Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Tζορτζ Κλούνεϊ, Έιμι Γκραντ, Γκλάντις Νάιτ και U2 τιμήθηκαν με τα βραβεία του Kennedy Center (Φώτο)

Οι ιπποτικές κινήσεις του Κλούνεϊ, το viral φόρεμα της Ρόμπερτς και η λαμπερή εκδήλωση στον Λευκό Οίκο

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Τζορτζ Κλούνεϊ, η τραγουδίστρια της κάντρι Έιμι Γκραντ, η τραγουδίστρια Γκλάντις Νάιτ, η συνθέτης Τάνια Λεόν και το συγκρότημα της ροκ U2 τιμήθηκαν χθες, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, με τις διακρίσεις του Kennedy Center για τη συμβολή τους στον χώρο των τεχνών έπειτα από μια δεξίωση που έγινε προς τιμήν τους στον Λευκό Οίκο

Κοντά στον Τζόρτζ Κλούνεϊ για να μοιραστούν τη χαρά αυτή, βρέθηκε και η καλή του φίλη Τζούλια Ρόμπερτς, η οποία φόρεσε μια μαύρη τουαλέτα με τις φωτογραφίες του ίδιου του ηθοποιού τυπωμένες πάνω του. Ο βραβευμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης μάλιστα δεν έκρυψε και τους ευγενικούς του τρόπους και την αγάπη για τη σύζυγό του Αμάλ Αλαμουντίν, φτιάχνοντας της το φόρεμα για να φωτογραφηθεί.

Η εκδήλωση του Κέντρου Κένεντι, συμπληρώνει φέτος 45 χρόνια, και πραγματοποιήθηκε προς τιμήν καλλιτεχνών από τον χώρο της μουσικής, του θεάτρου και του κινηματογράφου, οι οποίοι έλαβαν τη σημαντική διάκριση για τη συνολική συνεισφορά τους στον αμερικανικό πολιτισμό.

Στην εκδήλωση που παρέθεσε στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, έγινε ξεχωριστή αναφορά στον καθέναν από τους καλλιτέχνες, εξαίροντας το ταλέντο τους και λέγοντας ότι ενσαρκώνουν το πνεύμα της χώρας.

«Απόψε τιμούμε μια ειλικρινά ξεχωριστή… ομάδα καλλιτεχνών που ενσαρκώνει το ίδιο το πνεύμα του “Εμείς ο Λαός”» είπε ο Τζο Μπάιντεν.

 

 

Οι ηθοποιοί Τζούλια Ρόμπερτς και Ματ Ντέιμον κάθονταν δίπλα, μπροστά από τη δημοσιογράφο Κέιτι Κούρικ, ενώ ο πρώην αξιωματικός της αστυνομίας της Ουάσινγκτον, ο Μάικλ Φάνον, ο οποίος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στην προσπάθειά του, να υπερασπιστεί το Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου του 2021, καθόταν δίπλα στον τραγουδιστή Έντι Βέντερ στη μπροστινή σειρά.

Μέσα στην όπερα του Κέντρου Κένεντι, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης, η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και ο σύζυγός της Πολ, ο οποίος αναρρώνει ακόμη από την επίθεση που δέχτηκε τον Οκτώβριο στο σπίτι τους στο Σαν Φρανσίσκο, εμφανίστηκαν σε ένα από τα θεωρεία και το κοινό σηκώθηκε και τους χειροκρότησε, όταν τους προσφώνησε ο πρόεδρος του Ιδρύματος, ο Ντέιβιντ Ρούμπινσταϊν. 

«Μεγάλωσα σε μια μικρή πόλη του Κεντάκι και το έβλεπα στην τηλεόραση. Είναι εντυπωσιακή αδελφότητα για να ανήκει κάποιος σε αυτήν. Μεγαλώνοντας σε μια μικρή πόλη στο Κεντάκι, δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι μια μέρα θα ήμουν αυτός που θα βραβευόμουν» είπε ο Κλούνεϊ στους δημοσιογράφους επικαλούμενος παλαιότερους βραβευθέντες όπως ο Τζίμι Στιούαρτ και ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

«Είναι μεγάλη τιμή να βραβεύομαι με τόσους σημαντικούς καλλιτέχνες. Πρόκειται για μια πραγματικά συναρπαστική έκπληξη για όλη την οικογένεια Κλούνεϊ» πρόσθεσε ο ηθοποιός, οι γονείς του οποίου ήταν, επίσης, εκεί για να τον υποστηρίξουν, σύμφωνα με πληροφορίες του People.

Η Ρόμπερτς, η οποία έχει συμπρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες στο πλευρό του Κλούνεϊ και μιοράζεται μαζί του μία «δυνατή» φιλία, φορούσε μια μακριά μαύρη τουαλέτα που πάνω της είχε τυπωμένες φωτογραφίες του Τζορτζ Κλούνεϊ.
Η Γκραντ έγινε γνωστή ως τραγουδίστρια γκόσπελ (η θρησκευτική μουσική των Αμερικανών) και στη συνέχεια μεταπήδησε στην ποπ μουσική και βραβεύτηκε με έξι Γκράμι.

«Έχω ζαλιστεί» δήλωσε πριν την εκδήλωση. «Κυρίως αισθάνομαι ευγνωμοσύνη, προς όλους εκείνους με τους οποίους συνεργάστηκα για τέσσερις δεκαετίες. Χρειάζεται η συνεργασία όλων για να επιτευχθεί ένας σκοπός».

Επιπλέον στην εκδήλωση τιμήθηκε και η βραβευμένη με επτά Γκράμι Γκλάντις Νάιτ, είναι γνωστή για επιτυχίες της όπως «I Heard It Through the Grapevine» και «Midnight Train to Georgia» και υπήρξε τραγουδίστρια του συγκροτήματος «The Pips», το οποίο το 1962 μετονομάστηκε σε «Gladys Knight & The Pips».

Ακόμα η γεννημένη στην Κούβα Τάνια Λεόν είναι μαέστρος και συνθέτης και το ορχηστρικό της κομμάτι «Stride» τής χάρισε το 2021 το βραβείο Πούλιτζερ Μουσικής.

Τελευταίο τιμήθηκε το ιρλανδικό συγκρότημα U2, τα μέλη του οποίου -Μπόνο, The Edge, Άνταμ Κλέιτον και Λάρι Μάλεν τζούνιορ- έχουν κερδίσει 22 Γκράμι.

«Σε μια περίοδο όπου υπάρχει τόσο μίσος, τόση οργή, τόση διχόνοια εδώ στην Αμερική και ειλικρινά σε όλο τον κόσμο, πρέπει σήμερα να θυμηθούμε -όπως λέει το τραγούδι τους- ότι “We’re one, but we’re not the same. We get to carry each other”» είπε ο Μπάιντεν αναφερόμενος σε έναν στίχο των U2.

 

 

Η φωτογραφία με τον Κλούνεϊ που έγινε viral
Ο αγαπημένος ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός Τζορτζ Κλούνεϊ, ενώ περπατούσε στο κόκκινο χαλί της εκδήλωσης «Kennedy Center Honors» στην Ουάσιγκτον, όπου βραβεύτηκε, βοήθησε τη σύζυγό του Άμαλ Αλαμουντίν να διορθώσει το φόρεμά της.

Ντυμένη με ένα κόκκινο φόρεμα, η Αλαμουντίν συνδύασε το φόρεμα με ασορτί κάπα, η οποία κάποια στιγμή μπερδεύτηκε στο χαλί και ο ηθοποιός απαθανατίστηκε να φροντίζει τη σύζυγό του.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00