Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Χρήστος Λούλης για “Famagusta”: “Κάθε φορά με συγκλονίζουν αυτές οι ιστορίες”

Πώς είπε το “ναι” στην πρόταση του MEGA;

Λίγη ώρα αφότου το δεύτερο επεισόδιο της Famagusta μονοπώλησε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών το βράδυ της Κυριακής στο MEGA, ο πρωταγωνιστής της σειράς Χρήστος Λούλης βρέθηκε στον καναπέ του «MEGA Καλημέρα» και την Ελεονώρα Μελέτη.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής θέλησε να μεταφέρει στον ηθοποιό τις απορίες των τηλεθεατών που φαίνεται πως αγκάλιασαν τη σειρά και τους ήρωές της από το πρώτο λεπτό. Πριν ρωτήσει οτιδήποτε άλλο, η Ελεονώρα Μελέτη αναρωτήθηκε αν ο Μάικλ, ο ρόλος που υποδύεται, υποψιάζεται κάτι για την αληθινή του καταγωγή.

«Η μητέρα μου είναι Ελληνίδα του Λονδίνου, ο πατέρας μου είναι Κύπριος πιλότος. Μεγάλωσα στο Λονδίνο, ξέρω ότι γεννήθηκα στο Λονδίνο. Υπάρχει κάτι που με τραβάει στο νησί, αλλά είναι από αυτά τα παράξενα, αδιόρατα, ανεξερεύνητα, ανεξήγητα πράγματα που σε τραβάνε κάπου χωρίς να ξέρεις για ποιον λόγο. Δεν έχω καμία ιδέα, τίποτα» ανέφερε ο Χρήστος Λούλης.

 

Δείτε επίσης: Στην κορυφή της prime time το “Famagusta”

 

Αν και δεν θέλησε να αποκαλύψει πολλά για τη συνέχεια, ο ηθοποιός δήλωσε: «Ερευνώντας, γιατί κάποια στιγμή η βιολογική μου μαμά θα μου μιλήσει, θα δώσει συνέντευξη για τη δική της ιστορία, και σε κάτι συμπληρωματικό που θα πει, θα δώσει μια πληροφορία που θα είναι η πληροφορία «κλειδί», που θα με κάνει να καταλάβω ότι μάλλον κάτι παίζει με εμένα, ότι αφορά τη δική μου τη ζωή. Από εκεί θα καταλάβω και θα έρθουν τούμπα τα πράγματα όλα, θα ανοίξουν οι ουρανοί».

Σε κάθε περίπτωση, ο ηθοποιός αποκαλύπτει πως δεν έχει ακόμη γυριστεί η σκηνή της επανένωσής του με την πραγματική του μητέρα: «Όχι δεν έχω φτάσει εκεί, όσο πλησιάζει ο καιρός το κλωθογυρίζω στο κεφάλι μου. Μόνος τη σκέψη ότι επίκειται αυτό το γύρισμα, έχω αρχίσει και σκέφτομαι, πώς είναι ένας άνθρωπος στα 50 του να καταλάβει ότι η ρίζα του είναι τελείως διαφορετική» είπε για τη συνέχεια της σειράς και την αποκάλυψη της αλήθειας.

 

Δείτε ακόμη: Αιμιλία Υψηλάντη: “Είπα ναι αμέσως στο Famagusta, με ενδιαφέρει το θέμα”

 

Οι αληθινές μαρτυρίες για τον πόλεμο του ‘74

Εκείνο που έχει κάνει αίσθηση στη σειρά Famagusta είναι οι μαρτυρίες των ανθρώπων από τα τραγικά γεγονότα του ‘74. «Σε κάθε επεισόδιο έχουμε και μια καινούργια ιστορία που αφηγείται κάποιος. Σπουδαίοι Κύπριοι ηθοποιοί μιλάνε και παίζουν guest για ένα επεισόδιο και λένε αυτές τις ιστορίες. Κάθε φορά με συγκλονίζουν αυτές οι ιστορίες γιατί μόνο στην σκέψη ότι είναι αληθινές, ότι υπάρχουν άνθρωποι που τα έχουν ζήσει αυτά, σηκώνεις τα χέρια ψηλά» σχολιάζει ο Χρήστος Λούλης.

«Από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλα πράγματα τα οποία, άλλες ιστορίες, που δεν πάει το μυαλό σου καν. Δεν είναι απλά ιστορίες με στρατιώτες που έρχονται και χαλάνε τα σπίτια ή αιχμαλωτίζουν ή σκοτώνουν» συνεχίζει για τα περιστατικά που θα περάσουν με έναν μυθοπλαστικό τρόπο από τη μικρή οθόνη. «Είναι ιστορίες με βιασμούς, με φυλακίσεις, με περιπλανήσεις ανθρώπων αιχμαλώτων στις φυλακές της Τουρκίας. Είναι ό,τι μπορεί να φανταστεί το μυαλό μας, έχει συμβεί στους ανθρώπους και συμβαίνει κάθε μέρα στους ανθρώπους που ζουν έναν πόλεμο», συμπληρώνει.

Ο Χρήστος Λούλης αναφέρθηκε άλλωστε και στην πρώτη μαρτυρία της σειράς, εκείνη για την ιστορία της Χαρίτας Μάντολες, την οποία υποδύθηκε η Δέσποινα Μπεμπεδέλη. «Μετά το επεισόδιο χθες είχε μια πολύ ωραία εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη που έλεγε ότι είναι περίπου 35 παιδιά που είναι αγνοούμενα. Κάποια από αυτά μπορεί να έχουν σκοτωθεί, αλλά φαντάζομαι ότι οι γονείς τους κάπως πρέπει να συνεχίσουν να ζουν. Το χειρότερο είναι πως ένα παιδί μπορεί να έχει ξεχάσει» προσθέτει.




 

Πώς είπε το «ναι» στην πρόταση του MEGA

Μιλώντας για τον τρόπο που είπε τελικά το «ναι» στη σειρά, o Χρήστος Λούλης είπε: «Είμαι στη φάση που κάνω γυρίσματα για τον ‘Όρκο’ και που κάνω και τον ‘Θείο Βάνια’. Τους εξέφρασα την επιφύλαξή μου γιατί δεν έχω ξανακάνει καθημερινό και επειδή ήξερα ότι θα είναι Αντρέας Γεωργίου που κάνει καθημερινά, τους είπα ότι μου φαίνεται δύσκολο».

Ο ηθοποιός περιγράφει πως όταν του εξήγησαν το κόνσεπτ δέχτηλε την πρόταση: «Έχω σχέση με την Κύπρο, η γυναίκα μου είναι από εκεί, πηγαίνω κάθε καλοκαίρι πολλά χρόνια, έχω γνωρίσει ανθρώπους, έχω ακούσει ιστορίες. Έχει πολύ ενδιαφέρον να δεις αυτός ο λαός την καθημερινότητά του τι θυμάται, πώς το θυμάται. Υπάρχουν όλων των ειδών οι αντιμετωπίσεις, άνθρωποι που το θυμούνται και το κρατάνε στον κόρφο τους, άνθρωποι που το αφήνουν πίσω τους».

 

 

Οι δηλώσεις του στις κάμερες και η καριέρα του ως σήμερα

Ο δημοφιλής ηθοποιός αναφέρθηκε και στην καριέρα του στην υποκριτική. «Νομίζω ότι η παρουσίαση θέλει ένα μεγάλο ταλέντο το οποίο δεν ξέρω αν το έχω γιατί υπάρχουν στιγμές που… το να πάω σε μια εκπομπή μια στο τόσο, οκ, παίρνεις και μια ανάσα πιο πριν άμα δεν είσαι και πολύ επικοινωνιακός άνθρωπος και λες πάμε. Είναι άλλο να το κάνεις κάθε μέρα» είπε για την περίφημη πλέον δήλωσή του, πως δεν καταλαβαίνει γιατί να μην έχει το ίδιο δικαίωμα ένας ηθοποιός να αναλάβει την παρουσίαση μιας εκπομπής. «Από εκεί και πέρα, ναι, ένας δημοσιογράφος μπορεί να έχει στα κιτάπια του λίγο παραπάνω… αλλά και ένας ηθοποιός μπορεί να είναι πολύ καλός στο μπλα μπλα και να μπορεί να οδηγήσει τον συνομιλητή του εκεί που πρέπει» είπε.

Αναφερόμενος στη δική του πορεία στην υποκριτική, είπε: «Είμαι αυστηρός και με τον εαυτό μου και με τους άλλους. Νιώθω ότι είμαι άδικος γιατί μπορεί να σκέφτομαι πραγματικά πόσο καλοί είναι αλλά θα εστιάσω σε αυτό που επιδέχεται επιδιόρθωσης».

«Ένα από τα μεγαλύτερά μου ελαττώματα είναι ότι ξεκινάω με τα… ελαττώματα. Ένα μεγάλο μου προτέρημα είναι ότι μπορώ και το αναγνωρίζω και ζητάω συγγνώμη. Θέλει πολύ θάρρος να ζήσεις μια ζωή χωρίς να ζητήσεις συγγνώμη, έχω ζητήσει και συγγνώμη δημόσια» συνεχίζει.

 

 

Ο Χρήστος Λούλης για την οικογένειά του

«Είμαι καλός μπαμπάς. Είμαι συμμετοχικός αλλά υπάρχουν και στιγμές που προσπαθώ να δώσω χώρο. Αποφεύγω να είμαι από πάνω. Οι γονείς μου το δέχτηκαν πολύ καλά (σ.σ. ότι έγινε ηθοποιός)» λέει ο ηθοποιός.

«Σπούδασα κάτι τελείως άσχετο, βαριόμουν στο πανεπιστήμιο, κοιμόμουν όρθιος. Ανακάλυψα μια θεατρική ομάδα, ερασιτεχνική, στο πανεπιστήμιο και η βαρεμάρα μου με έστρεψε να πάω εκεί και αποφάσισα ότι μου αρέσει αυτό και θέλω να το κάνω κάθε μέρα. Ήμουν 19 τότε» προσθέτει.

Κλείνοντας τη συνέντευξή του, ο πρωταγωνιστής του Famagusta αναφέρει: «Αποφεύγω να τη φανταστώ τη ζωή μου σε 20 χρόνια. Έχω κάνει πάρα πολλά λάθη τα οποία πληρώνω. Με αδίκησαν άνθρωποι πολλοί που μου προσέδωσαν και κίνητρα τα οποία δεν υπήρχαν. Οι επιλογές που κάνουμε είναι αυτό που είμαστε εκείνη την ώρα. Είμαστε το καλύτερο που μπορούμε σε κάθε δεδομένη στιγμή. Έχω και εγώ αδικήσει κόσμο».

Όσο για τη συμβουλή που δε θα ξεχάσει ποτέ; «Ο Μίνως Βολανάκης μου είχε πει ότι το μεγαλύτερο και το πιο πολύτιμο αγαθό είναι η υπόσχεση που δίνεις στον εαυτό σου και στον κόσμο για το τι μπορείς να γίνεις. Τώρα που είμαι 47, δε θέλω να γίνω τίποτα».




Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου