Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Ανδριάνα Μαννέτα στο «Πάμε Δανάη!»: Κάνει αποκαλύψεις για την στέψη του βασιλιά Κάρολου

Δείτε το σχετικό βίντεο

Η Ελληνίδα κειμενογράφος του βρετανικού παλατιού, Ανδριάνα Μαννέτα, μίλησε στο «Πάμε Δανάη!» για τις φήμες που θέλουν τον Χάρι και τη Μέγκαν να χωρίζουν, για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου και τις προετοιμασίες.

«Οι καλεσμένοι στη στέψη του Κάρολου θα είναι 2.000, δηλαδή το ένα τέταρτο συγκριτικά με την τελετή στέψεις της προκάτοχου μητέρας του, Ελισάβετ. Το γεγονός ότι ανακοινώθηκε η παρουσία του πρίγκιπα Χάρι στην τελετή χωρίς την Μέγκαν μας επιβεβαιώνει τις φήμες για την απόσταση που υπάρχει μεταξύ τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει περίπτωση ο Χάρι και η Μέγκαν να κοιμούνται ακόμα και σε διαφορετικά υπνοδωμάτια. Οι κύριοι λόγοι είναι η έλλειψη αποδοχής που περίμεναν μετά την κυκλοφορία της σειράς τους στο Netflix άλλα και του βιβλίου του Χάρι», είπε αρχικά η κειμενογράφος.

Στη συνέχεια περιέγραψε τους λόγους που μπορεί να έχουν φέρει την ρήξη μεταξύ του ζευγαριού.

«Ένας λόγος είναι και το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε η χρήση ναρκωτικών από τον πρίγκιπα Χάρι που του απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο ενασχόλησης με την πολιτική. Ακόμη ένας λόγος είναι η απογοήτευση της Μέγκαν Μαρκλ, που περίμενε μία πιο λαμπερή καριέρα στην υποκριτική, κάτι το οποίο όμως δεν κατάφερε. Κυρίαρχο ρόλο στη ρήξη μεταξύ του ζευγαριού παίζει και το γεγονός ότι η Μέγκαν είχε διακαή πόθο τα παιδιά τους να λάβουν βασιλικούς τίτλους», υπογράμμισε.

Για τα σύμβολα της στέψης αποκάλυψε η Ανδριάνα Μαννέτα:

«Τα σύμβολα των ρεγκάλια που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της τελετής στέψης απαρτίζονται από 23.578 πολύτιμους λίθους συνολικά. Το «κουλινάν» που κοσμεί το σκήπτρο του μονάρχη με τον σταυρό είναι το μεγαλύτερο διάφανες διαμάντι του κόσμου και συνοδεύεται από το σκήπτρο του κυρίαρχου με το περιστέρι. Αυτό που έχει τη σημαντικότερη ιστορική άξια είναι το ασημένιο, επίχρυσο κουτάλι το οποίο είναι το μοναδικό διασωθέν κειμήλιο από τον 12ο αιώνα. Σε αυτά τα σύμβολα θα δούμε τη χρυσή σφαίρα του κυρίαρχου, η οποία αναπαριστά την εξουσία του και συμβολίζει το χριστιανικό κόσμο. Επίσης θα δούμε το «αμπούλα» μία χρυσή κατασκευή που έχει την όψει ενός αετού με απλωμένα φτερά. Μέσα σε αυτή τη χρυσή κατασκευή περιλαμβάνεται το λάδι με το οποίο θα χριστεί ο βασιλιάς και η βασίλισσα και καθαγιάστηκε στην Ιερουσαλήμ τον περασμένο Μάρτιο».

Και συνέχισε αναφορικά με το στέμμα του βασιλιά Καρόλου:

«το δαχτυλίδι Sovereign’s που συμβολίζει την βασιλική αξιοπρέπεια και αποτελείται από ζαφείρι και σταυρό από ρουμπίνι και διαμάντια. Το στέμμα που θα φορέσει ο βασιλιάς Κάρολος είναι πιστό αντίγραφο του στέμματος του άγιου Εδουάρδου του 17ου αιώνα και ζυγίζει περίπου πέντε κιλά. Το στέμμα κοσμείται από 444 πολύτιμους λίθους ανάμεσα τους ζαφείρια, ρουμπίνια, αμέθυστος, τουρμαλίνες και γρανάτης». Το στέμμα που θα φορέσει η βασίλισσα Καμήλα είναι πιστό αντίγραφο του στέμματος της βασίλισσας Μαίρης. Στην ανακατασκευή του θα χρησιμοποιηθούν τρία διαμάντια τεράστιας αξίας από την προσωπική συλλογή της Ελισάβετ».

Ποιο είναι το πρωτόκολλο για τις ενδυμασίες των εστεμμένων;

«Υπάρχει επίσημος ενδυματολογικός κώδικας για την τελετή στέψεις. Θα είμαι και εγώ καλεσμένη εκεί. Ένας από τους βασικούς ενδυματολογικούς κωδικούς είναι το καπέλο με βέλο και τα γάντια. Όλοι οι καλεσμένοι θα έχουν τη χαρά να φιλοξενηθούν στα ανάκτορα του Μπάκινγχαμ για ένα επίσημο γεύμα και τσάι. Η ήμερα θα «κλείσει» με μία τεράστια συναυλία που θα συμμετέχουν χορωδίες από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και χορωδιακές ομάδες της LGBTQI+ κοινότητας. Στη συναυλία θα παρευρίσκονται φυσικά και μεγάλοι αστέρες της μουσικής όπως οι Take that, ο Λάιονελ Ρίτσι, ο Αντρέα Μποτσέλι και η Κέιτι Πέρι. Σημαντικό κομμάτι της παράδοσης αυτής της μέρας είναι και ο επίσημος χαιρετισμός των βασιλικών μελών από το μπαλκόνι του Μπάκινγχαμ. Ο χαιρετισμός από το μπαλκόνι του Μπάκινγχαμ γίνεται από τα μέλη της οικογένειας που έχουν ενεργό ρολό στα βασιλικά καθήκοντα», σημείωσε η κειμενογράφος.

Θα είναι εκεί όλη η βασιλική οικογένεια;

«Το πιο πιθανό είναι να μην δούμε τον πρίγκιπα Χάρι να βγαίνει στο μπαλκόνι. Θα δούμε μόνο τον Ουίλιαμ, την Κέιτ, τα παιδιά τους και τον Κάρολο με την Καμήλα. Για τους κάτοικους της Βρετανίας είναι μία μεγάλη γιορτή τριήμερης διάρκειας γεμάτη με εκδηλώσεις, φαγητό, χορό και μουσική. Ο κόσμος στήνεται συνήθως κατά μήκος όλης της διαδρομής από το Μπάκινγχαμ μέχρι το Αββαείο από τα ξημερώματα της προηγουμένης ημέρας», τόνισε κλείνοντας.

 

Δείτε το βίντεο:

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου