο ιερωμένος ο οποίος και μεσολάβησε για να δει ξανά μονιασμένες μάνα και κόρη.




Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου