Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Βασιλιάς Κάρολος: Υποψήφιος στα «Πρόσωπα της Χρονιάς» του Time ο μονάρχης – Ποιους «ανταγωνίζεται»

Τη διάκριση «κατακτά» το άτομο ή η ομάδα που κρίνεται ότι είχε τη μεγαλύτερη επιρροή μέσα στο 2022

Στη λίστα για το «Πρόσωπο της Χρονιάς» του περιοδικού Time βρίσκεται ο Βασιλιάς Κάρολος, μαζί με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τις διαδηλώτριες του Ιράν, αλλά και μια σειρά από διασημότητες του καλλιτεχνικού χώρου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τη διάκριση «κατακτά» το άτομο ή η ομάδα που κρίνεται ότι είχε τη μεγαλύτερη επιρροή μέσα στο 2022.

Το κοινό καλείται να ψηφίσει μια λίστα με 60 παγκόσμιες προσωπικότητες μέσω του Time.com, αλλά τελικά ο νικητής θα επιλεγεί από τους συντάκτες του περιοδικού. Αυτή τη στιγμή, οι «Γυναίκες διαδηλωτές στο Ιράν» προηγούνται με θετική βαθμολογία 84 τοις εκατό για το πρόσωπο της χρονιάς του Timeενώ για τον Βασιλιά Κάρολο τα ποσοστά… δεν είναι και τόσο «ανεβασμένα».

Ειδικότερα, ο Βασιλιάς, ο οποίος ανέλαβε τη θέση της μητέρας του στο θρόνο τον Σεπτέμβριο, έχει βαθμολογία μόλις 2 τοις εκατό. Αντίστοιχα, η μητέρα του, Βασίλισσα Ελισάβετ είχε καταφέρει να ψηφιστεί ως «Γυναίκα της Χρονιάς» του Time το 1952, την πρώτη χρονιά που έγινε και μονάρχης.

Οι… «ανταγωνιστές»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έχει βαθμολογία 24 τοις εκατό και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, που είναι υπεύθυνος για την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, βρίσκεται στο 3%, όπως και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σουνάκ.

Στον χώρο των καλλιτεχνών, η Τέιλορ Σουίφτ έχει συγκεντρώσει ποσοστό 10%, η Μπιγιονσέ βρίσκεται στο 7% και η τραγουδίστρια Lizzo στο 5%.

Το 2021 τον τίτλο του «Προσώπου της Χρονιάς» έλαβε ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Tesla και – πλέον – του Twitter, Έλον Μασκ, ο οποίος μέχρι στιγμής, στην εφετινή ψηφοφορία, έχει συγκεντρώσει μόνο 5%.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου