Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Ιερέας μήνυσε τη Σοφία Μουτίδου για την ”Παναγία αχαΐρευτη της Μυκόνου”

«H κυρία Μουτίδου προσβάλλει βάναυσα μέσα στα Χριστούγεννα το ίδιο το πρόσωπο της Παναγίας» σημείωσε ο ιερέας στην επιστολή του

Επιστολή-καταπέλτη απέστειλε ο πατέρας Στυλιανός Ευαγγέλου , με την οποία κοινοποιεί την πρόθεσή του να υποβάλει μήνυση στη Σοφία Μουτίδου για τη φράση στο τελευταίο της βίντεο «Παναγία αχαΐρευτη της Μυκόνου».

Όπως αναφέρει ο 63χρονος ιερέας στην επιστολή του στο ekklisiaonline.gr, η καταγωγή του είναι από τη Μύκονο και, αν και δεν μένει εκεί, έχει υπέροχες παιδικές αναμνήσεις «πριν την αλλοτρίωση που υπέστη τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια».

 

H επιστολή του ιερέα

«Πρόσφατα έγινα δέκτης μιας ασχήμιας. Μια κυρία, της οποίας την ύπαρξη αγνοούσα, και ευτυχώς για μένα, η κυρία Μουτίδου, ηθοποιός στο επάγγελμα, σε βίντεο της στο YouTube, μεταξύ άλλων, τόλμησε να πιάσει στο στόμα της το πρόσωπο της Παναγίας μας, χρησιμοποιώντας σε κοροϊδευτικό τόνο τη φράση “Παναγία η αχαΐρευτη, που είναι στη Μύκονο η αγία της περιοχής”. Στη Μύκονο δεν υπάρχει Παναγία αχαΐρευτη, υπάρχει μονάχα Παναγία Τουρλιανή και Παναγία Παραπορτιανή. Η λέξη “αχαΐρευτος-η” είναι ύβρις, χρησιμοποιείται ως χαρακτηρισμός ανθρώπου που δεν έκανε χαΐρι, δεν προόδευσε εξαιτίας των ελαττωμάτων του, κυρίως της τεμπελιάς του, ανεπρόκοπος.

Συνεπώς, η κυρία Μουτίδου προσβάλλει βάναυσα μέσα στα Χριστούγεννα το ίδιο το πρόσωπο της Παναγίας, ρυπαίνοντας ουσιαστικά ένα θρησκευτικό σύμβολο (Άρθρο 191Α – Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019) – Προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας), ενώ ταυτόχρονα υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, όπως ακριβώς ορίζει ο αντιρατσιστικός νόμος.

Με βάση τα δύο παραπάνω άρθρα, η κυρία Μουτίδου θα κληθεί σύντομα σε απολογία ενώπιον του φυσικού της δικαστή. Και εκεί πλάκες δεν χωρούν. Καλή χρονιά σε όλους» αναφέρει στην επιστολή του.

 

*Δημοσιεύθηκε στην “On time” στις 3/1/2024

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου