Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Κάνιε Γουέστ: Εδειχνε φωτογραφίες της Καρντάσιαν και πορνό στους υπαλλήλους του

Κάνιε Γουεστ - Κιμ Καρντάσιαν

Πρώην υπάλληλοι και στελέχη της εταιρείας του καταγγέλουν όσα έζησαν μαζί του – «Μας έβαζε πορνό και μας έλεγε ότι πρέπει να εμπνευστούμε»

Ένα νέο δημοσίευμα του Rolling Stone ρίχνει περισσότερο φως στη φερόμενη κακομεταχείριση των υπαλλήλων της εταιρείας παπουτσιών Yeezy από τον Κάνιε Γουέστ, καθώς πολλοί πρώην υπάλληλοι κατηγορούν τον «Ye» ότι τους έδειχνε επανειλημμένα σκληρό πορνό κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας για να τους εμπνεύσει.

Μια σειρά από ενέργειες του West περιγράφονται λεπτομερώς σε ανοιχτή επιστολή που εξέδωσαν την Τρίτη πρώην υψηλόβαθμα μέλη του προσωπικού της Yeezy προς τα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Adidas.

Με τίτλο «The Truth About Yeezy: A Call to Action for Adidas Leadership» (Η αλήθεια για τον Yeezy: Μια πρόσκληση για δράση για την ηγεσία της Adidas), η επιστολή απαιτεί από την ηγεσία της Adidas να αντιμετωπίσει «το τοξικό και χαοτικό περιβάλλον που δημιούργησε ο Κάνιε Γουέστ», καθώς και ένα «πολύ άρρωστο μοτίβο καταχρηστικής συμπεριφοράς απέναντι στις γυναίκες» που εργάζονταν υπό τον Ye.

Σύμφωνα με πολλούς πρώην υπαλλήλους, ο Κάνιε συζητούσε συχνά για πορνό και έπαιζε ακατάλληλα βίντεο κατά τη διάρκεια συναντήσεων προσωπικού, εμφάνιζε πολύ προσωπικές φωτογραφίες της πρώην συζύγου του Κιμ Καρντάσιαν σε συνεντεύξεις εργασίας και έπαιζε ακόμη και δικά του βίντεο που έκανε σεξ για τα μέλη της ομάδας Yeezy.

«Μου έδειξε βίντεο με την Φραντσέσκα Λι, μια γυμνή πορνοστάρ φορώντας ένα ερωτικό βοήθημα να κάνει άγριο σεξ με μια άλλη κοπέλα», δήλωσε ένας πρώην συνεργάτης στο Rolling Stone. «Μου είπε: ‘Τι γνώμη έχεις γι’ αυτό; Δεν γελούσε καθόλου».

22873334

«Η υπερσεξουαλική συμπεριφορά ήταν φανερής από την αρχή», δήλωσε ένας άλλος πρώην ανώτερος υπάλληλος της εταιρείας. «Δεν ξέρω αν το ξεπέρασε ποτέ».

Η ανοιχτή επιστολή που στάλθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Adidas, η οποία έχει ως στόχο να μιλήσει για μια συλλογικότητα εργαζομένων «που μπορεί να φοβούνται να μιλήσουν», υποστηρίζει ότι η σκηνή «δεν είναι σε καμία περίπτωση μια νέα προσέγγιση εκφοβισμού» και ότι «η προβληματική συμπεριφορά του Kanye ξεκίνησε μέσα στον πρώτο χρόνο της συνεργασίας του με το εμπορικό σήμα Adidas».

Ένας υπάλληλος είπε επίσης ότι ο Κάνιε εξέφρασε στους συναδέλφους του την επιθυμία του να φτιάξει ένα αθλητικό παπούτσι με το οποίο θα μπορούσε να κάνει σεξ. «Όχι ένα αθλητικό παπούτσι για το σεξ, αλλά κάτι που θα σου άρεσε τόσο πολύ που θα ήθελες να έχεις μια στενή σχέση μαζί του», εξήγησε ο πρώην υπάλληλος. «Ήθελε κυριολεκτικά ένα παπούτσι στο οποίο θα μπορούσες να κάνεις σεξ. Ηταν πολύ ξεκάθαρος για το τι σήμαινε αυτό».

Ενώ οι πορνογραφικές επιδείξεις του Kanye ξεπερνούσαν κατά πολύ τα όρια του αποδεκτού, οι πρώην εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι η ανώτερη εκτελεστική ομάδα της Adidas παρέβλεψε τον αντιεπαγγελματισμό του. Άλλα φερόμενα περιστατικά και συμπεριφορές περιελάμβαναν τον Ye να παίζει βίντεο ενηλίκων σε συναντήσεις με τη δικαιολογία ότι τα χρειαζόταν «στο παρασκήνιο για να είναι συγκεντρωμένος ο ίδιος» και ότι «εξερράγη στις γυναίκες στο δωμάτιο με προσβλητικά σχόλια», συμπεριλαμβανομένου του να αποκαλεί μια υπάλληλο «χοντρή τσούλα».

Ένα απόγευμα στις αρχές του 2018, σύμφωνα με έναν υψηλόβαθμο υπάλληλο της εταιρείας, ο West κάθισε σε έναν πάγκο στο πίσω μέρος του ανοιχτού χώρου εργασίας στο Calabasas που του άρεσε να αποκαλεί White Box, για μια συνέντευξη εργασίας με μια γυναίκα υποψήφια. Η ανώτερη σχεδιάστρια υποδημάτων παρουσίαζε ένα χαρτοφυλάκιο στο φορητό της υπολογιστή απέναντι από τον West, θυμάται ο υπάλληλος, όταν ο West διέκοψε για να δώσει στη σχεδιάστρια συμβουλές παρόμοιες με αυτές που ο υπάλληλος λέει ότι ο West είπε στο προσωπικό της Yeezy σε περισσότερες από μία περιπτώσεις: “Αν ποτέ κολλήσετε δημιουργικά, απλά παρακολουθήστε πορνό για 10 λεπτά”.

«Η πιο ανησυχητική συμπεριφορά που θα έπρεπε να έχει επισημανθεί από την εκτελεστική ομάδα πολύ νωρίς στη συνεργασία είναι η χειραγωγική και βασισμένη στο φόβο προσέγγισή του στην ηγεσία της ομάδας, ενώ προσπαθούσε να επιβάλει την κυριαρχία του στους υπαλλήλους της Adidas σε κλειστά δωμάτια», αναφέρεται στην επιστολή.

20171952

Αν και η ομάδα ζητά από τα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη από την ομάδα Yeezy για την υπομονή της «τρομοκρατικής συμπεριφοράς του Kanye», η ανοιχτή επιστολή επικεντρώνει την ευθύνη στην ηγεσία της Adidas. «Όσο κι αν όλοι θα θέλαμε να κατηγορήσουμε αποκλειστικά τον Kanye», αναφέρει η επιστολή, «η αναμφισβήτητη αλήθεια είναι ότι η εκτελεστική ομάδα και το διοικητικό συμβούλιο της Adidas είναι υπαίτιοι σε μεγαλύτερο βαθμό».

Λίγες εβδομάδες πριν η καριέρα του West αρχίσει να καταρρέει σοβαρά τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, συγκέντρωσε τους πιστούς απροσάρμοστους και σπασίκλες της τέχνης που παρέμεναν στο σκελετωμένο προσωπικό της Yeezy -σύμφωνα με έναν υπάλληλο- για μια αυτοσχέδια συνάντηση σε έναν από τους προσωρινούς χώρους γραφείων του στο Λος Άντζελες. Ο υπάλληλος θυμάται την ομάδα Yeezy να στέκεται σε έναν κύκλο για να ακούσει τον West να συζητά για τους αγώνες του – συμπεριλαμβανομένης της πορνογραφίας.

Το Rollingk Stone προσέφυγε αρκετές φορές σε στελέχη της Adidas αναζητώντας κάποιο σχόλιο για την εν λόγω επιστολή των εργαζομένων της Yeezy και εκπρόσωπος της Adidas παρείχε μια σύντομη δήλωση που έλεγε, εν μέρει, ότι η εταιρεία «δεν θα μιλήσει για ιδιωτικές συζητήσεις, λεπτομέρειες ή γεγονότα που οδήγησαν στην απόφασή μας να τερματίσουμε τη συνεργασία Adidas – Yeezy και αρνούμαστε να σχολιάσουμε οποιαδήποτε σχετική εικασία». Ο West, ο οποίος πρόσφατα σταμάτησε να συνεργάζεται με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του και εγκαταλείφθηκε ως πελάτης από τους υψηλού προφίλ δικηγόρους του, δεν μπορούσε να προσεγγιστεί για να σχολιάσει μέσω άμεσων μηνυμάτων ή διαμεσολαβητών.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00