Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Οι επώνυμοι Έλληνες που αντιδρούν στην τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Οι περισσότεροι επώνυμοι Έλληνες εκφράζουν ανοιχτά την άποψή τους

Άνοιξε η κουβέντα το τελευταίο διάστημα γύρω από την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια στη χώρα μας με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για να επιτραπεί ο γάμος ατόμων του ίδιου φύλου στη χώρα μας.

Οι περισσότεροι επώνυμοι Έλληνες εκφράζουν ανοιχτά την άποψή τους υποστηρίζοντας πως όπως τα ετερόφυλα, έτσι και τα ομόφυλα ζευγάρια θα έπρεπε να έχουν το δικαίωμα να υιοθετήσουν παιδί εφόσον μπορούν να του προσφέρουν την ίδια αγάπη και φροντίδα.

Ωστόσο, είναι και κάποιοι που εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί δηλώνοντας πως διαφωνούν με το να δοθεί το δικαίωμα της τεκνοθεσίας στα ομόφυλα ζευγάρια.

 

Νίκος Οικονομόπουλος

«Δε συμφωνώ με την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, αλλά αυτή είναι η άποψή μου. Είναι ένα κομμάτι που εγώ προσωπικά δεν το δέχομαι. Έχει να κάνει με το θέμα της πίστης, είναι θέμα δικό μου. Πιστεύω ότι ένα παιδί χρειάζεται τη μαμά και τον μπαμπά, αυτό έχει ορίσει η φύση μας. Τώρα από εκεί και έπειτα τους νόμους στα χαρτιά τους βάζουν οι άνθρωποι, οπότε ας πάρει το κρίμα στον λαιμό του ο νομοθέτης» δήλωσε πρόσφατα ο Νίκος Οικονομόπουλος στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρωινό» και τον Γιώργο Λιάγκα, προκαλώντας αρκετές αντιδράσεις.




 

Mαρία Ιωαννίδου

Αντιδράσεις όμως προκάλεσαν και όσα δήλωσε η Μαρία Ιωαννίδου, η οποία υποστήριξε πως αν ένα παιδί υιοθετηθεί από ομόφυλο ζευγάρι, θα γίνει και εκείνο ομοφυλόφιλο.

«Οι γονείς είναι πρότυπα, οπότε δεν ακούμε τους γονείς μας; Πολλές φορές δεν τους ακούμε και μακάρι και σε αυτή την περίπτωση να μην τους ακούσουμε. Από εκεί και έπειτα οι ρόλοι είναι διαφορετικοί, άλλο η μαμά, άλλο ο μπαμπάς. Δεν μπορείς να κάνεις τον ίδιο ρόλο. Αν ένα παιδί υιοθετηθεί από ομόφυλο ζευγάρι ποιος θα το θηλάσει; Εμείς έχουμε και τα εργαλεία μας. Εκείνοι τα έχουν; Να προσέξουμε λίγο.




 

Πωλίνα Γκιωνάκη

Κατά της τεκνοθεσίας όμως δήλωσε πως είναι και η Πωλίνα Γκιωνάκη. Η ηθοποιός το πρωί της Παρασκευής 05/01/2024 ανέφερε, «Είμαι διστακτική στο θέμα των παιδιών. Μιλάμε για βία. Έχει σκεφτεί κανείς τι bullying θα υποστούν αυτά τα παιδιά στο σχολείο; Να προσπαθήσουμε αυτό το πράγμα να μειωθεί. Αυτή είναι η γνώμη μου. Δε ξέρω αν έχουμε εμείς το πρόβλημα. Στην Ευρώπη το δέχονται πολλά χρόνια. Στην Ευρώπη είναι άλλη η νοοτροπία από την Ελλάδα, δε λέω να μη γίνει, αλλά όλα θέλουν κάποιο χρόνο. Είμαι αρνητική στο θέμα τον παιδιών. Δεν είναι καλύτερο να είναι σε ένα ίδρυμα ένα παιδί, αλλά είναι καλύτερο να είναι σε μια οικογένεια που θα το προσέχει, ένα παιδί έχει ανάγκη από μάνα και πατέρα. Εγώ μεγάλωσα μόνη μου το παιδί μου και η έλλειψη του πατέρα υπήρχε. Ρωτήστε έναν ψυχίατρο, έναν ψυχολόγο, μη ρωτάτε εμένα».




 

Άννα Φόνσου

Θέση κατά της τεκνοθεσίας όμως έχει πάρει και η Άννα Φόνσου που σε πρόσφατες δηλώσεις της ανέφερε, «Δεν με ενδιαφέρει να παντρεύονται και να κάνουν τελετή. Καταρχάς, όλοι οι φίλοι μου είναι ομοφυλόφιλοι, δεν έχω τέτοιο πράγμα. Αλλά για τα παιδιά έχω μία ευαισθησία. Σκέφτομαι ότι έχουν τη δυνατότητα την οικονομική να τα μεγαλώσουν καλά, να πάνε σε καλά σχολεία, από το να είναι σε μια φτωχή οικογένεια, όμως έχουν σκεφτεί τι πλήγμα είναι για τα παιδιά στο σχολείο εάν πουν κάτι τέτοιο; Ξέρω από την εγγονή μου, αυτά τα παιδιά είναι τρομερά παιδιά, λένε κακίες. Γιατί αυτά τα παιδιά τα έχουν μες το μυαλό τους θαλασσώσει και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Είμαι εγώ κατά, μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά δεν το εγκρίνω».




Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου