Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Λάκης Λαζόπουλος: “Ο ρόλος του καλλιτέχνη είναι να μην κάνει κωλοτούμπες, έχει τρόπο το σύστημα για να σε τιμωρήσει”

“Από μικρό παιδί έβλεπα το ίδιο όνειρο: ότι πεθαίνω και σηκώνομαι μέσα από το φέρετρο στην εκκλησία”

Ο Λάκης Λαζόπουλος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου και μίλησε για όλους και για όλα.

Ο γνωστός ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας ξεκίνησε να λέει για την αποχή του από την τηλεόραση, τα πολιτικά πρόσωπα της επικαιρότητας, ενώ αποκαλύπτει και το μακάβριο όνειρο που έβλεπε από παιδί και το οποίο τον οδήγησε να γράψει το νέο του θεατρικό έργο με τίτλο «Όταν Πέθανα».

“Το έργο το έγραψα μέσα σε 15 μέρες, τους ρόλους τους ακούω μέσα στο κεφάλι μου και αντιγράφω αυτό που ακούω. Πρώτα πρέπει να τους σχεδιάσω και μετά να τους αφήσω κάπου για να τους ακούσω. Γι’ αυτό δεν θα δεις ποτέ μουντζούρα στα γραπτά μου, γράφω με το χέρι” είπε αρχικά ο Λάκης Λαζόπουλος.

“Από μικρό παιδί έβλεπα το ίδιο όνειρο: ότι έχω πεθάνει, με πηγαίνουν στην εκκλησία και στην εκκλησία βγαίνω εγώ απ’ το φέρετρο, πιάνω ένα μικρόφωνο και τους κάνω όλους να γελάνε” εξομολογείται στη συνέχεια ο ηθοποιός.

“Αυτό ήταν παιδικό μου όνειρο και με έναν τρόπο αυτό το παιδικό μου όνειρο αποφάσισα μέσα από κάποιες συγκυρίες να δένουν όλα όσα έχω ζήσει στο κεφάλι μου και είπα: ας πούμε λοιπόν ότι πεθαίνω. «Όταν Πέθανα». Τι θα ήθελα να δω;” περιγράφει ο Λάκης Λαζόπουλος στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

“Ένας ακόμα λόγος είναι, επειδή πέρναγα πολύ ζόρι ψυχολογικό από τον θάνατο της γυναίκας μου, προτιμούσα να ζω σε ένα έργο που συμβαίνουν άλλα πράγματα εντελώς διαφορετικά από τη ζωή μου” παραδέχεται συγκινημένος ο Λάκης Λαζόπουλος.

 

“Ο ρόλος του καλλιτέχνη είναι να μην κάνει κωλοτούμπες”

“Σε μια κρίση ένας σατιρικός συγγραφέας, πρέπει να κάνει τον αστείο; Δεν είναι αυτή η δουλειά μου. Ο ρόλος του καλλιτέχνη είναι να μην κάνει κωλοτούμπες. Σέβομαι τον κόσμο και δεν θα άλλαζα τη γνώμη μου για να τους αρέσω” ανέφερε για τη σάτιρα, ενώ για την δική του πορεία ο Λάκης Λαζόπουλος είπε:

“Αν δεν σκεφτόμουν θα έπρεπε να παραδεχτώ πως είμαι ηλίθιος. Έχει τρόπο το σύστημα για να σε τιμωρήσει. Αν γύρναγα τον χρόνο πίσω θα έκανα τα ίδια, γιατί ήταν αυτά που πίστευα. Κανείς δεν ήρθε μπροστά μου να μου πει τι τους ενοχλούσε, πήραν όλοι οι δημοσιογράφοι και με πυροβολούσαν. Με πέτυχαν μερικές σφαίρες αλλά δεν έγινε και κάτι”.




 

“Θεωρώ πως αυτό που έγινε στην Αριστερά ήταν εσκεμμένο”

“Θεωρώ πως αυτό που έγινε στην Αριστερά ήταν εσκεμμένο. Δεν μου αρέσει η κίνηση αυτών που έφυγαν, δείχνει μια εχθρότητα. Ο Κασσελάκης δεν έχει προτείνει κάτι, δεν έχει ένα συγκεκριμένο όραμα. Βλέπεις εσύ να έχει; Τον ψήφισαν γιατί ήταν ένα πεθαμένο κόμμα και το ζωντάνεψε λίγο, έφερε έναν ξένο αέρα, σαν τη θεία από το Σικάγο” είπε για όσα έγιναν στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο Λάκης Λαζόπουλος.

Ερωτηθείς για το αν λείπει το “Αλ Τσαντίρι” από την τηλεόραση είπε:

“Δε ξέρω αν λείπει το Αλ τσαντίρι από την τηλεόραση. Πιστεύω ότι λείπει η ουσιαστική σάτιρα όμως. Δεν είναι απαραίτητο να την κάνω εγώ, ας την κάνει κάποιος άλλος” και πρόσθεσε πως, το διαδίκτυο δίνει διαφορετικό βήμα στη σάτιρα.







Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου