Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου για το περιστατικό του στη Eurovision: «Ήταν άδικο, έφαγε πρόστιμο το ΡΙΚ και κόπηκε η φράση»

«Ήμουν εξοργισμένος. Παραπονέθηκε η Τουρκία και έκανε ένσταση. Ήταν απίστευτο αυτό το πράγμα. Γιατί; Εμείς τι είπαμε; Είπαμε μία πραγματικότητα», περιγράφει ενοχλημένος

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον την μεσηβρίαν», βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου. Ο γνωστός τραγουδιστής μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επίμαχη φράση που είπε ο ίδιος ως εκφωνητής της βαθμολογίας της Κύπρου στη Eurovision του 2006, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις και οδήγησε στην επιβολή προστίμου στο ΡΙΚ.

«Good evening, Athens. This is Nicosia calling. Unfortunately, the only divided capital left in Europe» (Καλησπέρα, Αθήνα. Σας καλεί η Λευκωσία, δυστυχώς η μόνη εναπομείνασα διχοτομημένη πρωτεύουσα στην Ευρώπη), είχε πει χαρακτηριστικά τότε ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου κατά τη live ανακοίνωση της βαθμολογίας.

«Βρήκαμε τον μπελά μας. Ήταν άδικο αυτό που έγινε. Το ΡΙΚ έφαγε πρόστιμο από την EBU, κόπηκε η φράση αυτή από το επίσημο DVD της διοργάνωσης. Εγώ ήμουν εξοργισμένος», παραδέχεται ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου.

«Παραπονέθηκε η Τουρκία και έκανε ένσταση. Ήταν απίστευτο αυτό το πράγμα. Τότε συμμετείχε η Τουρκία, ήταν πριν ακόμα σταματήσει. Και βλέπεις μετά από λίγα χρόνια να κερδίζει τραγούδι της Ουκρανίας, που μιλούσε για τη σφαγή των Τατάρων που κέρδισε κιόλας», συμπληρώνει ο τραγουδιστής, αναφερόμενος στη συμμετοχή της Jamala με το κομμάτι «1944» το 2016.

«Εμείς τι είπαμε; Είπαμε μία πραγματικότητα, που είναι αναγνωρισμένη και καταδικασμένη από τα Ηνωμένα Έθνη βάση ψηφισμάτων. Γιατί το είπα; Γιατί η μουσική ενώνει κι εμείς είμαστε ακόμα διχοτομημένοι», τονίζει στη συνέχεια ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου.

«Είμαι ενωτικός, θέλω να ενωθούν οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι. Δεν είμαι εθνικιστής. Το είπα ως μία πραγματικότητα. Παραπονέθηκε η τότε κακομαθημένη στη Eurovision Τουρκία, επειδή τότε πήγαινε καλά στον διαγωνισμό. Είμαι περήφανος που το είπα αυτό το πράγμα. Μακάρι να κέρδιζε το 2018 η Φουρέιρα και να διοργανωνόταν από κοινού η Eurovision στη Λευκωσία», επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου.




Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου