Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Γρηγόρης Βαλτινός: “Τον πατέρα μου τον γνώρισα στα 22 μου”

Ο ηθοποιός μίλησε στον Κώστα Τσουρό για όλα

Καλεσμένος στην παρέα του «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» ήταν ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο οποίος μίλησε για τα παιδικά του χρόνια και τους χωρισμένους γονείς του, τη νέα σειρά του Mega, Famagusta, στην οποία πρωταγωνιστεί, τον λόγο που δεν παίζει συχνά στην τηλεόραση, αλλά και τον ηλιακό ρατσισμό.

«Είμαι σε πολύ καλή φάση. Διάβαζα τα λόγια μου πριν έρθω για το Famagusta, και υποδύομαι τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο. Θα είναι στα flash back ο Μακάριος. Ο Μακάριος συμμετέχει με ντοκιμαντεριστικό τρόπο. Δεν ήθελα να κάνω κάτι μεγάλης διάρκειας διότι η βάση μου είναι το θέατρο και δεν θα τα κατάφερνα να κάνω 10 ώρες γύρισμα και μετά θέατρο. Θεωρώ πως κάποιο θα αδικούσα. Η Βάνα Δημητρίου είναι μόνιμη συνεργάτης και μόνιμη αγάπη μου. Όπως και ο Ανδρέας Γεωργίου και ο Κούλης Νικολάου είναι παθιασμένοι με αυτό που κάνουν και καταφέρανε να αλλάξουνε τα πράγματα στην τηλεόραση και να σπάσουνε, εάν θέλετε, τα σύνορα της Κύπρου. Αυτό είναι μεγάλη νίκη», αποκάλυψε ο ηθοποιός, Γρηγόρης Βαλτινός.

Ο λόγος που δεν πρωταγωνιστεί συχνά στην τηλεόραση

Ο Γρηγόρης Βαλτινός εξήγησε και τον λόγο που δεν συμμετέχει συχνά σε σίριαλ στην τηλεόραση.

«Δεν έχω κάνει πολύ τηλεόραση και δεν ήθελα. Η υπερέκθεση στην τηλεόραση σε καίει πιστεύω. Έχω απορρίψει πολλές προτάσεις. Ήταν να παίξω σε πολλά από τα σήριαλ που βλέπετε αλλά δεν ήθελα να έχω τόσο συχνή συμμετοχή. Θέλω όταν κάνω τηλεόραση να μην κάνω θέατρο. Η τηλεόραση γίνεται για βιοποριστικούς λόγους, οπότε είχα κόστος. Δεν έχω κάνει σινεμά ενώ είναι η μεγάλη μου αγάπη. Ο λόγος είναι πως σε αυτά που με φώναξαν δεν μου άρεσαν και σε αυτά που ήθελα δεν με κάλεσαν».

Ο ηλικιακός ρατσισμός και το heavy metal video clip

Αναφερόμενος στον ηλικιακό ρατσισμό, για τον οποίο έχουν μιλήσει αρκετοί συνάδελφοί του, είπε πως θεωρεί πως δεν υπάρχει ηλικιακός ρατσισμός στο θέατρο διότι υπάρχουν ρόλοι για όλες τις ηλικίες.

«Εγώ είμαι χορτασμένος, δεν μου έχει βάλει κανένας τρικλοποδιά, θέλουμε με όλους τους συναδέλφους να ξαναβρεθούμε. Γιατί να υπάρχει ο ηλικιακός ρατσισμός; Δεν μπορεί να είσαι μεγάλος και να παίζεις τον ζεν πρεμιέ. Εγώ, καταρχάς, μεγαλώνοντας έχω προχωρήσει την τέχνη μου. Το μόνο που με τρομάζει είναι η υγεία μου. Δεν μπορώ να σταματήσω να παίζω. Έχω γεννηθεί γι’ αυτό. Τότε, νομίζω πως θα γεράσω».

Ο Γρηγόρης Βαλτινός έxει πρωταγωνίστησε σε video clip για ένα heavy medal συγκρότημα, όπου αφηγηθεί ένα απόσπασμα από την «Ιλιάδα» του Ομήρου.

«Δεν έχω καμία σχέση με τη heavy metal, μου αρέσουν τα πιο λυρικά κομμάτια και όχι τόσο τα άγρια. Έπαιξα στο video clip γιατί με συγκίνησε ο Όμηρος. Ήταν πολύ σημαντικό που μπήκε ο Όμηρος στο βίντεο διότι η παιδεία έχει εγκαταλειφθεί».

Η σχέση με τους γονείς του

Ο Γρηγόρης Βαλτινός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Da» στο θέατρο «Ιλίσια».

«Το είχα εντοπίσει πριν χρόνια και ήθελα να μεγαλώσω και να παίξω αυτό το έργο. Το ‘’Da’’ είναι ένα έργο ζωής και ψυχής. Ενώ είναι δύσκολο έργο, δεν με δυσκόλεψε γιατί το ‘’Da’’ είναι ο χαρακτήρας της μητέρα μου».

Αναφερόμενος στους γονείς του, είπε πως τον πατέρα του τον γνώρισε στα 22 του χρόνια.

«Οι γονείς μου είχαν χωρίσει όταν ήμουν μικρός. Τον πατέρα μου τον γνώρισα στα 22 μου. Ήταν στην Αμερική γι’ αυτό. Όταν τον είδα κατάλαβα πως είχαμε συγγένεια μέσω DNA. Ακόμα ήμουν στο Εθνικό τότε. Είχαμε πολύ ωραία σχέση μετά, ερχόταν στο θέατρο και με έβλεπε», είπε και συνέχισε αναφερόμενος στο έργο.

«Το Da είναι ένα έργο ψυχής, δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν θα συγκινηθεί. Δεν πίστευα πως θα έχει απήχηση σε νέους ανθρώπους που δεν έχουν ‘’φορτιστεί’’ με δυσκολίες αλλά έρχονται κλαμένοι, με κόκκινα μάτια. Για να μην μπερδέψουμε το έργο είναι κωμωδία αλλά πιστεύω πως όσο πιο αστείο είναι ένα έργο τόσο μεγαλύτερη συγκίνηση βγάζει, και όσο περισσότερο φορτιστεί κανείς συναισθηματικά τόσο πιο εύκολα γελάει».




Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου

Time Out

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου έως στις 25 Σεπτεμβρίου