Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Έλβις Πρίσλεϊ: Ένα από τα τζετ του θα πουληθεί σε δημοπρασία

Το αεροσκάφος είναι κόκκινο με ασημί πινελιές και το εσωτερικό του είναι επενδυμένο με κόκκινο βελούδο και χρυσό φινίρισμα

Ο Έλβις Πρίσλεϊ αγόρασε το 1962 JetStar στις 22 Δεκεμβρίου του 1976, έναντι 840.000 δολαρίων, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Mecum Auctions.

Όποιος υποβάλει την υψηλότερη προσφορά θα αποκτήσει εκτός από το αεροσκάφος του βασιλιά του rock and roll, ένα από τα 202 που κατασκευάστηκαν σε συνεργασία με τη Lockheed, ένα αντίγραφο της συμφωνίας ασφάλειας του που φέρει την υπογραφή του τραγουδιστή και ένα αντίγραφο του τιμολογίου πώλησης του.

Το αεροσκάφος είναι κόκκινο με ασημί πινελιές και το εσωτερικό του είναι επενδυμένο με κόκκινο βελούδο και χρυσό φινίρισμα. Δεν έχει ανακατασκευαστεί και θα χρειαστεί νέο κινητήρα και πιλοτήριο για να πετάξει ξανά, φτάνοντας μέγιστες ταχύτητες των 565 μιλίων την ώρα με αυτονομία καυσίμου τα 2.500 μίλια.

Επίσης το τζετ περιλαμβάνει φούρνο μικροκυμάτων, τηλεόραση με συσκευή αναπαραγωγής βίντεο και κασετόφωνο, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει έως και εννέα επιβάτες.

Στον ιστότοπο του οίκου δημοπρασιών αναφέρεται ότι μια εταιρεία από τη Σαουδική Αραβία απέκτησε το αεροσκάφος το 1977. Σύμφωνα με την Daily Mail, πουλήθηκε σε δημοπρασία στην τιμή των 430.000 δολαρίων το 2017 μετά τη διάσωσή του μετά από 30 χρόνια σε αεροδιάδρομο στο νεκροταφείο αεροπλάνων του Roswell International Air.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00