Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Καθήλωσε το κοινό της Ρόδου η Βραδιά Όπερας «Maria Callas»

Η πολιτιστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Καθήλωσε το κοινό της Ρόδου η Βραδιά Όπερας “Maria Callas” στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου.

Η πολιτιστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το βράδυ της Πέμπτης 3 Αυγούστου, η Ρόδος, το νησί των Ιπποτών καλωσόρισε την εκδήλωση για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννηση της κορυφαίας Ελληνίδας υψιφώνου του 20ου αιώνα Μαρίας Κάλλας, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου.

Η πολιτιστική εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κου Γιώργου Χατζημάρκου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

Στον κατάμεστο προαύλιο χώρο στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου των Ιπποτών της Ρόδου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, Έλληνες Διεθνής Καλλιτέχνες μάγεψαν τους παρευρισκόμενους με τις λυρικές φωνές τους.

Συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά η πρίμα μπαλαρίνα Ελεάννα Ανδρεούδη, η σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη, η υψίφωνος Έλενα Κελεσίδη, η πιανίστρια Σοφία Ταμβακοπούλου και ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος.

Την μοναδική Βραδιά Όπερας προλόγισε ο Γιώργος Ντάβλας.

Καλωσόρισε το κοινό ενώ στη συνέχεια μίλησε για τη μεγάλη “ντίβα”, την κορυφαία υψίφωνο παγκοσμίως Μαρία Κάλλας και απηύθυνε μήνυμα συμπαράστασης στο Ροδιακό λαό για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη Ρόδο. Ευχαρίστησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και προσωπικά τον Περιφερειάρχη κο Γιώργο Χατζημάρκο, όπως και το Υπουργείο Πολιτισμού για τη βραδιά στον μοναδικό χώρο, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Χαιρετισμό απηύθυνε στην εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Δωδεκανήσου κος Χρήστος Μπάρδος.

Η Μαρία Κάλλας, η κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνος του 20ου αιώνα γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου του 1923, στη Νέα Υόρκη, γεννημένη Sophie Cecelia Kalos και βαπτισμένη Maria Anna Cecilia Sofia Kalogeropoulos. Απεβίωσε στις 16 Σεπτεμβρίου του 1977, στο Παρίσι.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου