Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Ιωάννα Παλιοσπύρου στα Παραπολιτικά: Η βοήθεια στους εγκαυµατίες λειτουργεί θεραπευτικά και για µένα

«Μιλάω µε κόσµο, ναι, έχω επικοινωνήσει µε παιδιά που έχουν υποστεί εγκαύµατα και σε αυτή τη φάση αυτό που µπορώ να προσφέρω είναι η ψυχολογική υποστήριξη», επισημαίνει

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου , η οποία υπέστη σοβαρά εγκαύµατα µετά την επίθεση που δέχτηκε µε βιτριόλι, στέκεται στο πλευρό των εγκαυµατιών, µε σκοπό να τους βοηθήσει ψυχολογικά µέσα από την τραγική εµπειρία της.

Μια γενναία γυναίκα, παράδειγµα για όλους µας, που ποτέ δεν τα παράτησε και µέχρι σήµερα, µε γνώµονα την αγάπη για τους ανθρώπους, βοηθά όποιον βρεθεί κοντά της. Η ίδια πριν από λίγους µήνες δηµιούργησε το ίδρυµα για εγκαυµατίες µε το όνοµα «Ioanna Paliospirou Foundation», µε σύνθηµα «We heal together» (Θεραπεύουµε µαζί).

«Μια καλύτερη ζωή, ένα πιο φωτεινό µέλλον για τους συνανθρώπους µας µε εγκαύµατα και ουλές. Μια οικογένεια, στην οποία κάθε εγκαυµατίας θα έχει µια θέση. Μια οµπρέλα, κάτω από την οποία πάντα θα βρίσκει προστασία και στήριξη», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ιδρύµατος.

Η Ιωάννα σηµειώνει ότι θα µπορούσε και η ίδια να βρίσκεται ανάµεσα στους νεκρούς ή τους τραυµατίες, αφού θα ταξίδευε για Θεσσαλονίκη ως φοιτήτρια µεταπτυχιακού στο ΑΠΘ, ενώ σηµειώνει πως θα σταθεί δίπλα στους εγκαυµατίες.

«Μετά το αρχικό σοκ, νιώθω θυµό, λύπη και ένα ψυχοπλάκωµα… που µε τις ώρες µεγαλώνει. Κουράγιο στις οικογένειες των νεκρών µας. Και γρήγορη ανάρρωση στους τραυµατίες. Είµαι δίπλα στους εγκληµατίες, να βοηθήσω µε κάθε τρόπο που µπορώ, µέσα από τη δική µου εµπειρία», γράφει στα social media. Αυτές τις µέρες η ίδια έχει επικοινωνία µε άτοµα που ταξίδευαν στο µοιραίο τρένο και βγήκαν ζωντανοί έχοντας εγκαύµατα. Όμως, τα τραύµατα της ψυχής τους είναι πολύ πιο «βαριά» και η ίδια το γνωρίζει πολύ καλά αυτό.

«Μιλάω µε κόσµο, ναι, έχω επικοινωνήσει µε παιδιά που έχουν υποστεί εγκαύµατα και σε αυτή τη φάση αυτό που µπορώ να προσφέρω είναι η ψυχολογική υποστήριξη. Εµείς στο ίδρυµα δεν επεµβαίνουµε ακόµη, αφού τον πρώτο λόγο τώρα τον έχουν οι γιατροί. Εµείς επεµβαίνουµε αµέσως µετά, στην αποκατάσταση», εξηγεί στο «S».

Επηρεάζεται όµως η ίδια ψυχολογικά, φέρνοντας στον νου τη δική της τραγική εµπειρία, µιλώντας για σοβαρά εγκαύµατα, που η αποθεραπεία τους µπορεί να είναι χρονοβόρα; «Οχι, δεν έχω επηρεαστεί καθόλου αρνητικά, αντίθετα το κάνω µε µεγάλη χαρά όλο αυτό. Γιατί και εγώ όταν ήµουν στο νοσοκοµείο, αυτό χρειαζόµουν, ανθρώπους να µε στηρίξουν. Το να µιλάω µε τους εγκαυµατίες λειτουργεί θεραπευτικά και για µένα», καταλήγει.

 

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 11/03/2023

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00