Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Την Τρίτη η κηδεία του Χάρη Κωστόπουλου – Η επιθυμία της οικογένειάς του

Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 20/1/2024, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο

Ο Χάρης Κωστόπουλος έφυγε από τη ζωή στα εξήντα χρόνια του το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Την είδηση έκανε γνωστή η οικογένεια του τραγουδιστή με μια ανακοίνωση στο Facebook, μέσα από την επίσημη σελίδα του. «Με μεγάλη θλίψη σάς ανακοινώνουμε ότι ο αγαπημένος μας πατέρας και σύζυγος Χάρης άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Θα ενημερώσουμε σύντομα για το πότε και πού θα λάβει χώρα η κηδεία, ούτως ώστε να αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί τον Χάρη μας. Ζητάμε την κατανόηση και το σεβασμό αυτή τη στιγμή στο πένθος που βιώνουμε. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του “Metropolitan” για τις προσπάθειές τους σε όλη αυτή τη διαδρομή. Χρήστος, Ραφαήλ, Βιβή» αναφέρει η ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα του τραγουδιστή.

 

Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή

Λίγο αργότερα, η οικογένειά του επανήλθε: «Η εξόδιος ακολουθία και ταφή του Χάρη Κωστόπουλου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23/01, στις 10.00 π.μ., στο Νέο Κοιμητήριο Γλυφάδας, στο τέρμα της οδού Μικράς Ασίας. Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να ενισχυθεί ο Σύλλογος “Φλόγα” Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια».

 

Ο γιος του Χρήστος μίλησε στην Σάσα Σταμάτη

Λίγες ώρες πριν ο τραγουδιστής αφήσει την τελευταία του πνοή, μίλησε στην «ΟΝ time» και τη Σάσα Σταμάτη ο γιος του Χρήστος σχετικά με την κατάσταση της υγείας του πατέρα του: «Νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Έχει περίπου ενάμιση μήνα που νοσηλεύεται και αυτή είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή. Όλη η οικογένεια είμαστε δίπλα του με την αγάπη μας και τη στήριξή μας. Η μητέρα μου, η Βιβή, δεν έχει φύγει στιγμή από δίπλα του. Είναι δύσκολες οι καταστάσεις. Τον αγαπώ πάρα πολύ, με στηρίζει πάρα πολύ. Είμαστε ίδιοι χαρακτήρες. Ο μπαμπάς μου είχε μια περιπέτεια με την υγεία του όταν ήταν είκοσι τεσσάρων χρόνων και έχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τον Άγιο Ραφαήλ, γι’ αυτό τον αδελφό μου, που είναι είκοσι έξι χρόνων, τον λένε Ραφαήλ».

 

Ποιος ήταν ο Χάρης Κωστόπουλος

Ο Χάρης Κωστόπουλος γεννήθηκε στην Αριδαία στις 16 Μαρτίου του 1964 και μεγάλωσε σε μουσική οικογένεια. Είχε δύο αδέλφια, τον Αλέξη, που παίζει μπουζούκι, και τον Δημήτρη, ο οποίος ασχολείται επίσης με τη μουσική και παίζει πιάνο και τραγουδάει. Ξεκίνησε την καριέρα του ως οργανοπαίκτης μπουζουκιού σε ηλικία μόλις έντεκα ετών για λογαριασμό διαφόρων κέντρων διασκέδασης σε πόλεις της Μακεδονίας, όπως η Έδεσσα και η Βέροια.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του κυκλοφόρησε είκοσι τρεις δίσκους. Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές επιτυχίες του είναι τα: «Με ξεχνάς», «Είσαι μια θεά», «Τι αμαρτίες έχω κάνει» και «Βρείτε μου κάποια που να ’χει αισθήματα». Είχε γράψει στίχους και μουσική για σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες, όπως ο αείμνηστος Βασίλης Καρράς, η Μαίρη Βάσσου, ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος, ο Σταμάτης Γονίδης, ο Ζαφείρης Μελάς, ο Λευτέρης Πανταζής, η Χαρά Βέρρα και ο Αντύπας.

 

Η μάχη με τη λευχαιμία

Ο Χάρης Κωστόπουλος είχε μιλήσει πριν από δύο χρόνια για τη μάχη που είχε δώσει με την υγεία του τρεις δεκαετίες πριν. «Το μεγαλύτερο ψέμα που έχω ακούσει είναι ότι πέθανα. Κάποια στιγμή είχα αρρωστήσει σοβαρά. Πέρασα μια πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας. Πέρασα λευχαιμία πριν από τριάντα χρόνια. Κατέβαινα από την πίστα, λιποθυμούσα… Να ’ναι καλά μια θεία μου από τη Μυτιλήνη, που μου έστειλε κάτι βιβλία από τον Άγιο Ραφαήλ. Τα διάβασα, γιατί δεν ήμουν πολύ της εκκλησίας. Έγιναν κάποια πράγματα που εγώ δεν μπορώ να τα εξηγήσω σαν άνθρωπος. Είδα κάτι που εγώ πίστευα ότι ήταν ο Άγιος Ραφαήλ. Με βοήθησε πάρα πολύ ψυχολογικά, παράλληλα βέβαια με τους γιατρούς. Δεν πήγα στο σπίτι μου και έγινα καλά» είχε δηλώσει στο «Πρωινό». Παράλληλα, είχε δηλώσει πως «τάμα έκανα μετά, όταν ήρθε ο δεύτερος γιος μου. Τον έβγαλα Ραφαήλ, για να τον ευχαριστήσω γι’ αυτό που έκανε για μένα».

Αδελφικοί φίλοι, ο Χάρης Κωστόπουλος και ο Βασίλης Καρράς «έφυγαν» με ένα μήνα διαφορά, έχοντας δώσει και οι δύο μάχη με τον καρκίνο. Όλο αυτό τον καιρό είχε στο πλευρό του τα αγαπημένα του πρόσωπα, όπως τη σύζυγό του Βιβή, τους δύο γιους του Χρήστο και Ραφαήλ, καθώς και τον αδελφό του Δημήτρη, ο οποίος πηγαινοέρχεται από τη Θεσσαλονίκη, όπου και κατοικεί μόνιμα.

Αξιομνημόνευτη είναι επίσης η σχέση που διατηρούσε ο Χάρης Κωστόπουλος με τον Βασίλης Καρράς, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον προηγούμενο μήνα, με την απουσία του από την κηδεία να είναι ηχηρή, αλλά αναπόφευκτη λόγω της νοσηλείας του. Ήταν αδελφικοί φίλοι και κουμπάροι. Οι δύο καλλιτέχνες ήταν αυτοκόλλητοι από παλιά, από τα νεανικά τους χρόνια. Ο Χάρης Κωστόπουλος ήταν μουσικός και μαέστρος του Βασίλη Καρρά και τον συνόδευε με το μπουζούκι του παντού, σε όλες τις εμφανίσεις του στα νυχτερινά μαγαζιά.

Μάλιστα, είχε γράψει στον Βασίλη Καρρά και πολλές από τις πρώτες επιτυχίες που ερμήνευσε. Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο Χάρης Κωστόπουλος είχε πει για τον αείμνηστο Βασίλη Καρρά: «Επειδή ήμουν πάρα πολλά χρόνια μουσικός του, τα περισσότερα τραγούδια μου τα έχει πει ο Βασίλης, όπως το “Περιττό να σου πω”, “Καρδιά είσαι εσύ ή βάσανο”, “Πεθαίνω”, “Πώς τολμάς” και άλλα πολλά». Αλλά η σχέση τους δεν περιορίστηκε στον επαγγελματικό τομέα, αφού συνδέθηκαν ακόμη πιο στενά όταν ο Βασίλης Καρράς πάντρεψε τον Χάρη Κωστόπουλο με τη σύζυγό του Βιβή, ενώ στη συνέχεια, το 1989, βάφτισε τον πρωτότοκο γιο του Χρήστο.

 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “On Time” στις 22/1/2024

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου